reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Hejka, ja mam dziś stresa. Jadę ze starszakiem na konsultacje do chilurga dziecięcego, niby nie strasznego (chłopięce sprawy) ale jakoś boję się, będę musiała zapewne go podnieść czy coś, a waży 15 kg :( puki co wciągałam go tylko na kolana ale nie podnosiłam. Niby nic złego się nie dzieje, żadnych plamien ani już bólu brzucha. Ale jakoś się boję tej wizyty. A musze iść ja bo mój R się przy takim lekarzu nie wygada 😂 to ja jestem z tych rzeczy wygadanych xd będę kombinować, oby lekarz zrozumiał 🙄

reklama
Dzień dobry, jestem trochę wycofana, z moją babuśką już jest źle martwię się że to ostatnie dni razem :(
Wczoraj myślałam że mi bebechy wypruje takie okropne mdłości miałam, dziś narazie lekko mdli ale nie dam rady nic do ust włożyć a powinnam :(
Powiedzieliśmy rodzicom i siostrze tż, jakoś nie było mega radości, tż trochę smutno bo spodziewał sie mega radości a była taka zwykla... ale z drugiej strony dobrze, wszyscy wiedzą jak sytuacja wygląda wiec może tak lepiej.
Milego dnia kochane, życzę wam mało mdłości:*

Mi genetyk powiedział ze mthfr w żadnym wypadku nie wpływa na wczesne poronienia, że lata było tak tłuczone do głów lekarzom ale widzi ze powoli powoli świat sie zmienia i ludzie juz tej mutacji nie traktują tak powaznie bo nie powinni sie nia przejmować, nawet mówiła żeby nie robic badania ale ze było w pakiecie to zrobiłam
Samo mtfhr nie odpowiada za trombofilie, sporo osób nadwyręża te wyniki jako „wyrok”. Poza tym mutacje to jedno, a są przecież jeszcze inne badania z krwi, które np są wskazaniem do heparyny. Moj ginekolog akceptuje badania z testdna, ale tłumaczył mi, że to tylko prawdopodobieństwo uaktywnienia wadliwych genów. Ja mam mthfr homo i pai hetero, na tym etapie nie mam heparyny.

Hejka, ja mam dziś stresa. Jadę ze starszakiem na konsultacje do chilurga dziecięcego, niby nie strasznego (chłopięce sprawy) ale jakoś boję się, będę musiała zapewne go podnieść czy coś, a waży 15 kg :( puki co wciągałam go tylko na kolana ale nie podnosiłam. Niby nic złego się nie dzieje, żadnych plamien ani już bólu brzucha. Ale jakoś się boję tej wizyty. A musze iść ja bo mój R się przy takim lekarzu nie wygada 😂 to ja jestem z tych rzeczy wygadanych xd będę kombinować, oby lekarz zrozumiał 🙄
wszystko będzie dobrze, wizyta przebiegnie pewnie dobrze 😉 ja moje 16kg podnoszę choć ograniczam do minimum

reklama
Do góry