reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja po badaniu brudzilam na ciemno czerwono. Nie chce Cie straszyc, ale jak ja zaczelam plamic na rozowo pojechalam do szpitala, wolalam sprawdzic, przy badaniu obstawiali szyjke, mialam 5cm rozwarcia a to druga ciaza wiec moze pojsc szybko, na porodowce lekarz powiedzial, ze nie moze wykluczyc odklejajacego sie lozyska i bedzie caly czas przy porodzie, przebil worek plodowy i Ala jest juz ze mna.
Na razie jasny kolor pojawił się tylko chwilowo, a tak jest ciemny i to chyba coraz mniej ...będę obserwować. Na szczęście jutro mam wizytę u swojego gin.

reklama
Kobietki czy mozna brać ibuprofen przy karmieniu piersią? Maz jest chory i chciałabym wziąć coś zapobiegawczo przeciwzapalnego bo tez mnie zaczyna boleć gardło a paracetamol nie jest przeciwzapalny
W internecie podobno mówią że można ale juz nie wiem bo każdy mowil tylko o tym ze paracetamol jest bezpieczny

Kobietki czy mozna brać ibuprofen przy karmieniu piersią? Maz jest chory i chciałabym wziąć coś zapobiegawczo przeciwzapalnego bo tez mnie zaczyna boleć gardło a paracetamol nie jest przeciwzapalny
W internecie podobno mówią że można ale juz nie wiem bo każdy mowil tylko o tym ze paracetamol jest bezpieczny
Można. W szpitalu po porodzie go podają, kiedy macica boleśnie się obkurcza.

Wracam od lekarza. Jestem 3 dni po terminie. Rozwarcie na 2 cm i trochę masował mi szyjke. Dostalam skierowanie na wywoływanie porodu na jutro, bo młody jest już bardzo duży 3850 g... Jestem przerazona! Boję się bardzo.

U mnie na odwrót w szpitalu mówili że nie można przy KP i tylko paracetamol. 🤷 Jest stronka gdzie są leki bezpieczne i niebezpieczne przy KP, ale już nie pamiętam jak się nazywa. Ja to bym zadzwoniła do rodzinnego.[/QUOTE][/QUOTE]

Wracam od lekarza. Jestem 3 dni po terminie. Rozwarcie na 2 cm i trochę masował mi szyjke. Dostalam skierowanie na wywoływanie porodu na jutro, bo młody jest już bardzo duży 3850 g... Jestem przerazona! Boję się bardzo.
Pomyśl inaczej, że już tuż tuż spotkanie z malenstwem. Jeśli jest rozwarcie to duża szansa że pójdzie indukcja sprawnie. Gorzej jak tego rozwarcia brak.

Będzie dobrze.
Będzie dobrze! Nie stresuj się bo stres to najgorszy wrog i wiem że łatwo napisać ale zamiast nerwów żyj tym, że przytulisz niebawem maleństwo do siebie.. Naprawdę to wynagradza wszystko 💙

U mnie na odwrót w szpitalu mówili że nie można przy KP i tylko paracetamol. 🤷 Jest stronka gdzie są leki bezpieczne i niebezpieczne przy KP, ale już nie pamiętam jak się nazywa. Ja to bym zadzwoniła do rodzinnego.
[/QUOTE]
[/QUOTE]

Ta stronka to http://www.e-lactancia.org/ - wpisujemy substancję czynną po angielsku np wspomniany wyżej ibuprofen

Przechwytywanie.JPG

reklama
Będzie dobrze! Moje mała też jest dość spora. W 37+3 miała już 3300g. Jutro mam 38+5 i zobaczę na wizycie ile urosla.

Dasz radę na pewno!

Do góry