reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Moja znajoma mi radziła kupić na początek najtańsza butelkę i sprawdzić czy dziecko bedzie chciało z takiej pic a później zmieniać sobie [emoji4]
Ja myślałam o tomme tipi (czy jak to tam sie pisze) bo maja smoczki przypominającą pierś albo z nuka tez ksztaltem jak pierś ale do najtańszych nie należą wiec tez mam dylemat co kupić na początek ale chciałabym tylko w razie W kupic bo mam nadzieje na karmienie piersią ale wiem, ze różnie moze byc [emoji848]
Ja na początek kupiłam zestaw z lovi butelkę i smoczek, ale byłam przekonana, że będę karmić piersią a smoczka nie dam. Oj jak bardzo się wtedy myliłam [emoji23]
Tak więc najpierw mieliśmy butelki lovi, a potem avent. I te drugie bardziej polecam, jedyny minus, że ściera się miarka na nich.
Później wybawieniem stał się podgrzewacz z funkcją sterylizatora.

reklama
Ja na początek kupiłam zestaw z lovi butelkę i smoczek, ale byłam przekonana, że będę karmić piersią a smoczka nie dam. Oj jak bardzo się wtedy myliłam [emoji23]
Tak więc najpierw mieliśmy butelki lovi, a potem avent. I te drugie bardziej polecam, jedyny minus, że ściera się miarka na nich.
Później wybawieniem stał się podgrzewacz z funkcją sterylizatora.
Właśnie czytałam o Avencie, że ma dobre opinie i są jakieś zestawy, które można kupić taniej. Moja aplikacja pokazuje, że zaczęłam dzisiaj 16 tydzień. Powinnam tryskać energią i w ogóle a mnie non stop głowa boli i ogólnie czuję się jak wypluty flak. Leń mnie nie opuszcza, co chwilę poleguję a spanie mam na pstryknięcie palcem[emoji849] Wyjdzie z tego, że przespałam większość ciąży [emoji23]

20200528_182801.jpg
Moje maleństwo 🥰 jedyne zdjęcie jakie udało się w miarę zrobić 😊 strasznie się kręci 😃 15t4d

Z butelkami niestety nie pomogę. Córka łapała wszystkie butelki jakie tylko jej dałam. Najstarszy nie korzystał bo nie było potrzeby a najmłodszy nie akceptował żadnej gumy w buzi bo od razu miał odruch wymiotny 😂 wybrał palucha zamiast smoczka.

Paulina cudowności 😍😍😍

Też chyba muszę zacząć kupować po trochu bo na koniec i tak zostanie łóżeczko, wózek i fotelik a to w sumie najdroższe elementy wyprawki.

A macie już jakieś wózki na oku? Ja ciągle buszuje po stronach internetowych i nie mogę znaleźć. Chciałabym wózek 2w1 z kubełkowym siedziskiem w spacerówce, coś jak joolz day ale trochę taniej 🙄

Z butelkami niestety nie pomogę. Córka łapała wszystkie butelki jakie tylko jej dałam. Najstarszy nie korzystał bo nie było potrzeby a najmłodszy nie akceptował żadnej gumy w buzi bo od razu miał odruch wymiotny [emoji23] wybrał palucha zamiast smoczka.

Paulina cudowności [emoji7][emoji7][emoji7]

Też chyba muszę zacząć kupować po trochu bo na koniec i tak zostanie łóżeczko, wózek i fotelik a to w sumie najdroższe elementy wyprawki.
Ja nie mam nic. Wszystko pooddawałam bo już planów nie było. Jeszcze w tamtym roku oddałam ciuchy po najmłodszym. Ostatnio odkupiłam kokon od dziewczyny i wanienkę ze stelażem, dała w gratisie nowy ręcznik i parę kocyków. No więc tyle mam[emoji14] Nawet zabawki powyrzucałam bo tylko zagracały a chłopaki już się dawno nie bawią. Patrzę za podgrzewaczem i tymi butelkami. Może mi któraś mama wytłumaczyć jak to zorganizować w nocy?[emoji38] W sensie woda. W podgrzewaczu, termosie? Jak to robić, żeby było łatwo i szybko[emoji85]

Ja nie mam nic. Wszystko pooddawałam bo już planów nie było. Jeszcze w tamtym roku oddałam ciuchy po najmłodszym. Ostatnio odkupiłam kokon od dziewczyny i wanienkę ze stelażem, dała w gratisie nowy ręcznik i parę kocyków. No więc tyle mam[emoji14] Nawet zabawki powyrzucałam bo tylko zagracały a chłopaki już się dawno nie bawią. Patrzę za podgrzewaczem i tymi butelkami. Może mi któraś mama wytłumaczyć jak to zorganizować w nocy?[emoji38] W sensie woda. W podgrzewaczu, termosie? Jak to robić, żeby było łatwo i szybko[emoji85]
Moja przyjaciółka miała wodę w termosie i myślę że to świetny pomysł 😉
Tak szybko już kupujecie akcesoria dla dziecka? To ja jeszcze nie mam kompletnie nic, to moja pierwsza ciąża i nie mogę się doczekać kiedy będę mogła już kupować ubranka itp😁

reklama
A macie już jakieś wózki na oku? Ja ciągle buszuje po stronach internetowych i nie mogę znaleźć. Chciałabym wózek 2w1 z kubełkowym siedziskiem w spacerówce, coś jak joolz day ale trochę taniej [emoji849]
Ja chyba kupię używany. Cała moja trójka jeździła w Espiro. Podobał mi się bo był wygodny w prowadzeniu. Teraz nie wiem.

Do góry