Sunflower01
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wlasnie, rozmawiając z mężem (leżąc na kocyku na plaży ) sobie uświadomiłam jak każda z nas różnie przeżywa ciążę i jak różne są objawy.
W filmach am zawsze wątek ciążowy jest pokazany na zasadzie "rano rzygasz, do końca dnia jest spoko; a później pojawiają się zachcianki i pojawia się brzuszek" koniec.
Są też ludzie (rodzina, znajomi) co już mieli to za sobą, a to Twoja pierwsza ciąża, i mówią "zobaczysz, jak zaczniesz..." i tu jakieś słowo z własnego doświadczenia bądź doświadczenia żony np rzygać/chudnąć/tyć/spać/nie spać/puszczać bąki/mieć zachcianki/jeść/nie jeść/świrować/mieć humory/ być słaba/zamieniać się w czołg itp.
Dopiero to forum tak naprawdę uświadomilo mnie jak różne jesteśmy, jak różnie może być. Jedne męczą się cały dzień z bólem głowy i wymiotami, inne pół dnia kopia w ogródku i czują się świetnie.
Niesamowite ❤
No własnie masakra.... wcześniej ich nie było a teraz ehhhh@miska82 współczuję wymiotów.
Moi to się chyba dowiedzą jak urodze. Już po ostatniej ciąży mama kazała ,,coś'' z sobą zrobić żeby dzieci nie bylo. Ono bardzo anty- dzieciolubni. Dobrze że jest kwarantanna to mam pretekst żeby im się nie pokazywać.
No cóż ja też nie planowałam 5 dzieci ale jak Bóg da to będą. Tylko dziwne skąd się wzięła u mnie ta ciaza- do tej pory się zastanawiam
A jutro nie jest przypadkiem 10+7 a pojutrze 11+0?Jutro masz 11t0d czyli zaczynasz dwunasty tydzień
Dziekuje wszystkim za wsparcie wyniki pappy miały być we środę a teraz dostałam smsa od lekarza że wyniki są w porządku i są już do odebrania w klinice szczegółów nie znam ale zawsze to dobra wiadomośćHej laski dziękuję za wczorajsze słowa otuchy przed usg genetycznym. Ja już jestem po, nadenerwowalam się i naczekalam bo opóźnienie jakieś 40 minut... Lekarz akurat był na operacji..
Więc chciałabym wam przedstawić moje dziecię 54, 9mm dzisiaj 12+0 wg CRL oraz wg OM, czyli dziecię nadrobilo trochę bo było 5 dni opóźnienia. Termin porodu 06.11, dane z USG: FHR 169/min, NT: 1,1mm, przepływ zylny ok. Kość nosowa uwidoczniona. Po USG ryzyko skorygowane: 21 1:2774, 18 1:3926, 13 <1:20000.
Ciesze się bardzo że jest wszystko ok, dla męża i najbliższych dostałam dostęp przez internet z fotorelacja z USG (kilkanaście zdjęć z usg w dobrej jakości)
Pobrałam też krew na Pappe, wyniki w środę.
Koszt USG + pappa 480 zł
Dzieciątko się ruszało, a nawet skakało, pan doktor powiedział że będzie skoczek lub skoczkinii bo płeć narazie jest jeszcze tajemnica Zobacz załącznik 1110556Zobacz załącznik 1110557