reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja zawsze ubierałam synka w kombinezon który rozpinał się w dwóch miejscach po bokach i nóżki jakby razem. Taki jakby trochy na dole jak śpiworek a na gorze jak kombinezon. Takie można kupic w smyku i h&m. Potem znalazłam model od elodie details 6-12 bo inni już dla takich większy j nie produkowali. A taki a la jak śpiwór/ ciepła wkładka do spacerówki to miałam od Emmaljungi i była mega (kupiłam razem z używana Emmaljunga
Ja kupiłam śpiwór cottonmoose już na 3 lata. Ma odpinany dół, który dopóki dziecko nie przejdzie do spacerówki może być torbą do wózka. Dla mnie ekstra rozwiązanie.

reklama
Dziewczyny, a co kupujecie sobie do szpitala i porodu? Bo tu słyszałam bardzo różne opinie. Jeśli trafiłabym do szpitala przed porodem, to podobno lepiej sprawdza się piżama - ze względu na podpinanie KTG. A z drugiej strony - do badania ginekologicznego to już niewygodnie. Do porodu i po nim znów koszule. I tak się zastanawiam, jak to najlepiej ogarnąć. Znalazłam taki komplet porodowy - bluzka (z odpinaną górą do karmienia i kangurowania) i spódnica kopertowa - ale to kosztuje ok 300zł, więc trochę drogie... Podpowiedzcie, co Wam się najlepiej sprawdziło przy poprzednich porodach :)
Ja córkę rodziłam w starym t-shirt 🙈
Tak mnie zabrali na porodówkę z oddziału patologii ciąży jak zaczęłam rodzic wiec tak tez skończyłam:) wcześniej na oddziale leżałam w getrach i koszulce właśnie, po porodzie przebrałam się w koszule ale tylko na 1 dzien bo sprawdzali co chwile jak tam się goi itp. Potem już znowu chodziłam w getrach i koszulce.
Ja po prostu nie lubię koszul do spania wiec ich nie kupuje:)

Czy któraś z Mam będzie rodzić przez cesarskie cięcie? Wiecie już? Co sądzicie o wykupieniu indywidualnej opieki położnej? Ja biję się z myślami. Z jednej strony nie chcę być faworyzowana, ale z drugiej… to będzie mój pierwszy poród, pomoc będzie niezbędna.

reklama
Czy któraś z Mam będzie rodzić przez cesarskie cięcie? Wiecie już? Co sądzicie o wykupieniu indywidualnej opieki położnej? Ja biję się z myślami. Z jednej strony nie chcę być faworyzowana, ale z drugiej… to będzie mój pierwszy poród, pomoc będzie niezbędna.
Ja słyszałam o indywidualnej opiece położnej tylko do porodu SN, ale przy cesarce i tak się nie przyda, bo operacje przeprowadza lekarz. Dziecko idzie do inkubatora, a kobieta na salę pooperacyjna. Do porodu SN dużo dziewczyn chwali, czuły się dzięki temu pewniej.

Do góry