reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

To rzeczywiście musisz przemyśleć sprawę. Ja mam Neoparin i jest refundowany. A Twój lekarz jakie ma stanowisko jeśli chodzi o te zastrzyki?
Kochana A z jakiego powodu masz refundowane? Bo one ogólnie nie są, jest tylko chyba kilka przypadków komu przysługuje refundacja. Na pewno nie kobietom w ciąży. Tak pytam z ciekawości :) może bym też znalazła się w grupie refundacji;)

reklama
Ja też mam refundowane te zastrzyki ze względu na mutacje kwasu foliowego MTHFr i poronienia..

Ostatnia edycja:
Clexane znam aczkolwiek ja mam Neoparine. Od kiedy robisz zastrzyki i jak Ci idzie? Ja na początku byłam przerażona ale z czasem jest coraz lepiej o dziwo [emoji6] Prolutex kompletnie nie znam. Czyli kłujesz się 2x dziennie?Zastrzyki dlatego że jestem po dwóch stratach i prawdopodobnie mam problemy z krzepliwoscia krwi. Zrobiłam mnóstwo badań i spotkałam na swojej drodze świetnego lekarza który widzi potrzebę takiego obstawiania lekami. Ufam mu i grzecznie wykonuję to co zaleci [emoji6]

Prolutex to progesteron ale w zastrzykach. Lekarz zalecił właśnie mi te 3 wersje w moim przypadku i duphaston i luteinę i te zastrzyki i te konkretnie robię rano .z kolei wieczorem drugie zastrzyki clexane:D właśnie już idzie automatycznie bo robię od starań , ale wychodzi mi sporo siniaków :( jednak czego się nie zrobi żeby było dobrze tym razem...

Maggie17--Prowadzi mnie ginekolog który właśnie podejrzewał u mnie zaburzona krzepliwość krwi i zlecił badania genetyczne w tym kierunku i robiłam właśnie taki pakiet chyba 5 badań w tym na ta mutacje dwa jej warianty pai , v leiden i coś jeszcze i wyszła ta mthrf ale heterozygotyczna słabsza odmiana. To jest jakby nieprawidłowe przetwarzanie kwasu foliowego, pisze tak swoimi słowami mam nadzieję że w miarę logicznie;D i na to mógł mi dać refundowane a to duża różnica przecież miesięcznie... ogólnie robiłam to jakby online przyszła do domu mi wymazowka z zestawem do domu i jak zrobiłam szło to do Warszawy czekało się z 3 tygodnie za wynikiem koszt koło 300 400 zł...!! Pytaj śmiało jak coś więcej!!

Ostatnia edycja:
Witajcie Kochane. Tym które dziś wizytuja życzę powodzenia! Jak najmniej stresu 🙂
Dziewczyny, a czy Wy też budzicie się w nocy i nie możecie spać? Ja normalnie jestem śpioch, a od paru dni pobudka w nocy i po spaniu 😅

Witajcie Kochane. Tym które dziś wizytuja życzę powodzenia! Jak najmniej stresu 🙂
Dziewczyny, a czy Wy też budzicie się w nocy i nie możecie spać? Ja normalnie jestem śpioch, a od paru dni pobudka w nocy i po spaniu 😅
Jakbym o sobie czytala, prawie codziennie budze sie 2-3, wyspana i leze przez 1.5h

Jakbym o sobie czytala, prawie codziennie budze sie 2-3, wyspana i leze przez 1.5h
Ja może w nocy się nie budzę ale wstaje wcześnie, a to do mnie nie podobne. W sobotę o 6 już tuptalam po domu 😁

Dziś mam wizytę na szczęście, nie odwołali jej. Biorę od razu l4, moja szefowa już wie. A wy się dziewczyny też nie zastanawiajcie, teraz nasze zdrowie najważniejsze i dziecka.

Ja budzę się teraz w nocy na siku i nie mogę zasnąć, a rano jak mąż wstanie do pracy to ja już nie śpię. A też byłam śpioch! 😂 moglybysmy teraz się wysypiać na zaś 😁
Ja mam wizytę w przyszłym tygodniu i wtedy powinno już być serduszko ❤ A zwolnienie dostałam już na pierwszej wizycie. Niestety wyszło tak, że z dnia na dzień sobie poszłam. Ale poszłam do pracy żeby powiedzieć przełożonemu osobiście.
Niech teraz zobaczą jakie moje stanowisko było lekkie i mało ważne 😉

reklama
Hej,
Ja też spać nie mogę, tą noc przekaszlalam.
Dziś zaczynam 8 tydzień i kurczę zaczynam się martwić bo dziś dużo mniej mnie mdli. Czy to możliwe żeby już mdłości odpuszczaly, w ciąży z synkiem mdlilo mnie praktycznie do porodu.

Do góry