reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

@Aaatez mam taką poduszkę, uzywana w 2 ciałach przez siostrę i teraz ja korzystam :)
Poza tym dostałam furę rzeczy od siostry, niektóre nawet nie używane :)
Takze mam juz dla mlodego sterylizator do butelek, podgrzewacz, laktator reczny, wagę dla niemowląt i dużo dużo wiecej.

I wiecie co? Zauwazylam już małe kropelki siary/mleka, to moja pierwsza ciąża wiec jestem w malym szoku :p

reklama
U mnie też jak ściągam biustonosz widzę male żółte plamy u mnie prawie 26 tyg. Tak może być w 1 ciąży w ostatnim miesiącu musiałam nosić wkładki laktacyjne
@Aaatez mam taką poduszkę, uzywana w 2 ciałach przez siostrę i teraz ja korzystam :)
Poza tym dostałam furę rzeczy od siostry, niektóre nawet nie używane :)
Takze mam juz dla mlodego sterylizator do butelek, podgrzewacz, laktator reczny, wagę dla niemowląt i dużo dużo wiecej.

I wiecie co? Zauwazylam już małe kropelki siary/mleka, to moja pierwsza ciąża wiec jestem w malym szoku :p

Dziewczyny muszę koniecznie zamówić poduszkę do spania - jakiegoś rogala ciążowego. Macie jakies sprawdzone poduchy? Mój brzuch potrzebuje podparcia a tu w szpitalu jest mega niewygodne łóżko...

Ja mam podobna poduszkę która została tu na zdjęciu wrzucona ale innej firmy Supermami. Jest ze mną druga ciąże, tyle, że właśnie zajmuje dużo miejsca w łóżku - nawet nie wiem czy na wspólne łóżko by się zmieściła i dawała faktycznie poczucie komfortu, a nie obawę że można spaść. Może faktycznie jakiś rogal byłby lepszy. A masz już jakaś prognozę kiedy Cię wypuszcza? I jak się czujesz, jak wyniki?

A macie już duże brzuszki ? Mój póki co jak piłka , wszyscy podziwiają ze tylko brzuch , oby tak zostało 😌

Faktycznie taka piłeczka u Ciebie. Mój mi się bardziej rozlany wydaje. D7F72A6A-9822-40F5-82E2-148E2236036A.jpeg

Dziewczyny muszę koniecznie zamówić poduszkę do spania - jakiegoś rogala ciążowego. Macie jakies sprawdzone poduchy? Mój brzuch potrzebuje podparcia a tu w szpitalu jest mega niewygodne łóżko...

Przypomniało mi się, że moja koleżanka miała fajna poduchę taka plastyczna i mniejsza i bardzo jej pomogła bo większość ciąży musiała leżeć - jak tylko ustalę co to za poducha dam znać.

Faktycznie taka piłeczka u Ciebie. Mój mi się bardziej rozlany wydaje. Zobacz załącznik 1164289
Gdzie Ty widzisz rozlany brzuch? Tez masz piłeczkę :)
Mnie poszlo troche w biodra... ale waga juz tak nie idzie jak zwariowana w górę także nie stresuje sie tym aż tak.

Dziewczyny a jak tam Wasi partnerzy/mężowie będą/chcą/nie chcą/ Wy nie chcecie/ zeby byli przy porodzie?

Mnie poszlo troche w biodra... ale waga juz tak nie idzie jak zwariowana w górę także nie stresuje sie tym aż tak.

Dziewczyny a jak tam Wasi partnerzy/mężowie będą/chcą/nie chcą/ Wy nie chcecie/ zeby byli przy porodzie?
Mój bardzo chce być ale tu przecież wszystko zależy od sytuacji w szpitalu. Ja leżę teraz jak w więzieniu bez odwiedzin.

Ciekawa jestem ile ważę bo nawet nie wiem.

Ja jestem ze śląska w dodatku z rzekomej czerwonej strefy 😂 wiec nie liczę na jakiś poród razem , ale u mnie tez chyba będzie cc 😊

reklama

U nas nie ma narazie porodów rodzinnych. Zreszta mój mąż nie chce w tym uczestniczyć i wcale bym go nie namawiała. Szkoda tylko, że nie ma odwiedzin, bo wiadomo, że po porodzie ktoś się przyda. Ostatnio koleżana rodziła i mówiła, że lekarze chwalą sobie sytuację bez porodów rodzinnych, mówią, że kobiety sobie znacznie lepiej radzą same, niż jak się ktoś plącze i rozprasza.

Do góry