reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja mam to samo, jeszcze mi zostało z 5 testów owulacyjnych, testy ciążowe zużyłam, ale zostawiłam sobie jeden. Jeszcze za każdym razem kiedy zaopatrzę się na 🐵, czyli nakupuje podpasek itd. to zachodzę w ciążę xD
Coś w tym jest :) ja 2 dni przed okresem robilam badania m.in.prolaktyne, która wyszła mi sporo ponad norme, poczytałam co to oznacza dla kobiety starajacej się o dziecko, w skrócie nie ma opcji na zajść w ciążę z takim poziomem i się załamałam, dostałam też dodatkowe badania z obciążeniem itd, dlatego też kiedy 4dni spóźniał mu się okres zwaliłam to na stres związany z badaniami ale poszłam kupić dla formalności test ciążowy i duży zapas pasków owulacyjnych:)jakie było moje zdziwienie kiedy zobaczyłam dwie kreski( wysoka prolaktyna btw.byla spowodowana tym że już wtedy byłam w ciąży, a poziom tego hormonu znaczaco wzrasta u ciężarnych)

reklama
Siku to ja jeszcze w nocy spaceruje robić 🤣 ale tez o 6 budzę się codziennie. Co jest dla mnie mega dziwne bo w normalnych warunkach wstanie o tej porze jest wyczynem. 🙈
Ja w nocy mam jedna wycieczkę na siku (ale ja jakoś mało pije , za mało 🙄muszę się zmobilizować) No i rano godzina 7:00 już gotowa do rozpoczęcia dnia , normalnie z życiu bym się sama nie obudziła o tej godzinie 😂

hej, hej, witam się z pracy, siedzę nad kawką i nadrabiam forum 🙊

młody w żłobku, nosiłam go do tej pory w nosidełku, ale kochany mąż załatwił ze pózniej dojeżdża do pracy i nas wozi, zebym nie musiała dżwigać.
wózkiem nie mogę go wozić, bo nie mam gdzie go póżniej zabrać, a w żłobku nie można zostawić. przydałoby się drugie auto.

dzisiaj dopiero 4+3 a czuję się jakby z 2 miesiące juz była w tej ciązy - tak szybko mi test wyszedł, możliwe że ciąża starsza, oby, to i na usg coś będzie widać :)

chciałabym zrobić betę i przyrost ale kurcze nie mam kiedy :(( labo w godzinach pracy , raz na upartego mogłabym się wyrwać, ale drugi raz już będzie podejrzane.
no nic, jakoś przetrwam z tą niewiedzą do wizyty. co ma być to będzie.

któraś z was nie robiła bety czy tylko ja taka masochistka?

ale jak głupek sikam na testy codziennie i ciemnieją więc dobry znak 😂
ja nie robiłam bety. Uważam że przy becie to dopiero stres więc czy ja wiem czy masochistka:)

Cześć Dziewczyny 😊 Dziś 4+6, samopoczucie dobre, objawów mało, przeszły mdłości między posiłkami. Ostatnio doskwiera mi tylko delikatny ból podbrzusza i jajników. No i zaczynaja się te nieszczęsne wzdęcia 🙄 Sprawka progesteronu. Apetyt na szczęście jest 😁

Ktoś ma podobnie?

Zaraz jadę na betę i stresuje się trochę wynikiem, ale mam nadzieje, że dzidziutek rośnie pięknie 🥰

Miłego dnia wszystkim 😘
idziemy łeb w łeb😁 też dziś mam 4+6 tylko u mnie głód i brak apetytu więc wieczorami robię sobie smoothie żeby czymś głód załagodzić z rana

hej, hej, witam się z pracy, siedzę nad kawką i nadrabiam forum 🙊

młody w żłobku, nosiłam go do tej pory w nosidełku, ale kochany mąż załatwił ze pózniej dojeżdża do pracy i nas wozi, zebym nie musiała dżwigać.
wózkiem nie mogę go wozić, bo nie mam gdzie go póżniej zabrać, a w żłobku nie można zostawić. przydałoby się drugie auto.

dzisiaj dopiero 4+3 a czuję się jakby z 2 miesiące juz była w tej ciązy - tak szybko mi test wyszedł, możliwe że ciąża starsza, oby, to i na usg coś będzie widać :)

chciałabym zrobić betę i przyrost ale kurcze nie mam kiedy :(( labo w godzinach pracy , raz na upartego mogłabym się wyrwać, ale drugi raz już będzie podejrzane.
no nic, jakoś przetrwam z tą niewiedzą do wizyty. co ma być to będzie.

któraś z was nie robiła bety czy tylko ja taka masochistka?

ale jak głupek sikam na testy codziennie i ciemnieją więc dobry znak 😂
ja też nie mam kiedy bety zrobić 🤐

Dzisiaj miałam wizytę 7+6 termin 3 listopad. Wszystko w normie, serduszko bije. Wyniki badań również.Założyła mi kartę ciąży. Ale żeby nie było za ładnie znowu cukrzyca. Myślałam że teraz jak schudłam to mnie minie a tu psikus. Z zaleceń jak zwykle witaminki, kwas foliowy, i kolejne zlecenie morfologia+mocz, HPV i coś tam jeszcze... kolejna wizyta dopiero za miesiąc [emoji849][emoji52]A i konsultacja z diabetologiem. Czy Wy też macie lub miałyście tak wcześnie robioną krzywą?Zobacz załącznik 1251720
super ze z dzidziusiem wszystko dobrze😍 z cukrzyca... Ajc z tamta sobie pordzilas to teraz też dasz rade. Musiałaś insulinę podawać?

Dzisiaj miałam wizytę 7+6 termin 3 listopad. Wszystko w normie, serduszko bije. Wyniki badań również.Założyła mi kartę ciąży. Ale żeby nie było za ładnie znowu cukrzyca. Myślałam że teraz jak schudłam to mnie minie a tu psikus. Z zaleceń jak zwykle witaminki, kwas foliowy, i kolejne zlecenie morfologia+mocz, HPV i coś tam jeszcze... kolejna wizyta dopiero za miesiąc [emoji849][emoji52]A i konsultacja z diabetologiem. Czy Wy też macie lub miałyście tak wcześnie robioną krzywą?Zobacz załącznik 1251720
Krzywa cukrową jest robiona jeżeli w pierwszej ciąży miałaś cukrzycę to z automatu od razu każą zrobić. Mi na czczo wyszedł 94 i też czeka mnie zrobienie je krzywej cukrowej...

reklama
idziemy łeb w łeb😁 też dziś mam 4+6 tylko u mnie głód i brak apetytu więc wieczorami robię sobie smoothie żeby czymś głód załagodzić z rana
Oo jak super 😍😍 Mnie dopadła teraz zgaga i nasiliła się choroba lokomocyjna 😜 Ledwo dojechałam do laboratorium 🙈
Kiedy masz pierwszą wizytę?

Do góry