Zdarza się, ale już dość rzadko. przeważnie jak miała trudny dzień i mocno płakała np.na rehabilitacji to potrafi zapłakać i spać dalej albo przebudza się z krzykiem. Wtedy wystarczy pogłaskac, dać smoczka i śpi dalej.Mamusie drogie czy waszym dzieciom zdarza się płakać przez sen? Lub nagle wybudzają się z płaczem..?
reklama
Unficzka
Fanka BB :)
Mamusie drogie czy waszym dzieciom zdarza się płakać przez sen? Lub nagle wybudzają się z płaczem..?
U nas sporadyczne, ale właściwie tylko w dzień, nigdy w nocy. W tym przypadku akurat to ostatecznie kończy sen...
Zdarza się. Wygląda wtedy jakby był przestraszony i bardzo krzyczy. My na to mówimy, że przeszła do niego Baba Jaga. Z reguły wystarczy go przytulić i się uspokaja.Mamusie drogie czy waszym dzieciom zdarza się płakać przez sen? Lub nagle wybudzają się z płaczem..?
Wczoraj tak miał. Łkał tak jakby przez sen, a ja go jeszcze wtedy niepotrzebnie przesunęłam na łóżku, on się obudził i zaczął bardzo płakać. Aż szlochał biedny Ale uspokoił się w ciągu 5 min i już spał spokojnie.Mamusie drogie czy waszym dzieciom zdarza się płakać przez sen? Lub nagle wybudzają się z płaczem..?
No właśnie takie przerażenie w oczach aż tak dziwnie to wygląda..Zdarza się. Wygląda wtedy jakby był przestraszony i bardzo krzyczy. My na to mówimy, że przeszła do niego Baba Jaga. Z reguły wystarczy go przytulić i się uspokaja.
No nasz też biedny tak ma czasem właśnie przez sen a czasem się obudzi w nocy z krzykiem. Masakra to jest.. Co tym biednym dzieciom się śni..Wczoraj tak miał. Łkał tak jakby przez sen, a ja go jeszcze wtedy niepotrzebnie przesunęłam na łóżku, on się obudził i zaczął bardzo płakać. Aż szlochał biedny Ale uspokoił się w ciągu 5 min i już spał spokojnie.
Unficzka
Moje dziecko od soboty postanowilo przejść na dwie drzemki okna aktywności nagle z 2h są 3h i za nic nie dała się położyć szybciej zanim matka się zorientowała o co idzie
A jak tam u was dziewczyny? Jaki etap mają wasze bobaski?
Ja akurat jestem kiepskimi przypadkiem, ale ostatnie dni nasze okna aktywności trwają po cztery godziny bo teraz już nie tylko w nocy nie chce spać, ale też w dzień, każde spanie to awantura i długie noszenie na rękach. A w nocy- po dwóch spokojniejszych, wróciły pobudki co 45 minut. Także pozostawiam to wszystko bez komentarza.
reklama
MiśZielinka
Mój tez coraz mniej śpi, ale wydaje mi się to siłą rzeczy..
Wszystkiego najlepszego Mamuśki
Wszystkiego najlepszego Mamuśki