reklama
Jotka_
Fanka BB :)
Doskonale Cie rozumiem. Dlatego w rodzinie powiemy dopiero po usg, a mam je dopiero 2 kwietnia wiec jeszcze trochę.U mnie jeszcze nikt nie wie, mąż za granicą, więc dowie się dopiero jak wróci (najpóźniej na święta), a boję się powiedzieć wcześniej niż przed usg, które dopiero 31 marca jestem świeżo po poronieniu i dużo stresu za mną..
Oj nie dziekuje co by nie zapeszyć.To trzymam mocno kciuki za pozytywne zmiany po macierzyńskim
Okropna dzis jest szaeo buro i ponuro do tego pada i plucha..bbleeeee.Dzieki za mile przyjęcie fakt... pogoda nas nie rozpieszcza .
Ja generalnie planowałam pracowac jak w poprzednich ciążach do miesiąca przed porodem czylinjakos do pazdziernika, ale jak się nic nie zmieni i mam sie tak denerwować jak teraz, to pojde odrazu, najszybciej jak sie daDziewczyny A jak długo planujecie pracować? Dla mnie to jest teraz największy dylemat. To moja pierwsza ciaza więc jestem zielona w temacie i nie wiem co mnie czeka
Nie pracuje fizycznie, ale po całym dniu siedzenia coraz częściej wieczorami boli mnie podbrzusze. Oczywiście powiem o tym we wtorek doktorkowi... Ale nie wiem czy to znak że powinnam zwolnić tempo ?
Fejkaaa
Ja pracowalam w pierwszej ciazy do polowy wlasciwie, 20 tygodnia. Teraz jestem po kilku wczesnych stratach i tak sie bije z myslami. Mam prace siedzaca, ale rano zastrzyk, leki gonitwa z dzieckiem do przedszkola i fru do pracy. Chyba wolalabym móc dzialac wolniej i na luzie.
Juana19
koleżanka mi opowiadała o super sposobie. Ja chyba z moimi przyjaciółkami wykorzystam. Ustawiasz wszystkich do zdjęcia, zamiast tryb zdjęcia włączasz ukradkiem film i mówisz całej grupie ze teraz na trzy cztery mówimy „mamaporaztrzeci jest w ciąży”. Oczywiście dalej filmujesz bo reakcje wszystkich są bombowe i udokumentowane )))Dziewczyny, czy któraś z Was chce powiedzieć rodzinie o ciąży w święta? Zastanawiam się, jak to zrobić, żeby było tak.. z jajem
Jotka_
No tez bym sie bila. Trzeba mierzyc sily na zamiary.Ja pracowalam w pierwszej ciazy do polowy wlasciwie, 20 tygodnia. Teraz jestem po kilku wczesnych stratach i tak sie bije z myslami. Mam prace siedzaca, ale rano zastrzyk, leki gonitwa z dzieckiem do przedszkola i fru do pracy. Chyba wolalabym móc dzialac wolniej i na luzie.
Domi2104
Każdy może mieć gorszy dzień tym bardziej kobieta w ciąży [emoji6] oby dzisiejszy był lepszy@Amaleta ja również należę do otyłych mam damy radę
@mamaNadii2 cudo!!! Zazdroszczę wam zwierzaków mój mąż uczulony jest na sierść ślinę pot podszerstek więc mamy w domu tylko Agamę
Dziewczyny ja dziś milcze bo dziś mam słabszy dzień mdłości dokuczają i spać mi się chciało.
Jutro mam krzywą cukrową bleh
Ja w poprzedniej ciazy brałam przez 4 tygodnie tzn od 6 tygodnia do 10.Wow to naprawdę komplet piękny!!!
Witamy [emoji846]To dobrze, daj znać, co powie.
Do dziewczyn, które biorą Duphaston: jak długo, macie go brać? Mi ginekolog zalecił do 11. tygodnia, ale mam wrażenie, że to trochę długo. Nie zlecił mi też żadnych badań progesteronu z krwi.
Cześć Dziewczyny. Witamy się [emoji4] mój termin według apki to 4.11[emoji4] pierwsze usg mam juz za sobą, ale nie bylo jeszcze serduszka tylko mała 2 mm kropeczka[emoji7] beta za pierwszym razem 91 po 3 dniach 529.
Jak się czujecie? Ja zaczęłam 6 tydzien i wczoraj dopadło mnie jakieś załamanie... ryczałam sama nie wiem o co... do tego trochę pobolewalo mnie podbrzusze... dziś już lepsze samopoczucie... Ale szału nie ma.
Ja już powiedziałam praktycznie wszystkim co chciałam powiedzieć [emoji85]Ja mówię już w ten weekend, bo dłużej nie wytrzymam [emoji85]
Może, jeśli masz możliwość to idź wcześniej, nie ma co się stresować dodatkowoJa pracowalam w pierwszej ciazy do polowy wlasciwie, 20 tygodnia. Teraz jestem po kilku wczesnych stratach i tak sie bije z myslami. Mam prace siedzaca, ale rano zastrzyk, leki gonitwa z dzieckiem do przedszkola i fru do pracy. Chyba wolalabym móc dzialac wolniej i na luzie.
Natalia29tj
Cześć dziewczyny. Gratuluję wszytskim przyszłym mamom sama jestem po raz pierwszy w ciąży, i myślę, że taka grupa wsparcia mi się przyda . Okres miałam ostatni 10 lutego. Wczoraj zrobiłam test i piękne 2 kreseczki wg kalkulatora termin wypada 17 listopada, sama mam urodziny 23 to zrobiłabym sb świetny prezent. Dodam że w tym roku stuknie mi 30.
Wiadomo trochę stresik jest, aby wszytsko było dobrze. Narazie czuje się dobrze, lekko pobolewa brzuch, piersi bolą, mdłości jako tako nie mam, ale zauważyłam więcej sliny. Mieszkamy w UK, tutaj wszystko trochę inaczej wygląda, ale myślę że damy sb radę. Mamy zamiar wracać do Polski, ale zobaczymy jak to będzie wyglądało. Moz ektoras z Was też mieszka w UK?
Wiadomo trochę stresik jest, aby wszytsko było dobrze. Narazie czuje się dobrze, lekko pobolewa brzuch, piersi bolą, mdłości jako tako nie mam, ale zauważyłam więcej sliny. Mieszkamy w UK, tutaj wszystko trochę inaczej wygląda, ale myślę że damy sb radę. Mamy zamiar wracać do Polski, ale zobaczymy jak to będzie wyglądało. Moz ektoras z Was też mieszka w UK?
Juana19
U mnie wie póki co tylko mąż któremu powiedziałam na budowie naszego domu do którego wprowadzany się dokładnie w listopadzie 2021
powiem tylko kilku najbliższym przyjaciółkom i faktycznie trzymam do genetycznego. Nie widujemy się czesto z rodzina ze wzgl na covid. Z moja mama jedynie przez telefon wiec wytrzymamy chyba do maja. Zobaczymy kiedy coś będzie widać w ogóle.
W poniedziałek usg, czekam na bure od lekarza ze nie czekaliśmy po poronieniu...no i oczywiście na to ze wszystko ok. Objawy prawie żadne - zatkany nos (każda ciaza cała tak), piersi tkliwe i tyle w sumie.
powiem tylko kilku najbliższym przyjaciółkom i faktycznie trzymam do genetycznego. Nie widujemy się czesto z rodzina ze wzgl na covid. Z moja mama jedynie przez telefon wiec wytrzymamy chyba do maja. Zobaczymy kiedy coś będzie widać w ogóle.
W poniedziałek usg, czekam na bure od lekarza ze nie czekaliśmy po poronieniu...no i oczywiście na to ze wszystko ok. Objawy prawie żadne - zatkany nos (każda ciaza cała tak), piersi tkliwe i tyle w sumie.
reklama
Fejkaaa
świetny pomysł! super. Ja niestety nie wyobrażam sobie radośnie ogłosić komukolwiek, bo mając za sobą takie ogłoszenie, a pózniej stratę boje się ludziom mówic, nawet jesli powiem to tak z dystansem na zasadzie, jestem w ciazy, ale nie wiem co bedzie dalej i raczej wszyscy zaczynają sie o mnie martwic niz cieszyckoleżanka mi opowiadała o super sposobie. Ja chyba z moimi przyjaciółkami wykorzystam. Ustawiasz wszystkich do zdjęcia, zamiast tryb zdjęcia włączasz ukradkiem film i mówisz całej grupie ze teraz na trzy cztery mówimy „mamaporaztrzeci jest w ciąży”. Oczywiście dalej filmujesz bo reakcje wszystkich są bombowe i udokumentowane )))
ale takie radosne ogłoszenie to byłoby coś fajnego, fajna pamiątka z takim filmikiem