Hmm, nawet nie wiedziałam, że z kieszonką czekać, syna nosiłam od 4 doby w kieszonce albo kangurku, ale wolałam kieszonkę.Wiekszosc dnia siedzial w chuście.Nie miałam wyboru, bo inaczej nie spał, tylko w chuście spał.Do kółkowej śmiało od urodzenia. Z plecakiem warto poczekać przynajmniej do końca połogu, tak samo jak z kieszonką. Nasze ciało potrzebuje czasu żeby dojść do siebie a ucisk mięśni dna miednicy jaki wywiera chusta zawiązana dookoła talii może zaszkodzić.
reklama
Niestety ucisk na MDM może powodować np wysiłkowe nietrzymanie moczu. Choć to nie jest tak że jak komuś kangur nie wychodzi to ma calkiem zrezygnować z chusty. Dobrze jest być pod opieką fizjoterapeuty uroginekologicznego.Hmm, nawet nie wiedziałam, że z kieszonką czekać, syna nosiłam od 4 doby w kieszonce albo kangurku, ale wolałam kieszonkę.Wiekszosc dnia siedzial w chuście.Nie miałam wyboru, bo inaczej nie spał, tylko w chuście spał.
Dobrze, że mówisz. To będę nosiła w kangurze przez pierwsze 6 tygodni. Potem przerzuce się na PP, a potem jak dziecko siądzie, to mój ulubiony plecak z koszulką.Niestety ucisk na MDM może powodować np wysiłkowe nietrzymanie moczu. Choć to nie jest tak że jak komuś kangur nie wychodzi to ma calkiem zrezygnować z chusty. Dobrze jest być pod opieką fizjoterapeuty uroginekologicznego.
Ja się nie bałam.Akurat jak syn miał 1,5 miesiąca, to było szkolenie z PP, w mieście obok i pojechałam.Od razu się zabrałam do rseczy, ale pamiętam, że po około 2 tygodniach zaczęło wychodzić tak, że mały był prosto i chusta była dociągnięta. Ale moje dziecko to typ nieodkladalny był,więc mi się spieszyło.Kieszonke po porodzie chciałam przypomnieć sobie na misiu, bo szkolenie miałam w 20 tc i już zapomniałam do porodu. Ale stwierdziłam, że szkoda czasu przy wrzeszczącym noworodku i przecwiczylam na dziecku ;-)Mało która mama decyduje się na pp tak szybko zwykle powodem jest strach o malucha bo przecież na plecach nie mają aż takiej kontroli nad dzieckiem.
reklama