reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

To ja trzymam [emoji110] za wizytę [emoji846] ja jakoś nie mogę na siebie dobrać jeansów. Gdzie zamawiałaś? Też w Lidlu? Czy Was też dzisiaj boli głowa? Kawę wypiłam ale nie pomogło. A miałam w planach umyć okna i zabrać się za generalne porządki póki brzuszek jeszcze nie ciąży.
Zamówiłam w Lidlu. Zobaczymy co przyjdzie. Obawiam się rozmiaru bo lidl ma chyba dziwna rozmiarowke. Koszulka 40/42 obcisła 44/46 bardzo luźna.

reklama
Zamówiłam w Lidlu. Zobaczymy co przyjdzie. Obawiam się rozmiaru bo lidl ma chyba dziwna rozmiarowke. Koszulka 40/42 obcisła 44/46 bardzo luźna.
Ja przeważnie tam kupuję właśnie spodnie i sukienki na rozmiar 40/42. Bluzki nie bardzo. Dużo rzeczy kupuję właśnie dzieciom bo są dobre gatunkowo i ceny nie zwalają z nóg. A moje dzieci strasznie niszczą zwłaszcza buty.

[emoji23][emoji23][emoji23] mam to samo[emoji23] legginsy jakaś tunika albo długa bluzka i cały zadek zasłonięty[emoji38] a po drugie nic nie ciśnie. Miałam plan- schudnąć do wakacji[emoji1745] nie muszę go realizować. Kiedyś... [emoji6]
Hahaha naszczescie też przesunelam te plany . Bede mieć nowe postanowienie noworoczne 😅

ja jakoś nie mogę na siebie dobrać jeansów
Kupiłam dziś jeansy w H&M. Z trudem wygrzebałam mój rozmiar bo wszystko było S albo XS 😂 wygodne, panel na brzuch z przyjemnej bawełny. Niestety problem ten co z większością spodni ciążowych - nie ma ich co utrzymać i ciągle się zsuwają z tyłka przy chodzeniu. Ale przynajmniej jakoś wyglądam w pracy. Cena 3x tyle co Lidl-owe. Aż ciekawa jestem jakości Lidlowych.

Kupiłam dziś jeansy w H&M. Z trudem wygrzebałam mój rozmiar bo wszystko było S albo XS [emoji23] wygodne, panel na brzuch z przyjemnej bawełny. Niestety problem ten co z większością spodni ciążowych - nie ma ich co utrzymać i ciągle się zsuwają z tyłka przy chodzeniu. Ale przynajmniej jakoś wyglądam w pracy. Cena 3x tyle co Lidl-owe. Aż ciekawa jestem jakości Lidlowych.
Brzuszka dostaniesz to będą idealne[emoji6] za niedługo się pewnie gorąc zrobi i trzeba będzie szukać innej garderoby... Narazie to co jest za oknem zachęca tylko do spania. Kurcze nie mogę znaleźć oznaczenia mojej grupy krwi z poprzednich ciąż... Pewnie wywaliłam bo myślałam, że na trójce się skończy i muszę powtórzyć.

Brzuszka dostaniesz to będą idealne[emoji6] za niedługo się pewnie gorąc zrobi i trzeba będzie szukać innej garderoby... Narazie to co jest za oknem zachęca tylko do spania. Kurcze nie mogę znaleźć oznaczenia mojej grupy krwi z poprzednich ciąż... Pewnie wywaliłam bo myślałam, że na trójce się skończy i muszę powtórzyć.
W poprzednich ciążach nawet jak miałam już pokaźny brzuch to ten panel spodni nie trzymał na miejscu :/
Ja też myslalam że na trójce się skończy 😂 ale to było zanim zginął mój mąż. Teraz od nowa układam życie i w sumie to będzie 6 dziecko (jest już 3 moich i 2 narzeczonego) 🙈

W poprzednich ciążach nawet jak miałam już pokaźny brzuch to ten panel spodni nie trzymał na miejscu :/
Ja też myslalam że na trójce się skończy [emoji23] ale to było zanim zginął mój mąż. Teraz od nowa układam życie i w sumie to będzie 6 dziecko (jest już 3 moich i 2 narzeczonego) [emoji85]
Wow[emoji7] podziwiam. W jakim są wieku? Dajesz radę w tych covidovych miesiącach? Między moimi są małe różnice 8.5 ,7 i 5. To był hardcore... Teraz już już są samoobsługowi i nie ma tyle roboty co wtedy. Ale też martwi mnie, że będzie duża różnica wieku między nimi a bobo i się nie dogadają...

Wow[emoji7] podziwiam. W jakim są wieku? Dajesz radę w tych covidovych miesiącach? Między moimi są małe różnice 8.5 ,7 i 5. To był hardcore... Teraz już już są samoobsługowi i nie ma tyle roboty co wtedy. Ale też martwi mnie, że będzie duża różnica wieku między nimi a bobo i się nie dogadają...
Moi są 10, 8 i 6. Zostalam z nimi sama prawie 4 lata temu. Teraz od pół roku jest z nami mój niemąż. Musiało trochę minąć zanim zgodzilam się na wspólne mieszkanie. Jego dzieci mają 12 i 18 lat ale jeszcze nie poznawaliśmy się wzajemnie. Na wszystko przyjdzie czas.
Moja córka (8) już się doczekać nie może bobaska ale ona to taka niania jest 😉 uwielbia małe dzieci.

Moi są 10, 8 i 6. Zostalam z nimi sama prawie 4 lata temu. Teraz od pół roku jest z nami mój niemąż. Musiało trochę minąć zanim zgodzilam się na wspólne mieszkanie. Jego dzieci mają 12 i 18 lat ale jeszcze nie poznawaliśmy się wzajemnie. Na wszystko przyjdzie czas.
Moja córka (8) już się doczekać nie może bobaska ale ona to taka niania jest [emoji6] uwielbia małe dzieci.
Oj to też Ci musiało być ciężko. Mój mąż od 4 lat pracuje w Holandii i przyjeżdża co 6 tygodni na 2 tygodnie i praktycznie wszystko (oprócz zarabiania) na mojej głowie. Ale już się zdążyłam przyzwyczaić. A gdzie reszta dziewczyn?[emoji848] Halo żyjecie?

reklama
Ja w końcu 2 lata temu wyszłam do ludzi do pracy. Otworzyłam własną firmę i teraz zastanawiam się jak ja połącze biznes i opiekę nad noworodkiem 😂🙈 mój facet pracuje 7-18 bo jest elektrykiem a kazdemu pilno żeby prąd mieć w domu i na budowie.

a takie pytanie z innej beczki - słyszałyście o chustach do noszenia? Myślałyście nad takim ułatwieniem? Ja nosiłam starsze dzieci i to zapewne też będę. Pytam z ciekawości trochę 😝

Do góry