reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Cześć :) czy tylko moje dziecko jest dzisiaj takim śpiochem? Aż się boje co będzie w nocy :O w nocu spała od 22 do 8, z jedną przerwą na karmienie i od 14 do teraz śpi nadal :o zgarnęłam ją przed chwilą i zmieniłam pampersa i znowu przy karmieniu przysypia 😂😱
To moja od dwóch dni uważa że dzień się zaczyna o 2 w nocy 🤣
Nie chce cie martwić ale jak moja tak kiedyś spała w dzień to noc była z głowy.

reklama
Cześć :) czy tylko moje dziecko jest dzisiaj takim śpiochem? Aż się boje co będzie w nocy :O w nocu spała od 22 do 8, z jedną przerwą na karmienie i od 14 do teraz śpi nadal :o zgarnęłam ją przed chwilą i zmieniłam pampersa i znowu przy karmieniu przysypia 😂😱
Moja Alicja spała ostatnie 2 noce 8 h bez przerwy na karmienie ciągiem.😆 Potem w dzień też non stop spanko. Miła odmiana po 2 tygodniach bezsenności. Chodziłam tak zmęczona że nieświadomie w nocy między snem a jawą poklocilam się z mężem i nawet tego nie pamietalam. Wtedy spała dosłownie całe dnie a w nocy mikrodrzemki. 😵

Moja Alicja spała ostatnie 2 noce 8 h bez przerwy na karmienie ciągiem.😆 Potem w dzień też non stop spanko. Miła odmiana po 2 tygodniach bezsenności. Chodziłam tak zmęczona że nieświadomie w nocy między snem a jawą poklocilam się z mężem i nawet tego nie pamietalam. Wtedy spała dosłownie całe dnie a w nocy mikrodrzemki. 😵
O kurczę! :) Ja dopiero teraz, kiedy mam dziecko, doceniam wszystkie noce, kiedy ciągiem mogę przesłać 3-4h :D

Maluchy sie same regulują. U mnie w ciągu dnia je co 2-3 godziny ale jak poloze w nocy po ostatnim karmieniu ok 20.30-21 to śpi do 3 lub 4 i potem wstaje przed 8 i jeszcze odsypia godzinę, czesto aż do 10. To zupełnie inny model niż moje chłopaki. Chwilo trwaj! To co ze w ciągu dnia te drzemki nie są najdłuższe, to co ze płacze w ciągu dnia. Dla tych nocy warto żyć :))) ostatnio to mam taki sajgon w domu z moimi niewyzytymi chłopakami ze jak sobie w nocy siedze i karmie to napawam sie cisza której w ciągu dnia mam tak mało :/

Pocieszyłaś mnie. U nas też co 2 godziny, nieważne czy dzień czy noc. Zastanawiałam się jak to robicie, że tyle godzin śpią Wasze maluchy bez jedzenia

Mało która ma takie szczęście, że dziecko śpi parę godzin z rzędu... U nas w dzień je... co chwilę. A w nocy koło 22 muszę dać butelkę i po niej śpi z 3-3,5h, później pierś, pobudki są wtedy co 2,5-3h. Tylko raz zdarzyło się, że spał 4,5 godziny 😔

reklama
Do góry