reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Ja dopiero zwloklam się z łóżka. Śniadanie już zjadłam. Zaraz wyjeżdżam do pracy. Nie mogłam zasnąć dzis. Do 3 krecilam się po łóżku.
Współczuję[emoji3525]. Ja ostatnio dziwnie przesypiam całą noc ale wstaję już o 4. A potem koło południa muszę się zdrzemnąć bo zasypiam na stojąco.

reklama
Ja też dziś miałam ciężką noc, bo mój mąż okropnie chrapał i Pół nocy nie spałam 🙄 Jeszcze chwilkę poleżę i zabieram się za dokończenie nocnego ciasta drożdżowego, szybkie zakupy, śniadanko, tort i obiad 😁

reklama
Haha podrzucisz przepis? Tyle że mam tylko suche drożdże...
Mam przepis ale trzeba postawić część składników na noc do lodówki 😉
Przepis na ciasto:
5dkg droższy rozkruszyc na dno miski na to wsypać 1 szklankę cukru, cukier waniliowy, wbić 2 jajka, zalać 1 szklankę mleka i 1 szklanka oleju- nie mieszać! Dac do lodówki na całą noc. Rano mikserem wymieszać, fax szczyptę soli, 1/2 kg mąki i wymieszać mikserem. Wylać do blaszki i odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę. Dac owoce i kruszonkę: 3/4 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru, 10 dkg margaryny. Piekłam w 175 stopniach przez 50 minut

Do góry