reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Ja dopiero zwloklam się z łóżka. Śniadanie już zjadłam. Zaraz wyjeżdżam do pracy. Nie mogłam zasnąć dzis. Do 3 krecilam się po łóżku.
Współczuję[emoji3525]. Ja ostatnio dziwnie przesypiam całą noc ale wstaję już o 4. A potem koło południa muszę się zdrzemnąć bo zasypiam na stojąco.

reklama
Ja też dziś miałam ciężką noc, bo mój mąż okropnie chrapał i Pół nocy nie spałam 🙄 Jeszcze chwilkę poleżę i zabieram się za dokończenie nocnego ciasta drożdżowego, szybkie zakupy, śniadanko, tort i obiad 😁

reklama
Haha podrzucisz przepis? Tyle że mam tylko suche drożdże...
Mam przepis ale trzeba postawić część składników na noc do lodówki 😉
Przepis na ciasto:
5dkg droższy rozkruszyc na dno miski na to wsypać 1 szklankę cukru, cukier waniliowy, wbić 2 jajka, zalać 1 szklankę mleka i 1 szklanka oleju- nie mieszać! Dac do lodówki na całą noc. Rano mikserem wymieszać, fax szczyptę soli, 1/2 kg mąki i wymieszać mikserem. Wylać do blaszki i odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę. Dac owoce i kruszonkę: 3/4 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru, 10 dkg margaryny. Piekłam w 175 stopniach przez 50 minut

Do góry