reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Cześć [emoji3526]
Kto kawę pije?
Ale po spałam trochę dłużej niż zwykle i głowa mnie boli.
oj, kawa niestety niee 😞 gdzieś od dwóch tygodni nie mogę na nią patrzeć. Niestety pożegnałam się też z ulubioną zieloną herbatą, bo wyczytałam, że może utrudniać wchłanianie kwasu foliowego (nie wiem ile faktycznie w tym prawdy, ale póki co poprzestaję na wodzie i sokach)

Dzień dobry [emoji274]
A ja miałam mieć dziś wizytę u dentysty i okazało się że wszystkie są odwołane i nawet nie poinformowali. Jestem w lekkiej kropce bo 2 lutego założyli mi lekarstwo do zęba które wg dentystki może w nim być do 3 miesięcy. Zaraz maj a ja nadal to lekarstwo mam. Nie mam pojęcia czy powinnam na szybko szukać dentysty który przyjmie mnie prywatnie czy przeczekać ten cały korona i na spokojnie zostawić to dłużej. Zna się ktoś może na tym?

oj, kawa niestety niee [emoji20] gdzieś od dwóch tygodni nie mogę na nią patrzeć. Niestety pożegnałam się też z ulubioną zieloną herbatą, bo wyczytałam, że może utrudniać wchłanianie kwasu foliowego (nie wiem ile faktycznie w tym prawdy, ale póki co poprzestaję na wodzie i sokach)
Pamiętam jak w poprzedniej ciąży na grupie naszej była farmaceutka z nami. I mówiła, żeby picie tej herbaty ograniczyć do minimum jeśli ktoś pije jej dużo.

Nie znam się na rozstepach i to moja pierwsza ciąża, ale tak sobie myślę, że zasada jest podobna jak ze wszystkimi innymi masażami... Dużo bardziej liczy się technika masażu i regularność niż to czym jest wykonywany... O ile to nie jest jakiś syf typu tłuszcz po frytkach 😅 a wszystkie półprodukty typu rozjasniajace blizny, które faktycznie by działały to i tak w ciąży raczej odpadają

oj, kawa niestety niee 😞 gdzieś od dwóch tygodni nie mogę na nią patrzeć. Niestety pożegnałam się też z ulubioną zieloną herbatą, bo wyczytałam, że może utrudniać wchłanianie kwasu foliowego (nie wiem ile faktycznie w tym prawdy, ale póki co poprzestaję na wodzie i sokach)
Mam tak samo :(

Mnie też odrzuciło od kawusi [emoji26] A uwielbiam, mam ekspres, zawsze min 2 dziennie piłam, teraz nie mogę, sam zapach mnie odrzuca [emoji3525]
Raz na jakis czas zaszaleję i zrobię sobie kawę rozpuszczalną z dużą ilością mleka [emoji16] ale to muszę mieć dobry dzień [emoji23]

reklama
Witam wszystkie mamy z rana! U mnie znowu nastrój pesymistyczne, zresztą mam taką naturę, ale do rzeczy. Wczoraj przeczytałam że specjaliści radzą żeby teraz wstrzymać się z myśleniem o ciąży itd. bo to zagrożenie dla mamy i dziecka no i żeby nie obciążać służbę zdrowia, noz kurde teraz czuję się winna :( swoją drogą też faktycznie nie miałam kiedy w ciąże zajść

Do góry