O kurcze ale pech.. Trzymaj się!Hej jednak złamanie śródstopia i zastrzyki w brzuch przeciwzakrzepowe przez 4 tyg a noga w tym bucie ortopedycznym na miesiąc jestem uziemiona :/ co za dramat jestem załamana.. do porodu zdążę raczej ze sprawna noga
reklama
EmiD
Fanka BB :)
Rany ja mam 6kg na plusie kończę 27 tydzień i mam wrażenie że od paru dni brzuch mi rośnie w oczach aż się boję co to do końca może byćTu chyba najbardziej znaczące są uwarunkowania genetyczne. Ja na razie mam 5 kg do przodu (obecnie 30tc), ale kto wie może teraz zacznę mocniej przybierać i wszystkie kilogramy nadrobię. Szczerze to zdaje mi się, że mam jakiś mały ten brzuch ale jem wszystko normalnie, a na usg 3 trymestru nie wyszły żadne nieprawidłowości a mały wtedy szacunkowo ważył 1400g, i z usg wychodziło parę dni naprzód w stosunku do daty z om. Więc chyba tak musi być
Ale mi moja diabetolog zabroniła owoców po godzinie 16:00 a poza tym jak tylko zjem arbuza to potem latam do łazienki jeszcze częściej co przy obecnym bieganiu jest i tak za częstoSpróbuj przed spaniem odrobine arbuza i zobacz czy poranny cukier lepszy. Napewno mniej węglowodanów przed spaniem. Nie licz ilośc cukru w czymś tylko ogólna liczbę węglowodanów. Ja czasem tez mam ochotę na coś w nocy, naprzyklad arbuza (coś mam z tym arbuzem) ale rano mam dobry cukier. A kiedyś tez miałam stres jak to będzie. Wiec idź po arbuza póki sklep otwarty i przetestuj. Przetestuj na noc odrobine. Lub nawet w środku nocy odrobine. I zobacz czy się polepszy. Wydaje mi się ze dobrze jest pic więcej wody i to w niższej temperaturze ale to wiesz mi tak mega wchodzi i smakuje i nie szkodzi.
Wczoraj wcisnęłam w siebie siłą kanapkę z serem o 22:00 ale cukier dziś o 7:00 znowu 91.
Moze i spróbuje z tym arbuzem ale to jak już nic innego nie zadziała
Ja mam wrażenie że mi brzuch rośnie "skokowo" przez 2 tyg prawie nic a potem 3 dni i rośnie jak szalonyRany ja mam 6kg na plusie kończę 27 tydzień i mam wrażenie że od paru dni brzuch mi rośnie w oczach aż się boję co to do końca może być
Truskawka9119
Mam tak samo! Kilka tygodni nic, a nagle z dnia na dzień się powiększa
Ja mam wrażenie że mi brzuch rośnie "skokowo" przez 2 tyg prawie nic a potem 3 dni i rośnie jak szalony
Juana19
O szczesliwakobieto :/ trzymaj się. Na pewno do porodu się wyrobisz ale stopa będzie bolec. Również ze względu na dodatkowy słodki ciężar. Trzymaj się i nogi do góry….Hej jednak złamanie śródstopia i zastrzyki w brzuch przeciwzakrzepowe przez 4 tyg a noga w tym bucie ortopedycznym na miesiąc jestem uziemiona :/ co za dramat jestem załamana.. do porodu zdążę raczej ze sprawna noga
Juana19
Już ostatni tydzień wakacji… wiedziałam ze szybko zleca ale jak patrze wstecz to cieszę się ze zdjęcia robię bo nie nadazam zaczynam teraz tydzień urlopu i śmieje się z siebie ze myśleliśmy żeby lecieć do Portugalii początkowo. Haha. Chyba bym jajko zniosła w samolocie bo kompletnie nie mogę sobie znaleźć dobrej pozycji. W pracy jak siedze to wyginam się na wszystkie sposoby a mała okropnie mnie szturcha non stop. Jedziemy autem zwiedzać Dolny Śląsk i będzie akurat
wy juz po wyjazdach? Kto wysyła dzieciaki do szkoły? Mój młodszy idzie do pierwszej i będzie bardzo tęsknił za przedszkolem. Cieszę się ze bede więcej w domu w ten pierwszy rok z nim
milego weekendu! Uważajcie na siebie!
wy juz po wyjazdach? Kto wysyła dzieciaki do szkoły? Mój młodszy idzie do pierwszej i będzie bardzo tęsknił za przedszkolem. Cieszę się ze bede więcej w domu w ten pierwszy rok z nim
milego weekendu! Uważajcie na siebie!
Przewrotka
Dziewczyny pomożecie? Nie znam tej jednostkiHej dziewczyny! Pomóżcie zinterpretować mi te wyniki po glukozie
Na czczo : 3,97 mmol/l
Po 1 h : 5,88 mmol/l
Po 2 h : 2,47 mmol/l
reklama
Moim zdaniem jest ok. Poniżej normy cukrzycy które znalazłam w przeliczeniu na mmol/l więc jak jesteś poniżej tych wartości to cukrzycy brakDziewczyny pomożecie? Nie znam tej jednostki
Czas wykonania oznaczenia | Stężenie glukozy w osoczu | |
[mg/dl] | Mmol/l | |
Na czczo | 92-125 | 5.1-6.9 |
60 minuta | ≥180 | ≥10.0 |
120 minuta | 153-199 | 8.5-11.0 |