reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
rozumiem też bym się pewnie przejęła. Wkurzają mnie lekarze którzy straszą pacjentki. Serio bo co to da.. Mega jest dużo kobiet które mają infekcje w ciązy. Ciaza z tego co kojarzę zwiększa ryzyko infekcji intymnych przez te burzę hormonalne więc jakosc nie chce mi się wierzyć że to może grozić poronienie. Ofc jak infekcja się rochula na całego i kobieta tego nie leczy to jasne ale idąc tym tropem to ryzyko poronienia zwiększa się przy każdym przeziębieniu przy każdym popsutym zebie nawet przy większym stresie.
W ch.j rzeczy i sytuacji może większych ryzyko poronienia ale czy warto o nich mówić i straszyć kobiety? Chodzi mi o sytuacje na które nie mamy wpływu bo o tym że nie wolno palić i pić to jasne że trzeba trąbić straszyć najchętniej za to bym wsadzala do pierdla! Ale inne syt przecież nic nie zrobisz na to że przypaletala się jakaś infekcja... Chociaż w sumie poszłaś do lekarza i już ja leczysz... Czyli tak naprawdę zmniejszyła to ryzyko właśnie!!! 😘😘😘😘

Napisałam jak potłuczona zero składu ani ładu mam nadzieję że zrozumiałaś o co mi chodziło😘
Tak jasne zrozumiałam:) no właśnie tez wydaje mi sie ze grozny moze byc stan kiedy ta infekcja jest naprawde w zaawansowanym stadium dlugo nie leczona itd. Ale ciężko mi wierzyć w to że bez jakichkolwiek objawów może coś sie zlego zadziać...

Ja biorę 2x1 tabletka i accard 150 jedna tabletka plus dwie tabletki tej mamy dha chociaż te tabsy mama dha czasami mnie przerastają.. Cos strasznego 🤦‍♀️ ich wielkość
😄 ja biore 2x2 duphaston accard 75 i do tego 4 tabletki suplementów taaakie wielkie łykam 4 naraz 🤣 i 2 duze witaminy C. Cale szczęście ja cała garść mogłabym połknąć z łatwością 😄 wąskie gardło mnie nie dotyczy 😅

No to się chwale serduszkiem [emoji3589]
IMG_20210402_105505.jpeg

Ja też widziałam serduszko bijace bez dźwięku.

Ale powiem Wam dziewczyny, że lekarz mnie pyta czy widzę. Ja się gapie i nie widzę. Dopiero jak mi kursorem pomachał to zobaczyłam. A to wszystko ze stresu. Zmysły mi się wyłączyły [emoji1787]
Moja Pani Dr nie puszcza bicia serca.

Na blogu mamyginekolog jest o tym napisane :) Że teraz odchodzi się od słuchania w 1 trymestrze, takie są najnowsze zalecenia. Ale jeśli lekarz puszcza to nie zależy się tym przejmować bo to nic złego i nie jest błędem ;)

Mi lekarz na izbie przyjęć włączył na 3 sekundy bicie serca w 6 tygodniu jak byłam z krwawieniem.

Mój bardzo chciał rodzeństwo od dawna. Mówiliśmy mu że nie ma szans że on będzie jedyny.
Więc kiedy mu powiedziałam (ma 8lat ) wybuch szczęściem i krzyczał że on w serduszku poprosił Mikołaja o braciszka albo siostrzyczkę i Mikołaj spełnił życzenie.

Zaśmialam się i powiedziałam mu że następnym razem niech poprosi o 6 w totka [emoji1787]
hej to podobnie jak ja. Mój synek też zaraz 2 moesoaxe kończy:) ciekawe jak zareagują starsze dzieci[emoji7][emoji8]

reklama
Ja też widziałam serduszko bijace bez dźwięku.

Ale powiem Wam dziewczyny, że lekarz mnie pyta czy widzę. Ja się gapie i nie widzę. Dopiero jak mi kursorem pomachał to zobaczyłam. A to wszystko ze stresu. Zmysły mi się wyłączyły [emoji1787]
Ja jak bylam na pierwszym usg doktor wlaczyl dzwięk doslownie na trzy sekundy, a na drugim usg inna pani, sama mi kazala wyjac telefon i nagrac filimik dla meza jak seduszko bije, tym razem bez dzwieku. Maz baaaardzo szczesliwy jak to zobaczyl 😍

Do góry