reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Hej dziewczyny, dołącze do Was jeśli moge, termin na 1 listopada, obecnie koncowka 18go tygodnia, jutro w zasadzie początek 19go a ja wciąż nie czuje ruchów :( w pierwszej ciąży na tym etapie juz byly dosc wyraziste a teraz cisza... Troszke sie martwie, rzekomo w drugiej ciązy szybciej czuc ruchy a tu nic...
Cześć Kasiu[emoji847] [emoji177]. Ja bym się na Twoim miejscu nie martwiła. Dużo zależy od położenia łożyska. Ja mam jakoś zawsze na przedniej ścianie i ruchy czułam ok 21-23 tygodnia dopiero.

reklama
To prawda. Zraziłam się do USG na NFZ jak w poprzedniej ciąży na połówkowych na starym sprzęcie powiedzieli mi że dziecko ma tylko połowę serca i nie ma palców w jednej ręce.
Tydzień ryczalam nocami zanim miałam termin prywatnego USG 4d. Okazało się że dziecko zdrowe.
Teraz chodzę prywatnie ale to USG I trym miałam przez brzuch i dopochwowo.
No to też miałaś powód do zmartwień. Ja od tamtych akcji sprzed 6 lat strasznie się boję każdych specjalnych USG. Ogólnie ten stres mi towarzyszył aż do porodu. Teraz chyba będzie to samo...

Hej dziewczyny, dołącze do Was jeśli moge, termin na 1 listopada, obecnie koncowka 18go tygodnia, jutro w zasadzie początek 19go a ja wciąż nie czuje ruchów :( w pierwszej ciąży na tym etapie juz byly dosc wyraziste a teraz cisza... Troszke sie martwie, rzekomo w drugiej ciązy szybciej czuc ruchy a tu nic...
Cześć Kasiu :) też nie martwilabym się brakiem ruchów. Jeszcze masz czas :)

Ja na początek kupiłam zestaw z lovi butelkę i smoczek, ale byłam przekonana, że będę karmić piersią a smoczka nie dam. Oj jak bardzo się wtedy myliłam [emoji23]
Tak więc najpierw mieliśmy butelki lovi, a potem avent. I te drugie bardziej polecam, jedyny minus, że ściera się miarka na nich.
Później wybawieniem stał się podgrzewacz z funkcją sterylizatora.
Mi się Lovi i Aventow tyle przewinęło przez ręce, że mi się znudziły [emoji28] mam nadzieję, że moje dziecko jak już bd potrzebowało butelki to taka jak ja wybiorę to zaakceptuje [emoji85][emoji3]

Dziewczyny A ja mam pytanie jak liczycie tygodnie? Czy np 16+3 to 16tc czy 17tc? Na początku myślałam że ten drugi sposób i tak liczy aplikacja Preglife, natomiast lekarze liczą wg pierwszego sposobu i tak liczy aplikacja ciąża + 🙈

Osobiście używam innych aplikacji do liczenia (jedna połączona od miesiączki i zmieniona na ciąże,później łatwiej będzie prowadzić obserwacje cykli) Można ustawić bierząco tydzień lub ukończony,lekarze liczą ukończony czyli jak jesteś np w 15tygodniu i 6dniu to wpisują 15tydzien

Dziewczyny szukam kosmetyków typu maseczki, sole, peelingi itp. Chcę sobie jutro zrobić domowe spa od czubka głowy po same stopy[emoji849] Taką sobie wymyśliłam sobotę dla ciała[emoji23] Macie coś godnego polecenia? Nie chcę spędzić 3 godzin w Rossmanie na poszukiwaniach i czytaniach ulotek[emoji6]. A wieczorem popcorn i film z dzieciakami[emoji854]. Nie mam jak teraz wyskoczyć do kosmetyczki a widzę, że moja twarz wygląda na zmęczoną, chociaż śpię dużo za dużo.

Ewa ja nie pomogę. Wszelkie maseczki podrażniają mi twarz. Teraz w ciąży jestem cała wysypana drobnymi krostkami. Twarz, dekolt i plecy mam jak tarkę. Swędzi i drażni okropnie... Potrzebuje dermatologa na już ale tak face2face.

reklama
Hejka! Chętnie do Was dołącze😄 pierwsza ciąża, nie do końca planowana, ale bardzo chciana❤️ aktualnie 17 tydzień, zdjęcie z 12 (usg I trymestru), prawdopodobnie dziewczynka🥰

Załączniki

• IMG_20200428_115857.jpg
    IMG_20200428_115857.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 89
Do góry