reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2020

Będzie dobrze nie ma co się stresować na zapas, czekamy na informacje [emoji846] moja pierwsza wizyta była 30.03 a kolejna to dopiero prenatalne w połowie maja ale skoro lekarz tak zalecił ufam mu ze wie co robi
Ja miałam pierwszą wizytę 17 marca i wtedy pierwsze USG (niecały 6tc). W międzyczasie tylko badania krwi i mocz i telefoniczne omówienie wyników. Kolejna wizyta prenatalna 4 maja, wręcz mówi mi, żeby przeciągać ile się da i nie chodzić na zapas. Zastanawiam się tylko czy w tej sytuacji TSH (niedoczynność) robić co 3-4 zalecane tygodnie, czy przeczekać te dodatkowe 2 tygodnie do prenatalnych i zrobić za jednym zamachem..

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które już były w ciąży kiedyś. Czy ciuchy ciążowe będą potrzebne? Co najlepiej kupić a co sobie darować (też biorąc pod uwagę że największy brzuch będzie na jesień). Czy np latem to już będą marne szanse żeby się wcisnąć w nasze normalne rzeczy?
Myślałam żeby kupić kilka T-shirtow, jakieś sukienki, legginsy, bluzę dłuższą. Na pewno staniki będą potrzebne. Coś jeszcze? Albo czegoś nie kupować?
Ja jeszcze 2 tygodnie temu w panice niemal wertowałam net w poszukiwaniu ciążowych staników/topów, bo piersi od samego początku miałam mega nabrzmiałe i bolesne (przy czym bez ciąży mam spokojnie D). Ostatni tydzień już tak nie bolą i nie ciążą, więc póki co nadal używam starych i zapewne wstrzymam się z zakupem do prenatalnych jednak. Ale też jestem ciekawa, co do powiedzenia w sprawie ciuchów mają doświadczone już mamy :)

A co do planowania dziecka.. Ta ciaza byla dla mnie zaskoczeniem... Przez 2 lata sie nie zabiezpieczalismy. Nigdy nic nie bylo.. od czasu mojego ostatniego poronienia w 2013 roku tez nie udalo mi sie zajsc w ciaze.. Juz pomyslalam ze jestem jakas popsuta skoro mi sie nie udaje.. Czekalo mnie leczenie az postanowilam puscic to w diably.. Tym bardziej ze ta korona sie rozszalala.. chcialam poprosic juz lekarza o jakies tabsy anty.. ( choc nie wiem po co skoro i tak nam sie nie udawalo) a tu wyszedl pozytywny test.. Ale teraz musimy dbac o siebie i jak najmniej sie stresowac... I wierzyc ze ta Korona wkoncu odpusci..

A co do ciazowych ciuszkow.. Tez bede szukac jakis uzywanych.. bo moje dresy juz mnie zaczynaja cisnac.. a koszulki to moze tez jakies sobie zakupie :-)

Ja narazie ciążowych ciuchów nie kupuje, bo ogólnie zawsze ciut luźnejsze rzeczy mam. Mam pomału dosyć. Wymioty doprowadzają mnie już do szału, po śniadaniu i wzięciu witamin kibelek był niestety potrzebny. Mam nadzieje, że jeszcze troche i odpuści.

Ja na pewno poszukam jakichś ciążowych ciuszków. Nie planuję szaleć, ale tak coś czuję, że noszenie ich będzie mi po prostu sprawiać frajdę. [emoji2] Kupię na pewno jakieś legginsy, jeansy i pewnie jakieś sukienki na lato, bo wszystkie mam raczej przylegające do ciała. [emoji6]
Czekało nas też wesele w czerwcu, które zapewne się nie odbędzie i mamy 2 wesela w sierpniu, więc trzeba będzie jeszcze poszukać jakiejś wyjściowej sukienki.

a teraz tak się cieszyłam na normalną ciążę, że będę się nią cieszyć, chodzić na spacerki z młodym. No i mam. 9miesieczne domowe więzienie.
Hej, może nie będzie tak źle, przytulam. Ja mam nadzieję, że za jakieś 2-3 miesiące będzie już można trochę normalniej wychodzić i się poruszać. Brakuje mi spacerów i słońca, boję się, że wydolnie bez żadnego ruchu może mi być b. ciężko (mam niestety nadwagę już sprzed ciąży, a i do ćwiczeń skłonności brak). Pilates ciążowy po wizycie w szpitalu mam chwilowo zakazany, więc w sumie tylko spacery ratują. Staram się być dobrej myśli i nie martwić na zapas, bo faktycznie zwariować można. Baby steps i do przodu, trzymaj się!

Wróciłam z laboratorium 😐 półtora godziny czekałam na dworze bo wpuszczali po 1 osobie.. wszystko przez to że to laboratorium jest teraz czynne tylko niektóre dni. Za badania gdzie w innym laboratorium w tym mieście zaplacilabym ok 400 zł ja dałam dzisiaj 208 także chociaż coś na plus 😁
Wogole zdenerwowali mnie bo pobierają 8-10 a ludzie się ustawiają i ustawiają a tu wyszła pielęgniarka i mówi że tylko pilne skierowania już i płatnych nie przyjmuje no i nagle się znalazły osoby które miały pierwszą grupę i musiały wejść przede mną a byłam już jako pierwsza do wejścia no ale stwierdziłam że nie odpuszczę po tym czekaniu no i mnie przyjęła jeszcze 😉 czasami trzeba sobie umieć załatwić

Co do lekarstwa w zebie mój dentysta mówi że ono działa 3 miesiące i może zostać dłużej ale poprostu przestanie działać i samo może się wykruszać ale szkodzić nie będzie
Sama mam takie lekarstwo od paru miesięcy więc czekam na 2 trymestr i wizytę bo właśnie zaczęło mi się wykruszać ale lekarz mówi że na spokojnie w 2 trymestrze do zrobienia
Co do ciuchów to u mnie jeszcze brzucha nie ma w ciągu dnia ale już od kilku tygodni przeszkadzają mi spodnie w pasie po prostu zaczęły draznic. Przypomniałam sobie że kiedyś w ciuchu kupiłam za grosze legginsy ciążowe i założyłam są mega wygodne tylko pas mi odstaje póki co 😂ale po domu mogą być

reklama
Do góry