reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Ja biszkoptem rzucam o podłogę i od tego czasu nie opada i wychodzi. Co do pampersów to przynajmniej data ważności się nie skończy[emoji23] czytałam wczoraj, że orginalny Pampers się zepsuł przecieka i odparza więc dzisiaj kupiłam dady a dokupię jeszcze lidlowskie i zobaczę które przypasują. O Kwestia Smaku, Margarytka i kiedyś jeszcze była Babeczka Zuzka.
Wyczytałam wczoraj, że świetne są pieluchy Bambiboo.

reklama
Ja wczoraj robiłam rozeznanie w kosmetykach dla maluchów: składy, jakość itd. Powrzucałam trochę produktów w koszyk w aplikacji rossmana ale wydaje mi się, że na kosmetyki jeszcze czas. Przecież to jeszcze pół roku i niby daty ważności długie to jakoś tak...

Może macie jakieś aktualne rozeznanie wśród wkładek laktacyjnych? Do tej pory najlepiej sprawdzały mi się wkładki Penaten. Nie zostawiały kłaczków i były bardzo chłonne, a że ja miałam mleka jak dla armii zawsze to pewnie wkładki będą niezbędne.

No i planuję tym razem oddawać nadmiar mleka do banku mleka kobiecego. Poprzednio nie było w Krakowie. Otworzyli jak ja odstawiłam najmłodszego od piersi po 2 latach karmienia.
Napisz jakie kosmetyki wybrałaś. Wkładek nie używałam jedynie na samym początku bo tak często karmiłam, że nawet kropelka się nie zmarnowała[emoji23] miałam okropnych cycoholików[emoji849]. Świetny pomysł z bankiem mleka[emoji106]

Hej dziewczyny .
Ja dzisiaj po wizycie u gina... z dzidzia wszystko ok ale jak to on powiedział " Ja bym obstawiał bardziej chlopaka" , a na prenatalnych doktor dawała 90 procent na dziewczynke hmmm.... Jak żyć teraz wizyta dopiero 20 czerwca a prenatalne 6 lipca 🤦‍♀️ w głębi duszy jednak mam nadzieję że dziewczynka i że moje marzenie o 2 górkach się spełni bo w domu 3 chłopaków i 1 dziewczynka .

Hej dziewczyny .
Ja dzisiaj po wizycie u gina... z dzidzia wszystko ok ale jak to on powiedział " Ja bym obstawiał bardziej chlopaka" , a na prenatalnych doktor dawała 90 procent na dziewczynke hmmm.... Jak żyć teraz wizyta dopiero 20 czerwca a prenatalne 6 lipca [emoji2356] w głębi duszy jednak mam nadzieję że dziewczynka i że moje marzenie o 2 górkach się spełni bo w domu 3 chłopaków i 1 dziewczynka .
O kurcze[emoji134] no teraz to do 6 lipca będziesz żyć w niepewności... Powiem Ci, że nie zazdroszczę. Ale trzymamy kciuki za dziewczynkę[emoji110] i doskonale Cię rozumiem. Najważniejsze żeby było zdrowie ale u mnie też gdzieś tam z tyłu głowy ta dziewczynka siedziała. Jak już się oswoiłam z myślą że będzie 4 chłopak to powiedzieliśmy teściowej o ciąży i przez pół godziny słuchałam o tym że szkoda że nie córka. I tak mi się cholernie przykro zrobiło. Ale.. przebolałam to już.

O kurcze[emoji134] no teraz to do 6 lipca będziesz żyć w niepewności... Powiem Ci, że nie zazdroszczę. Ale trzymamy kciuki za dziewczynkę[emoji110] i doskonale Cię rozumiem. Najważniejsze żeby było zdrowie ale u mnie też gdzieś tam z tyłu głowy ta dziewczynka siedziała. Jak już się oswoiłam z myślą że będzie 4 chłopak to powiedzieliśmy teściowej o ciąży i przez pół godziny słuchałam o tym że szkoda że nie córka. I tak mi się cholernie przykro zrobiło. Ale.. przebolałam to już.
O mojej ciąży Jeszcze nikt nie wie .... zresztą jak się okaże że jednak chłopak to przez miesiąc będę słuchać " szkoda że nie dziewczynka "

Dziewczyny macie takie wrażenie parcia w podbrzuszu? Dzisiaj przy gwałtownym ruchu poczułam ból.Wizyta we wtorek.Zastanawiam się czy to normalne czy coś jest nie tak.

O mojej ciąży Jeszcze nikt nie wie .... zresztą jak się okaże że jednak chłopak to przez miesiąc będę słuchać " szkoda że nie dziewczynka "
Powiem Ci, że u mnie tylko teściowa ubolewała. Reszta mówiła, że super bo jakoś sobie nie wyobrażają wśród tych moich łobuzów dziewczyny[emoji846] Bardziej czekam na komentarze "życzliwych" odnośnie 500+ [emoji6]

reklama
Dziewczyny macie takie wrażenie parcia w podbrzuszu? Dzisiaj przy gwałtownym ruchu poczułam ból.Wizyta we wtorek.Zastanawiam się czy to normalne czy coś jest nie tak.
Mnie też często boli podbrzusze i na ostatniej wizycie gin zleciła brać magnez dwa razy dziennie i doraźnie nospe

Do góry