Ok to sporo dzieci ale trzymam kciuki,ze sobie poradzicie moja mama to ostatnia ciąże miała w wieku 42 lat (każdy pierwsze co : o w końcu dorobiłaś się wnuka,a moja mama na to nie to moje.. mina każdego bezcenna ) mimo przejścia 2 zawałów urodziła 3 dzieci (w sumie jest nas 5) A teraz nagle naprawdę zostanie babcia Powoli oswaja się z ta myślą.Znam takie życie jak facet jest na wyjazdach oj bardzo się tęskni,mój chłopak tak samo jeździł i ciężko było myśleć żeby się wpasować dniami płodnym gdy on będzie ale udał się za pierwszym razem
reklama
Nigdy nie używałam ale jak mi się trafi taki egzemplarz jak ostatni to chyba zacznę. Do roku czasu cały czas na rękach. Myślałam że oszaleję[emoji86] Skończył rok i jak ręką odjął, nie to dziecko.Ja w końcu 2 lata temu wyszłam do ludzi do pracy. Otworzyłam własną firmę i teraz zastanawiam się jak ja połącze biznes i opiekę nad noworodkiem [emoji23][emoji85] mój facet pracuje 7-18 bo jest elektrykiem a kazdemu pilno żeby prąd mieć w domu i na budowie.
a takie pytanie z innej beczki - słyszałyście o chustach do noszenia? Myślałyście nad takim ułatwieniem? Ja nosiłam starsze dzieci i to zapewne też będę. Pytam z ciekawości trochę [emoji13]
[emoji23] wiesz u nas to był cud, że trafiliśmy w dni płodne. Miałam od lutego brać tabletki anty. Nawet wykupiłam. 15 lutego dostałam okres i zapomniałam. Po trzech dniach mi się przypomniało więc stwierdziłam, że zacznę od marca. No już nie zdążyłam[emoji1745][emoji1787]Ok to sporo dzieci ale trzymam kciuki,ze sobie poradzicie [emoji3526] moja mama to ostatnia ciąże miała w wieku 42 lat (każdy pierwsze co : o w końcu dorobiłaś się wnuka,a moja mama na to nie to moje.. mina każdego bezcenna ) mimo przejścia 2 zawałów urodziła 3 dzieci (w sumie jest nas 5) A teraz nagle naprawdę zostanie babcia [emoji1787]Powoli oswaja się z ta myślą.Znam takie życie jak facet jest na wyjazdach [emoji53] oj bardzo się tęskni,mój chłopak tak samo jeździł i ciężko było myśleć żeby się wpasować dniami płodnym gdy on będzie ale udał się [emoji7] za pierwszym razem [emoji28]
Oj to widzę dopiero niespodzianka
U mnie to był krótki okres czasu na zajście w ciąże,ponieważ z chłopakiem widziałam się może 1,5tygodnia a dni płodne miały wyjść jak wróciłam do domu,cykle mam bardzo krótkie (25dni) i jak widać los chciał by doszło do wcześniejszej owulacji i udało nam się z dzidzia.Wedlug wielkości na prenatalnych i oceny lekarza owulacja mogła wystąpić akurat w walentynki może dzień później tak wiec później by przyjechał i omineloby się ten dzień (okres miałam 8 lutego)
U mnie to był krótki okres czasu na zajście w ciąże,ponieważ z chłopakiem widziałam się może 1,5tygodnia a dni płodne miały wyjść jak wróciłam do domu,cykle mam bardzo krótkie (25dni) i jak widać los chciał by doszło do wcześniejszej owulacji i udało nam się z dzidzia.Wedlug wielkości na prenatalnych i oceny lekarza owulacja mogła wystąpić akurat w walentynki może dzień później tak wiec później by przyjechał i omineloby się ten dzień (okres miałam 8 lutego)
Aaaanna
Fanka BB :)
Ja w Lidlu kupiłam ogrodniczki i krótkie spodenki i są na prawdę całkiem spoko. A przede wszystkim mają dobra cena.[emoji3]
Kupiłam dziś jeansy w H&M. Z trudem wygrzebałam mój rozmiar bo wszystko było S albo XS [emoji23] wygodne, panel na brzuch z przyjemnej bawełny. Niestety problem ten co z większością spodni ciążowych - nie ma ich co utrzymać i ciągle się zsuwają z tyłka przy chodzeniu. Ale przynajmniej jakoś wyglądam w pracy. Cena 3x tyle co Lidl-owe. Aż ciekawa jestem jakości Lidlowych.
Aaaanna
Ja córkę nosiłam ale w Tuli ok 8 miesiąca dopiero teraz marzy mi się jednak chusta ale nie wiem zupełnie jak to się obsługuje.
Ja w końcu 2 lata temu wyszłam do ludzi do pracy. Otworzyłam własną firmę i teraz zastanawiam się jak ja połącze biznes i opiekę nad noworodkiem [emoji23][emoji85] mój facet pracuje 7-18 bo jest elektrykiem a kazdemu pilno żeby prąd mieć w domu i na budowie.
a takie pytanie z innej beczki - słyszałyście o chustach do noszenia? Myślałyście nad takim ułatwieniem? Ja nosiłam starsze dzieci i to zapewne też będę. Pytam z ciekawości trochę [emoji13]
Kiedy kupowałaś? Ja nie widziałam u nas [emoji853]Ja w Lidlu kupiłam ogrodniczki i krótkie spodenki i są na prawdę całkiem spoko. A przede wszystkim mają dobra cena.[emoji3]
Pytanie z innej beczki. Dlatego że nie będę mogła karmić p. a w temacie karmienia butelką jestem dosłownie zielona możecie polecić jakie butelki i smoczki? Mam plan co miesiąc kupować rzeczy do wyprawki żeby później na raz się nie wypłukać i tu mam zagwozdkę.
Aaaanna
Ja kupuje przez aplikacje. Kurier do domu przynosi [emoji3]
Moje dziecko z piersi jeść nie chciało więc musiałam odciągnąć a jadła tylko z najtańszych plastikowych butelek z gumowymi( żółtymi) smoczkami pomimo że cała szafkę super butelek za gruba kasa miałam [emoji3][emoji3][emoji3][emoji3]. Więc niestety nie pomogę
Moje dziecko z piersi jeść nie chciało więc musiałam odciągnąć a jadła tylko z najtańszych plastikowych butelek z gumowymi( żółtymi) smoczkami pomimo że cała szafkę super butelek za gruba kasa miałam [emoji3][emoji3][emoji3][emoji3]. Więc niestety nie pomogę
Kiedy kupowałaś? Ja nie widziałam u nas [emoji853]
Pytanie z innej beczki. Dlatego że nie będę mogła karmić p. a w temacie karmienia butelką jestem dosłownie zielona możecie polecić jakie butelki i smoczki? Mam plan co miesiąc kupować rzeczy do wyprawki żeby później na raz się nie wypłukać i tu mam zagwozdkę.
Dżasta :)
Moja znajoma mi radziła kupić na początek najtańsza butelkę i sprawdzić czy dziecko bedzie chciało z takiej pic a później zmieniać sobie [emoji4]Kiedy kupowałaś? Ja nie widziałam u nas [emoji853]
Ja myślałam o tomme tipi (czy jak to tam sie pisze) bo maja smoczki przypominającą pierś albo z nuka tez ksztaltem jak pierś ale do najtańszych nie należą wiec tez mam dylemat co kupić na początek ale chciałabym tylko w razie W kupic bo mam nadzieje na karmienie piersią ale wiem, ze różnie moze byc [emoji848]
reklama
Dzięki dziewczyny[emoji8] powoli staram się ogarniać ten temat bo zawsze był cyc gotowy i już. A teraz butelki, smoczki, wyparzanie, szykowanie[emoji85] Z drugiej strony widzę też plusy. Przy całej trójce byłam " uwiązana". Nigdzie na dłużej się nie mogłam ruszyć, milion pobudek w nocy to był standard i czułam się jak smoczek.