reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Ja kupiłam zachwalaną przez wszystkich stokke flexi bath, wydaje się być naprawdę spoko i po złożeniu bardzo mało miejsca zajmuje! Też mam bez stojaka :)
Ja na początku w wiaderku tummy tub a potem jak dziecko większe i już się nie mieściło a siedziało stabilnie to wanienka od Ikea a pózniej już nie chciał i zwykła wanna. Generalnie miałam egzemplarz uwielbiające kapieli

Ja dziś po wizycie. Szyjka w normie rozwarta tylko na opuszek i miękka. Małej brzuszek zaczął gonić jest już mniejsza różnica. No i mogę odstawić luteinę a w sobotę heparyne, co mnie cieszy. Uff następna wizyta już jak ciąża będzie donoszona. Mała ma już 2800g, a dziś 35+3.
Nie kazali Ci leżeć ?

Też dzisiaj miałam wizytę. Malutka ma ok 2400g. Dziś 35+6. Szyjka skrócona, rozpulchnione wszystko, ale bez tragedii. Mam więcej się oszczędzać i leżeć. I dalej magnez 3 raxy dziennie.

W poniedziałek mam kwalifikacje do porodu. Natomiast z tego co mówili cukrzyca ciążowa nie jest wskazaniem do cc.
Także jutro mam diabetolog. Poniedziałek kwalifikacja. Za 2 tyg ktg i wizyta u lekarza.

Hej dziewczyny, czy któraś z Was szczepiła się na covid pierwszą i drugą dawka w 3 trymestrze? Miałyście po tym gorączkę albo jakieś problemy z maluchem?

Hej dziewczyny, czy któraś z Was szczepiła się na covid pierwszą i drugą dawka w 3 trymestrze? Miałyście po tym gorączkę albo jakieś problemy z maluchem?
Szczepilam się w drugim trymestrze dwoma. Nie widziałabym przeszkód żeby szczepić się w trzecim jeśli zdążysz przed porodem. Gorzej na ciebie i na dziecko może wpłynąć przejście covid niż efekt poszczepienny. Zdrówka!

reklama
Hej dziewczyny. Mam nadzieje ze dzień mija spokojniej. Widziałam się dziś z moja polozna Srodowiskowa. Z takich rzeczy których nie byłam świadoma po kilku latach od ostatniego dzidziusiowanis wiec się dziele:
1) nie podaje się już Wit K w domu a jedynie D. K jest jedynie podawana w szpitalu
2) podobno już nie zaleca się kąpieli w emolientach (Oilatum czy emolium) jeśli nie ma jakichś problemów skórnych
3) od niedawna jest dodatkowe badanie przesiewowe w kierunku wykluczenia SMA (rdzeniowy zanik mięśni) ale jest ono dodatkowe i trzeba podpisać osobny dokument. Warto dopytać bo wiem ze to nowe badanie. Niekoniecznie dostępne wszędzie.
Pozdrawiam

Do góry