reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Hej 🙂
U nas smok był zaleceniem lekarskim- mały nie miał odruchu ssania. Teraz smoka ciągnie,ale nie cały czas. Jak jest najedzony i spokojny to nie chce.
Jasio na wadze przybiera na razie skromnie- ma dziś 19 dni,pije moje mleko z butli po 75ml, a przybiera średnio po 40-60g na dobe- cieszę sie że przybiera, nieważne ile 🙂
Nadal jesteśmy w szpitalu,ale z brzuszkiem coraz lepiej 🙂
Miło czytać że u Was dobrze😊 najważniejsze ze Jasio przybiera na wadze i brzuszek mu nie dokucza. Zdrówka dla Was.

reklama
Witamy ;).
U nas wczoraj minął pierwszy miesiąc życia 😊. Czas szybko leci - za szybko. U nas w szpitalu a potem potwierdziła to położna smoka nie zalecają do 6 tygodnia życia. Wiadomo, ze każde dziecko inne, inne potrzeby. Póki co u nas nie był potrzebny ale jak zajdzie potrzeba mamy go w gotowości. Od kilku dni mamy ciężkie wieczory od 19 do 23 cyc i cyc i nic innego. Mąż weźmie utulić to płacz jakby ze skory obdzierali. Mała chyba potrzebuje wieczorem poczucia takiej bliskości. Chustę tez zamierzam nabyć ale skorzystam z pomocy doradcy aby dobrała do mnie i Małej, jak Małej nie było wydawało mi się to łatwiejsze jednak przy żywym organizmie ogarnia mnie przerażenie 😊

To Jaś świetnie przybiera z takimi przyrostami dobowymi miesiecznie przybral by 1200-1800g a to bardzo dużo.
75 ml na porcje to też super wynik. Zaraz pojdziecie do domku. Zanim się obejrzysz będziecie już w siebie.
Super wieści ja dalej z mała trzymamy [emoji1696][emoji1696][emoji1696].
Hej [emoji846]
U nas smok był zaleceniem lekarskim- mały nie miał odruchu ssania. Teraz smoka ciągnie,ale nie cały czas. Jak jest najedzony i spokojny to nie chce.
Jasio na wadze przybiera na razie skromnie- ma dziś 19 dni,pije moje mleko z butli po 75ml, a przybiera średnio po 40-60g na dobe- cieszę sie że przybiera, nieważne ile [emoji846]
Nadal jesteśmy w szpitalu,ale z brzuszkiem coraz lepiej [emoji846]

A jak znaleźć takiego doradce do chusty? Przyjedzie do was czy będziesz z malutka jechała do sklepu?
Ja coraz bardziej jestem zdecydowana bo moja córeczka uwielbia noszenie i bycie blisko. W nocy najbardziej lubi jeść na lezaco żeby później zasypiać przy mamie. Ale z chustą nie umiem podjąć decyzji
Witamy ;).
U nas wczoraj minął pierwszy miesiąc życia [emoji4]. Czas szybko leci - za szybko. U nas w szpitalu a potem potwierdziła to położna smoka nie zalecają do 6 tygodnia życia. Wiadomo, ze każde dziecko inne, inne potrzeby. Póki co u nas nie był potrzebny ale jak zajdzie potrzeba mamy go w gotowości. Od kilku dni mamy ciężkie wieczory od 19 do 23 cyc i cyc i nic innego. Mąż weźmie utulić to płacz jakby ze skory obdzierali. Mała chyba potrzebuje wieczorem poczucia takiej bliskości. Chustę tez zamierzam nabyć ale skorzystam z pomocy doradcy aby dobrała do mnie i Małej, jak Małej nie było wydawało mi się to łatwiejsze jednak przy żywym organizmie ogarnia mnie przerażenie [emoji4]

A jak znaleźć takiego doradce do chusty? Przyjedzie do was czy będziesz z malutka jechała do sklepu?
Ja coraz bardziej jestem zdecydowana bo moja córeczka uwielbia noszenie i bycie blisko. W nocy najbardziej lubi jeść na lezaco żeby później zasypiać przy mamie. Ale z chustą nie umiem podjąć decyzji
Moja tez zasypia przy mnie i w nocy je na leżąco 😊 wpisałam w wyszukiwarce doradca do chusty z mostem w którym mieszkam i znalazłam dwie, które maja odnośnik na fb a tam maja opinie i tak zamierzam skorzystać. W szpitalu była tez reklama widziałam ale nie spisalam nazwy.

Jest grupa ma Facebooku chustonoszenie tam można albo w starych postach znalesc polecane osoby z danego miasta albo napisać swój post z pytaniem

Ja noszę w chuście już kolejne dziecko. Teraz córka nie jest bardzo wymagająca i udaje się spacer w wózku często, ale w domu często udaje się ją uśpić tylko w chuście. Syn był okropnie wymagający, więc spędzał w chuście większość doby ;-) To nie jest trudne, ale chyba przy wymagającym dziecku łatwiej się przekonać jeśli się wcześniej nie nosiło. Syna wsadziłam do chusty jak miał 5 dni, a teraz córkę jak miała 2 dni. Dzięki Bubuś przekonałam się do kangurka i to jest super łatwe i szybkie wiązanie. Najbardziej przydaje się plecak prosty (potem double hammock). I jak się zdecydujecie to polecam tę wiązania przećwiczyć z doradcą :-)

Kupiłam chuste na olx :D biore sie za oglądanie filmików. Jestem bardzo ciekawa jak mlody zareaguje na chuste i czy damy sobie radę:)

A tak poza tym to ide odpalić pranie bo dzisiaj byla awaria po same łopatki :p

Na stronie ClauWi.pl są doradcy wypisany dla każdego regionu. Najlepiej szukać takiego z certyfikatem.

Jakbyście chciały filmiki na żywym organizmie to polecam foxy wraps na YouTube. Na naszym kanale Centrum Noszenia tez się niedługo pojawią - póki co są na Facebooku na profilu Centrum Noszenia 😉

Ostatnia edycja:
reklama
Na stronie ClauWi.pl są doradcy wypisany dla każdego regionu. Najlepiej szukać takiego z certyfikatem.

Jakbyście chciały filmiki na żywym organizmie to polecam foxy wraps na YouTube. Na naszym kanale Centrum Noszenia tez się niedługo pojawią - póki co są na Facebooku na profilu Centrum Noszenia 😉

A ja juz dawno jestem na centrum noszenia :D

Do góry