reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny są !!!!! W poniedziałek beta wynosiła 40... Więc wzrost jest... Martwi mnie tylko czy nie jest za mała ??? Pomocy bo już nie wiem co myśleć
Ty robiłaś
Kurde .. pierwszy wynik to progesteron drugi to beta . Dopiero zobaczyłam że nie widać xd
ty robiłaś progesteron razem jak na betę ? Bo myśle czy jutro tez sobie nie zbadać jak pojadę na betę

Dziewczyny, jeśli mogę coś powiedzieć z perspektywy psycholożki, to tzw. pozytywne myślenie typu "wszytsko będzie dobrze" niekoniecznie pomoże ustabilizować lęk. Szczególnie, jeśli odczuwacie ciągłe napięcie, powracające myśli o tym, że ta ciąża nie skończy się dobrze. Właściwie są to uzasadnione obawy, bo na tym etapie dużo ciąż kończy się utratą, niektóre z nas mają już to doswiadczenie za sobą. Jest to sytuacja, nad którą nie mamy zbyt dużej kontroli (oprócz dbania o siebie i stosowania się do zaleceń lekarza oczywiście). Niekonstruktywne, niezakotwiczone w rzeczywistości myśli (np. "to pewnie puste jajo") można zastąpić przez realistyczne myśli np.
Robię wszytsko co mogę, aby stworzyć sprzyjające warunki dla rozwijającej się ciąży.
Nie mam wystarczających dowodów na to, aby stwierdzić że coś jest nie tak z moją ciążą. W związku z tym rozsądnym jest założyć, że wszystko zgodnie z planem.
Będę dbała o siebie najlepiej jak mogę, a kolejna wizyta usg rozwieje moje wątpliwości.
Nawet jeśli pojawią się komplikacje, jestem pod opieką lekarza który pomoże mi jeśli będzie to możliwe.
Nawet jeśli ta ciąża przestanie się rozwijać, wciąż mam szansę spróbować ponownie i urodzić zdrowe dziecko.

Sama pracuję tak ze swoimi myślami. Mam za sobą dwa poronienia, to moja trzecia próba. Te myśli trzymają mnie w ryzach i pozwalają normalnie funcjonować.
muszę to oprawić sobie w ramke🥰😘😍
Chociaż ze mną i moimi lekami to grubsza sprawa nie tylko o ciążę chodzi;) w ciąży pewnie będzie gorzej bo od pierwszej się to zaczęło. Byłam w terapii 2lata może czas najwyższy wrócić;)

Dziewczyny przepraszam, że tak hurtowo...

Ja robię to samo, odświeżam średnio co 5 min lub częściej nawet 😃
Ciągle odświeżam stronę z wynikami, zaraz oszaleje 😱
Oo kupiłam rower w Siewierzu, bardzo dobry, jeździ do dzisiaj 😃
o Zawiercie ja Siewierz 😁
Ja miałam mdłości i zgagę na początku i to takie dość mocne, a później się uspokoiło trochę i teraz też mam, ale da się wytrzymać.
Ile osób z Śląska! Ja jestem z Bielska-Białej.
@Emilcia88 czekam na wyniki ;) będzie dobrze.
Jeśli chodzi o pozytywne myślenie to ja się bardzo staram. Próbowałam wczoraj pomedytować, żeby się uspokoić...

Ja mam czasami jeszcze na papierze bardzo delikatny różowy ślad. Czekam na progesteron. Chociaż jakoś bardzo się tym już nie stresuje. Koleżanka z pracy powiedziała, że też miała plamienia na początku ciąży i było w porządku.

Na razie naciąga mnie jedząc bułkę z awokado... Myślami, że takie rzeczy przyjdą dużo później. Która z Was miała mdłości ok 4 tyg?
O ja jestem 93 rocznik, jest ktoś młodszy?? 😊
92 to twój rocznik ?? Bo ja tez jestem z 1992
Nie jest za mała, jest więcej niż 100 % nie masz się co martwić 😊
Dziewczyny są !!!!! W poniedziałek beta wynosiła 40... Więc wzrost jest... Martwi mnie tylko czy nie jest za mała ??? Pomocy bo już nie wiem co myśleć

Dziewczyny, jeśli mogę coś powiedzieć z perspektywy psycholożki, to tzw. pozytywne myślenie typu "wszytsko będzie dobrze" niekoniecznie pomoże ustabilizować lęk. Szczególnie, jeśli odczuwacie ciągłe napięcie, powracające myśli o tym, że ta ciąża nie skończy się dobrze. Właściwie są to uzasadnione obawy, bo na tym etapie dużo ciąż kończy się utratą, niektóre z nas mają już to doswiadczenie za sobą. Jest to sytuacja, nad którą nie mamy zbyt dużej kontroli (oprócz dbania o siebie i stosowania się do zaleceń lekarza oczywiście). Niekonstruktywne, niezakotwiczone w rzeczywistości myśli (np. "to pewnie puste jajo") można zastąpić przez realistyczne myśli np.
Robię wszytsko co mogę, aby stworzyć sprzyjające warunki dla rozwijającej się ciąży.
Nie mam wystarczających dowodów na to, aby stwierdzić że coś jest nie tak z moją ciążą. W związku z tym rozsądnym jest założyć, że wszystko zgodnie z planem.
Będę dbała o siebie najlepiej jak mogę, a kolejna wizyta usg rozwieje moje wątpliwości.
Nawet jeśli pojawią się komplikacje, jestem pod opieką lekarza który pomoże mi jeśli będzie to możliwe.
Nawet jeśli ta ciąża przestanie się rozwijać, wciąż mam szansę spróbować ponownie i urodzić zdrowe dziecko.

Sama pracuję tak ze swoimi myślami. Mam za sobą dwa poronienia, to moja trzecia próba. Te myśli trzymają mnie w ryzach i pozwalają normalnie funcjonować.
To jest pięknie napisane, to mnie przekonuje 😉

Ja biorę bo jest polecana :) ginekolog mówiła, że jest ok

Milena :)

Uważajcie na nicki bo można się pomylić :D
Mila90
Mila09
Dwie Mileny zaciążone w podobnym czasie, ok 1-2tyg różnicy 😁 co za zbieg okoliczności, co nie? 😉
Nooo niezle! Jeszcze sie okaze ze plec taka sama bedzie, no to juz wogole zbieg totalny 😂🤣
Dziewczyny musimy oczyścić nasze głowy, puste jajo, pozamaciczna itp itd czemu my to sobie robimy?? 😪 pozytywne myślenie: dobro przyciąga dobro, zło-zło. Nie chce Was pouczać, bo sama jestem pesymistką przodującą😁 Ale poćwiczmy pozytywne myślenie ❤❤❤
Wszystkim życzę miłego dnia 🥰
Taka jest juz natura matki,ze zawsze siw martwi i mimo, iż medycznie dopiero jest zarodek dla nas jest juz to nasze dziecko.
Cudowna beta 😍😍😍😍 a ten progesteron to tez tak nie dokonca.. progesteron wyrzucany jest w organizmie falowo raz moze byc go wiecej raz mniej.. ale tak jak kolezanka napisala mozna profilaktycznie jakas luteinę zorganizowac . Ona jest na recepte wiec lekarz musi ci to zlecic.

Nooo niezle! Jeszcze sie okaze ze plec taka sama bedzie, no to juz wogole zbieg totalny 😂🤣

Taka jest juz natura matki,ze zawsze siw martwi i mimo, iż medycznie dopiero jest zarodek dla nas jest juz to nasze dziecko.

Cudowna beta 😍😍😍😍 a ten progesteron to tez tak nie dokonca.. progesteron wyrzucany jest w organizmie falowo raz moze byc go wiecej raz mniej.. ale tak jak kolezanka napisala mozna profilaktycznie jakas luteinę zorganizowac . Ona jest na recepte wiec lekarz musi ci to zlecic.
Właśnie rozmawiałam z lekarzem i też mi powiedział że wszystko wskazuje że to młoda ciąża pomimo tego że okres już dawno się spóźnia i z tego powodu ten progesteron może być niższy.. ale powiedział że mi wstawi receptę na luteinę dopochwową, że nie zaszkodzi. Nie umiem w to wszystko uwierzyć

Właśnie rozmawiałam z lekarzem i też mi powiedział że wszystko wskazuje że to młoda ciąża pomimo tego że okres już dawno się spóźnia i z tego powodu ten progesteron może być niższy.. ale powiedział że mi wstawi receptę na luteinę dopochwową, że nie zaszkodzi. Nie umiem w to wszystko uwierzyć
No to oficjanlnie juz GRATULUJĘ i spokojnej ciąży 😍

reklama
Do góry