reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Jeśli chodzi o te L4 to moja ginekolog wystawiła mi ostatnio mimo że nałożyło się z L4 od.rodzinnego. Powiedziała że mogą się nałożyć i niczemu to nie przeszkadza.

reklama
Ja w ogóle nie jadam mięcha a podrobów to już całkiem bym nie tknęła [emoji1785] Zresztą ponoć podroby w ciąży nie są wskazane.

Jest serce, nawet słyszałam [emoji4][emoji3531] Krew i mocz pobrała na miejscu, a jeśli chodzi o prenatalne to gdy powiedziałam że mąż ma już 40l to uznala że warto zrobić NIFTY lub SANCO. Ale to się umówimy już na kolejnej wizycie.

Z jednej strony poczułam ulgę ze wszystko ok do tej pory a z drugiej już przeżywam wynikami, że będą jakieś złe i prenatalnymi ze wyjdzie jakas wada. Czy Wy też tak macie? [emoji53]
Super, ze wszystko ok[emoji7]
Kurde moj mezu ma 37, sadzilam, ze te wady to glownie u kobiet 35+ sa coraz czestsze...
Ja tez jestem czarnowidz[emoji317]

Ja mięso jem, ale nie jestem jakąś fanką a na samą myśl o podrobach to [emoji1785]
Moja mama nigdy przy mnie mogła gotować flaków czy wątróbki. Nawet zapach w mięsnym sprawiał, że robiło mi się słabo, teraz i tak jest już trochę lepiej.
O jeny flaki[emoji1785][emoji1785][emoji1785][emoji1785][emoji1785][emoji1785][emoji1785]

Ja juz po wizycie, poki co wszystko dobrze i serduszko ładnie bije [emoji4] A ile sie strachu najadlam, jeszcze sie taka niemila piguła trafila co mnie przyjmowala, dala mi do zrozumienia ze niepotrzebnie tu przyszlam bo plamienia to cos normalnego w ciąży i jeszcze moge zarazic ich koronawirusem [emoji19] Na szczescie lekarka byla bardzo sympatyczna.Mowila ze plamienia sie zdarzają bo tam wszystko sie rozciąga i jest bardziej ukrwione. Poki co mowi ze nic nie zwiastuje poronienia. Uff..odetchnelam, wg usg mam 8+0 a wg om 8+4.
Suuuuuper[emoji123]
Bardzo sie ciesze

Ja tez już po wizycie pani dr bardzo miła i pracuje w szpitalu w którym pewnie będę rodzić także cieszę się że będę u niej prowadzić ciążę. Widziałam pulsujące serduszko [emoji7] pani dr mówi że słuchać będziemy na kolejnej wizycie bo nie zaleca słuchać tak wcześnie. Wg USG dzisiaj 8+0 i pokrywa się z datą OM pęcherzyk zoltkowy ma 0.31 i pani dr mówi że bardzo ładnie bo świadczy o zdrowej dzidzi gdyby miał 0,7-0,8 to dzidzia byłaby chora. Wszystko mi ładnie tłumaczyła i jestem spokojna. Sama proponowała mi L4 ale mam jeszcze od tego gościa co chodzę na NFZ. Na NFZ pewnie pójdę jeszcze ze dwa razy a później będę chodzić tylko do niej.
Pytanie jak np będę miała l4 do 8 mają a ta pani doktor wystawi mi 4 maja kolejne to stoi coś na przeszkodzie ? Bo ciężko będzie pogodzić te wizyty żeby tak równo się zgrać z tym L4...czytałam że są tu jakieś księgowe może się wypowiedzą ? [emoji5]

U mnie chyba nie mierzył nawet pęcherzyka żółtkowego [emoji848] i nie słyszałam o czymś takim.
Z tym zwolnieniem to nie przeszkadza, mogą się pokryć. Lekarz też może wystawić zwolnienie o ile pamiętam trzy dni do tyłu i naprzód.

A ostatnio porównywałam usg z poprzedniej ciąży i teraz i te pęcherzyki mają zupełnie inny kształt [emoji846] w ogóle teraz to on jest jakiś duży, wychodzi z jego wielkości tydzień więcej niż z wielkości zarodka.

Edit :a jednak miałam mierzony ten pęcherzyk żółtkowy w 8+0 według usg miał 3,7mm. Ale lekarz mi nic na jego temat nie mówił.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry