reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

uff No to trochę mnie uspokoilas, ze też podkrwawiasz...widocznie tak może być :)
U mnie dziś 39+4, skurcze mocne są już 3 dobę (wczoraj na KTG co 5 minut o mocy 100-120, trwające Ok 1 minuty, a pomiędzy dużo mniejszych) w nocy nie śpię, w dzień staram się przetrwać gapiąc się w ścianę ... lekarz powiedział że muszą mi jeszcze odejść wody albo rozwarcie się zrobić ale nie wiem ile jeszcze wytrzymam z tymi skurczami ... jutro mam znowu

Trzymam kciuki🤞🤞 może to już niedługo.
Podkrwawianie U Ciebie może oznaczać że szyjka się skraca i pomału robi się rozwarcie. A o to chodzi i niedługo będzie po. Jesteś dzielna💛

reklama
Dziewczyny, urodziłam 05.11. byliśmy już na spacerach, ale zastanawiam się czy mogę już z malutkim jechać do galerii 🤔
Co myślicie?
Gratuluje :)
Ja jeszxze unikam. Byłam z mała w rossmanie i w sklepie osiedlowym ale do galerii to najwcześniej się wybieram po szczepieniach w 6tym tygodniu. Lepiej chuchać na zimne w tych czasach

Jak jesteśmy w temacie laktacji to mam pytanie. Kiedy najlepiej ściągać mleko takie na czarną godzinę by sobie zamrozić, bo u mnie nawalow nie ma.? Mała przybiera, ale mleka tak samo jak wcześniej na styk. Zawsze idzie z obu piersi.
Probuj po karmieniu od razu ale na awaryjne wyjścia możesz tez mm sobie zastosować i wtedy odciągnąć ew nadmiar.
Ja byłam na koncercie w niedziele z synem i zostawiłam mężowi te małe buteleczki ze szpitala w razie czego. Na szczęście przespała :) miałam plan odciągnąć jeśliby musiał podać po powrocie

Dziewczyny, urodziłam 05.11. byliśmy już na spacerach, ale zastanawiam się czy mogę już z malutkim jechać do galerii 🤔
Co myślicie?
Ja to jestem zdania że to nie jest miejsce dla noworodka jak i małego niemowlaka szczególnie w tak masakrycznym sezonie chorobowym. Choć każdy robi inaczej. Mój syn to w galerii był że mną pierwszy raz jak miał pół roku, a mieszkamy obok 😊 Jak coś załatwiałam czy nawet szłam na mały shopping to zostawał z tatą.

Dziewczyny,
Czy któraś z Was miała krwawienie po badaniu szyjki macicy?
Wczoraj lekarz powiedział mi, że będę krwawić ale myślałam że to bardziej będzie „plamienie” a to nie jest wcale takie lekkie i na dodatek rano było koloru bordowego a teraz widzę, że jest w tym tez trochę koloru jakby malinowego.
Ja po badaniu brudzilam na ciemno czerwono. Nie chce Cie straszyc, ale jak ja zaczelam plamic na rozowo pojechalam do szpitala, wolalam sprawdzic, przy badaniu obstawiali szyjke, mialam 5cm rozwarcia a to druga ciaza wiec moze pojsc szybko, na porodowce lekarz powiedzial, ze nie moze wykluczyc odklejajacego sie lozyska i bedzie caly czas przy porodzie, przebil worek plodowy i Ala jest juz ze mna.

Mamuśki a podajecie swoim dzieciom cebion? Wit c?
Pamiętam, że jak córka była mała w 2017 się podawało i tak myślę, czemu teraz tego nie polecają?

@!andzia
Ja jestem na nie, przynajmniej do czasu pierwszych szczepień.
Sama urodziłam 03.11 i jeszcze nie byłam na spacerze, ale w weekend może się wybierzemy dopóki niema minusowych temperatur.

reklama
Probuj po karmieniu od razu ale na awaryjne wyjścia możesz tez mm sobie zastosować i wtedy odciągnąć ew nadmiar.
Ja byłam na koncercie w niedziele z synem i zostawiłam mężowi te małe buteleczki ze szpitala w razie czego. Na szczęście przespała :) miałam plan odciągnąć jeśliby musiał podać po powrocie
Ja dopóki nie wiem czy mała nie jest alergikiem nie podaje mm. Jak najdłużej chcę się cieszyć stanem gdzie mogę jeść wszystko, a mm nawet ha może mi to skrócić bo powinna mieć hydrolizat. Bez recepty od alergolog koszt puszki 180 zł.

Do góry