reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Mam przepis ale trzeba postawić część składników na noc do lodówki [emoji6]
Przepis na ciasto:
5dkg droższy rozkruszyc na dno miski na to wsypać 1 szklankę cukru, cukier waniliowy, wbić 2 jajka, zalać 1 szklankę mleka i 1 szklanka oleju- nie mieszać! Dac do lodówki na całą noc. Rano mikserem wymieszać, fax szczyptę soli, 1/2 kg mąki i wymieszać mikserem. Wylać do blaszki i odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę. Dac owoce i kruszonkę: 3/4 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru, 10 dkg margaryny. Piekłam w 175 stopniach przez 50 minut
Wyjdzie z drożdży instant? Jak myślisz?

reklama
Mi włosy wreszcie przestały wypadać. Przed ciążą miałam wrażenie, że zaraz będę łysa. Teraz na szczęście to się zatrzymało, ale już widzę co będzie 3-4 miesiące po porodzie :( Wszystko poleci jak zawsze.
Wy będziecie ciasta piec a ja będę półki montować w sklepie :D Wczoraj przywiozłam materiały, dziś narzędzia i po pracy będę majsterkować.

Cześć dziewczyny.
U nas pobudka późno bo córka wczoraj też mega późno poszła spać więc korzystam jako na śpi to ja też.
I zazyczyla sobie wczoraj z okazji Dnia dziecka tort więc też będę musiał się spiąć. Jak dla mnie to wyczyn bo ja biszkoptu upiec nie umiem więc dziś wyrusze na poszukiwania gotowych spodow.[emoji3][emoji3][emoji3]

Cześć dziewczyny.
U nas pobudka późno bo córka wczoraj też mega późno poszła spać więc korzystam jako na śpi to ja też.
I zazyczyla sobie wczoraj z okazji Dnia dziecka tort więc też będę musiał się spiąć. Jak dla mnie to wyczyn bo ja biszkoptu upiec nie umiem więc dziś wyrusze na poszukiwania gotowych spodow.[emoji3][emoji3][emoji3]
Na pewno wyjdzie pyszny[emoji7] ja często piekę ze strony Moje Wypieki. Jakoś taka się u mnie zrobiła tradycja, że zawsze w niedzielę jest ciasto. A zapomniałam Wam powiedzieć co dzisiaj kupiłam- pampersy[emoji23] jedynki i dwójki. No nie mogłam się powstrzymać i wyszłam z czterema paczkami[emoji86]

A kurczę to serio szybkie tempo jak już pampersy będą czekać.
Ja się boję jeszcze cokolwiek kupować na razie spokojnie czekam
A stronę Moje Wypieki znam ja największy problem zawsze mialam z biszkoptem kiedyś zmarnowalam chyba z 15 jajek bo była próba za próba niestety wszystkie nieudane.
Na pewno wyjdzie pyszny[emoji7] ja często piekę ze strony Moje Wypieki. Jakoś taka się u mnie zrobiła tradycja, że zawsze w niedzielę jest ciasto. A zapomniałam Wam powiedzieć co dzisiaj kupiłam- pampersy[emoji23] jedynki i dwójki. No nie mogłam się powstrzymać i wyszłam z czterema paczkami[emoji86]

Ja uwielbiam stronę moje wypieki i kwestia smaku 👌
Matko, pampersy już 😱😂😁

Ja biszkoptem rzucam o podłogę i od tego czasu nie opada i wychodzi. Co do pampersów to przynajmniej data ważności się nie skończy[emoji23] czytałam wczoraj, że orginalny Pampers się zepsuł przecieka i odparza więc dzisiaj kupiłam dady a dokupię jeszcze lidlowskie i zobaczę które przypasują. O Kwestia Smaku, Margarytka i kiedyś jeszcze była Babeczka Zuzka.

reklama
Ja wczoraj robiłam rozeznanie w kosmetykach dla maluchów: składy, jakość itd. Powrzucałam trochę produktów w koszyk w aplikacji rossmana ale wydaje mi się, że na kosmetyki jeszcze czas. Przecież to jeszcze pół roku i niby daty ważności długie to jakoś tak...

Może macie jakieś aktualne rozeznanie wśród wkładek laktacyjnych? Do tej pory najlepiej sprawdzały mi się wkładki Penaten. Nie zostawiały kłaczków i były bardzo chłonne, a że ja miałam mleka jak dla armii zawsze to pewnie wkładki będą niezbędne.

No i planuję tym razem oddawać nadmiar mleka do banku mleka kobiecego. Poprzednio nie było w Krakowie. Otworzyli jak ja odstawiłam najmłodszego od piersi po 2 latach karmienia.

Do góry