reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Miałam tak samo, ginekolog mi powymyslal milion chorób zanim mnie zbadał. Zrobił usg a tam piękna owulacja. Kwestia genetyczna prawdopodobnie, bo moja mama też tak miała po obu ciazach. Teraz też czułam kilka dni wcześniej skurcze i pobolewania jak przed miesiączka.
No to tak jak mówisz. Genetyka…

reklama
Ale czy go to boli, czy ma temperaturę i jakiekolwiek dolegliwości? Bo jeśli wyczułaś ale nie ma zmiany w zachowaniu to powinno byc ok z wizyta poniedziałkowa

Temperatury nie ma, zachowuje się tak jak zawsze, nawet trochę spokojniejszy bo w tym tygodniu wprowadziliśmy Espumisan i kropelki z laktaza. Co nie zmienia faktu, że teraz nie daje mi to spokoju...

Hej. .ja tez mam taką opuchlizne prawie po całości cięcia na rana taki właśnie wałek dość twardy. ..i tez się tym trochę stresuje bo było wszystko idealnie nie bolało dobrze się goilo szwy szybko ściągnięte aż do chwili jak zaczelam się dużo ruszać i spuchlo a później ten opuchnietu wałek się zrobił. .. ja miałam 23.11 cięcie a ty
Zejdzie zejdzie. Cierpliwości :) jeszcze jest mega wczesnie.

Wczoraj wyczułam u syna w pachwinie, a właściwie obok, do wewnątrz, takie zgrubienie. Nie dostałam się oczywiscie do lekarza, tylko teleporada. Pani doktor stwierdziła, że to przepuklina, mam wizytę w poniedziałek. Boję się, że jakoś źle to się skończy. Naczytałam się o jakimś uwięzionym jelicie itp. które może prowadzić do sepsy i śmierci i teraz siedzę przerażona 😔
spokojnie, przepuklina to nie koniec swiata. Ja u wtedy rocznego synka zauwazylam odstajacy pepek - tez teleporada, skierowanie do chirurga, a chirurg, ze to czesto sie zdaza, a z przepuklina pepkowa nic nie robia do piatego roku zycia, bo to samo moze wrocic na swoje miejsce. Licze, ze i z pachwinawa bedzie tak samo, badz dobrej mysli!

spokojnie, przepuklina to nie koniec swiata. Ja u wtedy rocznego synka zauwazylam odstajacy pepek - tez teleporada, skierowanie do chirurga, a chirurg, ze to czesto sie zdaza, a z przepuklina pepkowa nic nie robia do piatego roku zycia, bo to samo moze wrocic na swoje miejsce. Licze, ze i z pachwinawa bedzie tak samo, badz dobrej mysli!
Ooo a nie kazali Wam plastrować? Moja Alcia ma słabe mięśnie brzuszka i ma jak to powiedziała położna pępek z tendencją do przepukliny. No i wspomniała że może i trzeba będzie plastrować 🤷

Hej. .ja tez mam taką opuchlizne prawie po całości cięcia na rana taki właśnie wałek dość twardy. ..i tez się tym trochę stresuje bo było wszystko idealnie nie bolało dobrze się goilo szwy szybko ściągnięte aż do chwili jak zaczelam się dużo ruszać i spuchlo a później ten opuchnietu wałek się zrobił. .. ja miałam 23.11 cięcie a ty
Wlasnie też na poczatku nie mialam, Jakoś chyba tydzien po cieciu to powstało. Ja mialam 25 listopada.

Mam nadzieję, że z przepuklina pachwinową postępowanie będzie podobne. Na wszelki przypadek zapisałam już synka na środę do chirurga dziecięcego, niech jeszcze on zobaczy.

Mój też ma przepukline pachwinowa. Tydzień temu byłam na SOR bo zobaczyłam ten guzek. Lekarz powiedział że to przepuklina. Potrzebny będzie zabieg. Dziecko musi ważyć ponad 5 kg ze względu na znieczulenie w narkozie. W styczniu idę do chirurga i tam wyznaczą mi termin 😪

Masakra taki łańcuszek. Nie zaniedbaj tego bo faktycznie coś jest nie tak. Na poranione brodawki u mnie jedynie sprawdziły się muszle laktacyjne (żeby moc wietrzyć piersi bez obnażania się - zreszta w kontakcie z powietrzem i jakimiś ubraniami tez mnie bolało) plus czysta lanolina (nie trzeba jej zmywać). Takie mrowienie nawet pomiędzy karmieniami byłoby normalne ale bolec nie powinno. Polozna lub cdl lub może pielęgniarka powinna mieć obowiązek pomoc. Powodzenia!
Kupiłam dziś tą lanolinę. Już po pierwszym użyciu poczułam ulgę. Noszę te muszle laktacyjne bo sutki bolą jak dotykają biustonosza. Do tego zrobiłam okłady z kapusty i dużo lepiej...

reklama
Temperatury nie ma, zachowuje się tak jak zawsze, nawet trochę spokojniejszy bo w tym tygodniu wprowadziliśmy Espumisan i kropelki z laktaza. Co nie zmienia faktu, że teraz nie daje mi to spokoju...
Dajesz mu Espumisan i te kropelki jednocześnie? Ja mojemu daje 9 kropelek Dekolik prawie przed każdym karmieniem (czasem zapomnę). Położna coś mi mówiła, że jak bardzo bedzie płakać to dać mu jeszcze Ten Espumisan, ale nie zapytałam czy to ma być pomiędzy karmieniami czy zamiast tamtych kropelek.

Do góry