Oj widzę nie wyjaśnili Ci.Witam was mam cukrzycę ciążową lecz jestem tylko na diecie i mam sprawdzać cukier ma czczo, 1h po każdym posiłku indywidualne dodatkowo o 22 kromkę chleba zjeść bym rano miała dobre wyniki. Lecz jednego nie rozumiem mam dzienniczek samokontroli tam gdzie mam wpisywać pomiary z glukometru i w ostatniej rubryce pisze "glikemia w nocy" i z tąd moje pytanie w nocy ? Czyli o 22 czy o 2 w nocy w dzienniczku pisze przy docelowych wynikach jakie powinnam mieć że w nocy między godziną 2 a 4 powinno być 70-90 mg czyli ta ostatnia rubryka właśnie jest do wpisania o tej godzinie 2?
Dostałaś też na pewno paski do mierzenia ketonów w moczu. Siusiasz na pasek zawsze rano z porannego moczu i wpisujesz wynik. 0 jest to poprawny wynik, jak masz 0,5 to też nie jest źle ale wtedy wieczorem zjedz np pół kromki więcej albo pół szklanki mleka wypij. I jakbyś miała wynik jeszcze wyższy niż 0,5 to musisz skontaktować się z poradnia bo to oznacza że już masz sporo ketonów w moczu. Glukozy w moczu nie wpisujemy bo itak dokonujesz pomiaru 4 razy dziennie więc to jest absolutnie wystarczająco. Powodzenia!