reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Dzięki! A stacjonarnie je dostanę? U nas w domu "chodzi" w skarpetach, ale w żłóbku mają jedną salę gdzie jest ślisko i prosili o kapcie...
Niestety nie wiem gdzie, ale fizjo mówiła że są dostępne. Mi podała jakaś hurtownie w poznaniu, ale jeszcze mam ponad miesiąc do zakupu kapci i to odkładam.

Spojrz sobie na profil fizjomommy, w relacjach ma zapisane kapciuszki które poleca :) bardzo to pomocne. Jedne są takie jakby skarpety i może to bym się u was sprawdzilo :)

reklama
U nas ogólnie nie znosi kapci ani butów, mam kupić do żłobka, może tam go przekonaja 🤣. Ogólnie te rozmiarowki są z kosmosu, nawet nie wiem jaki rozmiar mam brać.
ja starszemu kupuje befado, oni maja sklep on line i tam sa okreslone dlugosci wkladki, ogolnie z befado trzeba brac rozmiar mniejszy niz innych butow. U syna w zlobku sa dzieci ktore na zdjeciach sa zawsze bez butow 😉

Ja mojemu synkowi kupiłam attipasy, ale rozczarowały mnie bardzo. Brzydki bardzo kształt tej podeszwy, jak buty klauna i nie tak mięciutkie jak mi się wydawało, że będą. Ale nosi je na dwór czy na plac zabaw. Miałam zwrócić od razu, ale się zagapiłam i gdzieś się ubrudziły, dlatego zostały.
Potem kupiłam paputki i to był strzał w 10. Miękkie, bo to sama skórka, nie ślizgają się. I jakby dziecko chciało ściągnąć to nie ma szans, bo gumka dobrze trzyma.

My póki co próbowaliśmy z różnymi butami. Jeszcze latem sandałki ubrał, później coś mu się odwiedziło i jest płacz na każdą próbę ubrania czegokolwiek na stopę. Jak idziemy na dwór ubieram dwie pary skarpet i nakładam koc, jeżeli zaśnie to zakładam buciki, nie wiem jak go przekonać. Może jak mu się spodoba i nie da się ich ściągnąć to będzie nosił 🤣

Muszę się pochwalić, nie sądziłam że będę taka duma, Iga wczoraj zrobiła swoje pierwsze kroczki 🥰
A moja gwiazda pełza błyskawicznie gdzie chce, i ani myśli choćby raczkować. Kuper co prawda na kleczkach podnosi do góry, ale to by było na tyle😅
Ale dzieci są różne. Filmik nagrałaś? Jak nie to zrób koniecznie, za 2 -3 lata super się powspomina🙂

A moja gwiazda pełza błyskawicznie gdzie chce, i ani myśli choćby raczkować. Kuper co prawda na kleczkach podnosi do góry, ale to by było na tyle😅
Ale dzieci są różne. Filmik nagrałaś? Jak nie to zrób koniecznie, za 2 -3 lata super się powspomina🙂
Taaak filmik jest, tyle że z drugiej próby bo pierwszej nie zdążyliśmy złapać. Z pierwszej jest zdjęcie :)
A twoja pewnie uważa że skoro się przemieszcza to po co szukać innych metod :)

reklama
Do góry