Nie pamiętam wszystkich nicków żeby oznaczac więc mam nadzieję, że któraś znajdzie odp
Do gondoli na jesień / zimę
Body długi rękaw
Pół śpiochy
Polarowy pajac
Czapeczka
Nieprzemakalny pajac lub śpiwór
Kocyk / pościel do gondoli
I to w zależności od pogody.. Bo wiadomo, że jak będzie ciepłej to można z czegoś zrezygnować
Quiny mood jest wózkiem z twarda amortyzacja i na wiejskie tereny niewiem czy się sprawdzi. Warto też poczytać opinie te negatywne zwłaszcza żeby nie mieć zakrzywionego obrazu tylko ze względu na wygląd.
Jesli chodzi o położna prywatna przy planowanym cc jak dla mnie jest nie potrzebna. Przy zabiegu i tak masz cała brygadę a po zabiegu opłacona położna też na niewiele się zda bo przecież nie będzie przy Nas i nie bedzie trzymać Nas za rękę.. Jedyne w czym może pomóc to pielęgnacja malucha ale to wydaje mi się, że spokojnie ogarnie personel obecny na dyżurze, a leki przeciwbólowe i wszystkie zlecenia i tak wypisuje nam lekarz
.
Przy cc bardziej dowiadywała bym się o mozliwosc odwiedzin przez partnera
Ile po zabiegu dostajemy dziecko do piersi
Kiedy po zabiegu dziecko zostaje z nami na noc
Czy będziemy pod opieką doradcy laktacyjnego
Czy możliwa jest pomoc położnej przy toalecie TWOJEJ po zabiegu
Czy po zabiegu dostaniemy obiad / kolacje ile po zabiegu nie można jeść
Ile przed zabiegiem nie można jeść i pić
Itd
Jesli chodzi o ubiór do porodu i wymagane rzeczy warto zerknąć na stronę lub skontaktować się ze szpitalem w którym planujemy rodzic. Ja dostałam kartę informacyjna łącznie z ilością rzeczy.
Jednak stricte z doświadczenia do SN koszula porodowa i to najlepiej najtańsza i bez względu na rodzaj porodu 2 koszule do karmienia. Pidżamy raczej się nie sprawdzają. Niewiadomo jak każda z nas przejdzie poród a i obsługa pidżamy jest ciężka. Koszule podnosisz do góry i można wszystko spokojnie przy sobie zrobić łącznie z badaniem