reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny macie Thermomix? Polecacie?
Chciałabym kupić, ale zastanawiam się czy za gotówkę czy jednak na raty 🤨
Ojeju, zawszad atakują mnie reklamy robotów kuchennych typu termomix i teraz jeszcze tu, no nie wytrzymie i chyba kupię 🙈🙈😂😂 Ja choruję od jakiegoś czasu na taki "tani" hehe, względem termomixa oczywiście, bo za niecałe 2 tyś, ale wciąż się stopuję i biję z myślami. Nie mam swojej kuchni, w kuchni teściowej stać to nie będzie, bo się nie zgodzi, więc nie mam gdzie postawić, nie będę miała jak używać... aleee ja chcę, póki mam trochę grosza, potem nie będę miała a nadal będę chciała 🙈😂🤣
Oczywiście jakbym miała swoją kuchnię to i wspomniany termomix już pewnie bym miała, choć moim zdaniem cena jest mocno przesadzona. Ale jak x lat temu przez chwilę pracowałam jako pomoc domowa i używałam go (był to pewnie jeden z pierwszych modeli, bo to był chyba 2008 rok) do gotowania czy innych kuchennych czarów to byłam zauroczona sprzętem. Tam tylko wrzucasz a samo się robi 😍

Dziewczyny, potrzebuje rady bo jak zwykłe brak doświadczenia. Jak rozróżnić katar od zębów a od przeziębienia? Mały od urodzenia nie był nawet przeziębiony. Od wczoraj z noska cieknie przeźroczysta wydzielina. Temperatura normalna około 37, zachowuje się normalnie, brak innych objawów. Między czasie ma spuchnięte dziąsła i czerwone. Co powinnam zrobić? Coś podać? Czy tylko odciągać wydzielinę,. która jest tylko w jednej dziurce...?

Dziewczyny, potrzebuje rady bo jak zwykłe brak doświadczenia. Jak rozróżnić katar od zębów a od przeziębienia? Mały od urodzenia nie był nawet przeziębiony. Od wczoraj z noska cieknie przeźroczysta wydzielina. Temperatura normalna około 37, zachowuje się normalnie, brak innych objawów. Między czasie ma spuchnięte dziąsła i czerwone. Co powinnam zrobić? Coś podać? Czy tylko odciągać wydzielinę,. która jest tylko w jednej dziurce...?
ja bylam u pediatry, mam starszego syna w zlobku, wiec moze zlapac cos od niego. Ja jestem spokojniejsza jak wiem, ze osluchowo jest ok. U nas inhalacje z soli, aromactiv na noc, nasivin i fenistil.
A i Ala przy zebach bardzo drapie uszy, tez balam sie,ze moze uszko ja boli dlatego drapie, ale wszystko ok, jej hurtem ida zeby, dlugo nie bylo nic, i cztery w ciagu dwoch tygodni wyszly a teraz tez ida trzy

Odpowiem, mimo że nie jestem z tego wątku. Nie odróżnisz. Dlatego jak widzę że mój synek ma bardzo mocny katar idę do pediatry żeby go osłuchała;) aby upewnić się ze osłuchowo jest w porządku, a tak to psikam do nosa, katarek, plus plasterki jak widzę że się męczy z oddychaniem;)

Odpowiem, mimo że nie jestem z tego wątku. Nie odróżnisz. Dlatego jak widzę że mój synek ma bardzo mocny katar idę do pediatry żeby go osłuchała;) aby upewnić się ze osłuchowo jest w porządku, a tak to psikam do nosa, katarek, plus plasterki jak widzę że się męczy z oddychaniem;)
@Unficzka Zgodzę się ze nie odróżnisz kataru od zębów a normalnego. Tyle że ja dopóki nie kaszle to nie idę już do lekarza. Byłam dwa razy i zaleciła mi to samo co zawsze. Więc teraz po prostu czujnie obserwuję i jak pojawia się nawet minimalny kaszel to do pediatry.

reklama
Do góry