reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Jak ci się udało rozkręcić po cc? Ja na początku ściągałam 60ml, potem 30 a wczoraj 20ml 😑.. Mały przestaje ciągnąć pierś i niewiem jak go przekonać..
Od samego początku ściąganie mleka co 2 -3h przed nakarmienie go butelka ze ściągniętym moim mlekiem zawsze dostawialam go do piersi pomimo że nie ssał wgl oksytocyna działa jak widać, dodatkowo podczas ściągania laktatorem masowałam piersi a przed ściąganiem polewałam je ciepła woda żeby lepiej leciało
Nie denerwuj się to najważniejsze ja w nocy ściągałam po 30 a za dnia po 100
Nie ma reguły ze jak jednego razu ściągniesz 30 to następnego będzie tylko więcej
Dodatkowo 2 razy dziennie herbatka rozpuszczalną na laktacje z hipp i dużo wody

reklama
Jak ci się udało rozkręcić po cc? Ja na początku ściągałam 60ml, potem 30 a wczoraj 20ml 😑.. Mały przestaje ciągnąć pierś i niewiem jak go przekonać..
U mnie Mały Od dziś na piersi bo wcześniej wgl nie ciągnął mam nadzieję że juz nie zapomni jak się ssie bo udręka z tym ściąganiem,butelkami, wyparzaniem, dostawianiem

Nie stresuje się, a nie mogę spać 😔 położyliśmy się około 24 i zasnęłam może na godzinkę po czym budziłam się co 5 min, miałam wrażenie, że przez skurcze, ale jak się budziłam i siadałam na łóżku to wszystko przechodziło, więc może to tylko w śnie? W każdym razie nie śpię już i nie próbuje. Posrpzatalam łazienkę, wyszłam na spacer z psem, oproznilam zmywarkę. Teraz herbatka z malin i powieszę pranie. Później może zasnę 😔

Dziewczyny ratujcie, mały zaczął łapać cycka cale szczęście.Wysokuje do miękkich piersi ale spi okolo 3h a mnie bolą piersi z przepełnienia, lekko pieką boje się że zrobi mi się stan zapalny ja mam go wybudzac czy ściągać laktatorem jak do tego podejść? Jak zacznę ściągać to tego mleka nie będzie się produkować jeszcze więcej?
A co jeśli wysoka jednego cycka A drugiego juz nie chce? Mam odciągnąć laktatorem ten nie wysokany ?
tak jak dziewczyny pisza - sciagac tylko do uczucia ulgi, ja po pierwszym porodzie plakalam z bolu, cycki jak kamienie, takie grudy robily sie, rozmasowywalam to, pod prysznicem tez - z ciepla i zimna woda na zmiane. Nawet babcinego sposobu z kapusta sprobowalam (roztluczony mlotkiem do miesa lisc kapusty schlodzony w zamrazarce przykladalam do piersi). Nie wiem co pomoglo ale po dwoch dniach byla znaczna poprawa. Mam nadzieje, ze nie bedziesz miala takich problemow!😉

Nie stresuje się, a nie mogę spać 😔 położyliśmy się około 24 i zasnęłam może na godzinkę po czym budziłam się co 5 min, miałam wrażenie, że przez skurcze, ale jak się budziłam i siadałam na łóżku to wszystko przechodziło, więc może to tylko w śnie? W każdym razie nie śpię już i nie próbuje. Posrpzatalam łazienkę, wyszłam na spacer z psem, oproznilam zmywarkę. Teraz herbatka z malin i powieszę pranie. Później może zasnę 😔
Ja tez nie moge spac, tylko ja wczoraj wszystko posprzatalam 😛 nawet puszke ananasa wczoraj zjadlam, bo czytalam, ze ananas przyspieszy porod, i mialam jeden skurcz 😑

Ja tez nie moge spac, tylko ja wczoraj wszystko posprzatalam 😛 nawet puszke ananasa wczoraj zjadlam, bo czytalam, ze ananas przyspieszy porod, i mialam jeden skurcz 😑
Ja tez nie śpię po nocach i ciagle czekam. Dwa dni temu chodziłam z mężem po bardzo stromych schodach, wczoraj najadłam się ostrych papryczek jalapeno, codziennie pije wywar z liści malin i olejek z wiesiołka.
Mam wrażenie, ze nic nie pomaga, po prostu musi przyjść ten moment
🤦‍♀️

Dziewczyny ratujcie, mały zaczął łapać cycka cale szczęście.Wysokuje do miękkich piersi ale spi okolo 3h a mnie bolą piersi z przepełnienia, lekko pieką boje się że zrobi mi się stan zapalny ja mam go wybudzac czy ściągać laktatorem jak do tego podejść? Jak zacznę ściągać to tego mleka nie będzie się produkować jeszcze więcej?
A co jeśli wysoka jednego cycka A drugiego juz nie chce? Mam odciągnąć laktatorem ten nie wysokany ?
Budź go co 3 h licząc od początku karmienia i rób tak jak robisz i jak radzą dziewczyny. Pełna jedna pierś dla dziecka i przystawić do drugiej i potem zacząć od tej kolejne karmienie a jak mały odpadnie po pierwszej to laktatorem trochę do ulgi.

Możesz użyć kompresów żelowych - ciepło uwalnia pokarm a zimno powstrzymuje. Wiec po nakarmieniu możesz położyć na piersi zimny, a przed ciepły (pomaga zwłaszcza gdy pierś będzie aż za twarda żeby mały mógł złapać).

To się unormuje w ciągu 24-48h ale budź go żebyście rytm złapali :)

reklama
Do góry