reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Może wyjść, a może nie. Wywnioskować można, że jesteś 10dpo. Wg mnie za wcześnie na test. Nawet jakby byla ciąża to szanse nikłe na prawidłowy test. Najlepiej zastestuj 14dpo, a jak nie jesteś w stanie wytrzymać to chociaż 12dpo.
zrobiłam test 10 dni przed miesiaczka wyszedł pozytywny chociaż bladziutki nie wierzyłam bo właśnie za wcześnie ale 4 testy raczej się nie mylą. Możesz zrobić ale może nie wyjść to zależy od Ciebie jak zareagujesz na ewentualna biel (bo za 4dni może już wyjsc a teraz nie) i czy chcesz wiedzieć czy wolisz poczekac. Myślę że to indywidualna sprawa mi w pierwszej ciazy wyszedł test bardzo szybko o teraz też ja wiedziałam że nie mogę dłużej czekać no i ewidentnie miałam objawy ale jak sobie pomyśle że jeszcze tyle do okresu tyle do ginekologa to kurde wolałabym chyba nir mieć objawów a o ciszy dowiedzieć się po terminie spodziewanej miesiączki;))) musisz przemyśleć co wolisz;)

reklama
Właśnie nos nie jest zatkanym. Pusty i do tego aż szczypie. Po południu doszło również brak smaku. I głową strasznie ciężka.
O kurczę, miejmy nadzieje ze będzie test negatywny,a jakieś inne objawy zatkany nos przy braku węchu

Ja idę schematem a) 😉 tak też w każdej ciąży liczyli mi lekarze , więc tak i ja zakodowalam sobie w głowie 😊

Ja pierwszy test ciążowy zrobiłam 9dpo, czyli na 6 dni przed okresem 🙈 i wyszła bladziocha a jak tylko ją zobaczyłam siegnelam po cyfrowy, ktory pokazał plusik 😁 ale może ze mnie przykładu nie bierz, ja po prostu bylam pewna, że się udało 😁 negatywny test by mnie w żaden sposób nie zdeprymował na tamtą chwilę więc zaryzykowałam 😊
ja też idę takim schematem a najlepiej to mówić który tydzień i ewentualnie dzień;))

Dziewczyny, w którym tygodniu najlepiej widac cos na usg, w sensie bardziej chodzi mi o bicie serca, przy jakiej becie czy tygodniu ciąży powinno ono byc ?

Trzymam kciuki za dobre wiadomości [emoji110][emoji8]
@mamaNadii2 o 17 45
@Mila09 generalnie mój gin mówi że jeśli beta jest powyżej 1000 to coś już powinno być widać. Ale na ten tydzień ciąży nie jest źle. Też może tak być. Gorzej jakby tak było w 7tc no to wiesz:(
Będzie dobrze ja w 5tc synem też tak miałam A teraz lata 8latek w domu ;)

Dziewczyny, w którym tygodniu najlepiej widac cos na usg, w sensie bardziej chodzi mi o bicie serca, przy jakiej becie czy tygodniu ciąży powinno ono byc ?
ja teraz słucham się lekarza bo w poprzedniej miałam USG i stres po widoku "pustej macicy" Przez to że robili mi za wcześnie. Dziewczynom chyba coś widać ok 5 tyg a serduszko to jakoś 6- 7? Tak mi się wydaje

ja byłam na wizycie 5+1 też był sam pęcherzyk, kolejna wizyta dopiero 17.03 jestem kłębkiem nerwów, bo mam za sobą ciążę z pustym pęcherzykiem :( Lekarz niby mówi, ze na tym etapie widać to co powinno być i wszystko jest ok.
Fejkaaa też tak miałam. Zawsze puste jajo. Bolało jak cholera. Dlatego dziś mam medicover oby coś było a za tydzień swojego ginekologa. Zrobię sobie też wizytę w piątek jeśli się uda.
Ale te uczucie niepokoju i zmartwienia jest mi dobrze znane
Dziewczyny a przy pustym jaju płodowym jak wasza beta? Chyba wtedy nie ma prawidłowego przyrostu, prawda? Sprawdzalyscie ją tak w ogóle?

Byłam dziś na becie, wynik - 31,15 mlU. Dziś wypada 30 dc, 13 dni po owulacji (a przynajmniej od tego co pokazywały mi testy owu). Mam wrażenie że ten wyniki jest za niski. Oczywiście w środę lecę zbadać przyrost.
Najwidoczniej do zagnieżdżenia doszło bliżej 12dpo niż 6dpo i dlatego jest niższa beta. Dla przykładu u mnie 13dpo (testy owu) miałam 135MIU, więc domyślam się że zagnieżdżenie było bliżej 6dpo.
Nie stresuj się. Zrób przyrost i będzie widać.
Niby nie wielkość bety a przyrost jest ważny 🙂 trzymam kciuki!

Byłam dziś na becie, wynik - 31,15 mlU. Dziś wypada 30 dc, 13 dni po owulacji (a przynajmniej od tego co pokazywały mi testy owu). Mam wrażenie że ten wyniki jest za niski. Oczywiście w środę lecę zbadać przyrost.
Najwazniejszy jest przyrost, jeżeli bedzie się podwajał co okolo 48h to najwazniejsze. Owulacja mogła sie przesunąć i ciąża może być delikatnie młodsza niż zakładasz np. Różne cuda się dzieją 😊 trzeba spokojnie dotrwać do środy 😉 trzymam kciuki!
No po powrocie z wymazu, doszło brak smaku.Leze jak kłoda. Brak mocy. Zalecenia na dzisiaj. Pić dużo oooo wody. Tym nas leczą dzisiaj[emoji1787]

Dużo, dużo zdrowia i jak najłagodniejszego przebiegu tego badziewia 😊

reklama
Do góry