reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Kochana A z jakiego powodu masz refundowane? Bo one ogólnie nie są, jest tylko chyba kilka przypadków komu przysługuje refundacja. Na pewno nie kobietom w ciąży. Tak pytam z ciekawości :) może bym też znalazła się w grupie refundacji;)
Mam z racji dwóch poronień i nieprawidłowości w badaniach które robiłam. Mthfr, pai1, czynnik v. Potem jeszcze robiłam białko c i s. I hematolog wpisał mi zaświadczenie że w czasie ciąży muszę przyjmować heparynę. I teraz na podstawie tego zaświadczenia nawet rodzinny wypisuje mi recepty [emoji6]

reklama
Ja dziś lekarz o 10.. jakoś się boje.. czy serduszko jest ehhh
Od wczoraj boli głowa i tak mdli, że mnie chyba na wymioty pociągnie..
Ja się wykoncze przez te 9 miesięcy chyba....

Prolutex to progesteron ale w zastrzykach. Lekarz zalecił właśnie mi te 3 wersje w moim przypadku i duphaston i luteinę i te zastrzyki i te konkretnie robię rano .z kolei wieczorem drugie zastrzyki clexane:D właśnie już idzie automatycznie bo robię od starań , ale wychodzi mi sporo siniaków :( jednak czego się nie zrobi żeby było dobrze tym razem...
Dokładnie też wychodzę z takiego założenia. Dlatego mam nadzieję że jak pójdę w tym tyg na wizytę i zobaczę serduszko to będzie dla mnie mega motywacja żeby te zastrzyki dalej robić [emoji4][emoji7]
Mi się jeszcze siniaki nie robią i mam nadzieję że tak zostanie bo jeszcze tyle przed nami..

Ja też właśnie zamawiałam ten zestaw badań z testdna [emoji6]
Maggie17--Prowadzi mnie ginekolog który właśnie podejrzewał u mnie zaburzona krzepliwość krwi i zlecił badania genetyczne w tym kierunku i robiłam właśnie taki pakiet chyba 5 badań w tym na ta mutacje dwa jej warianty pai , v leiden i coś jeszcze i wyszła ta mthrf ale heterozygotyczna słabsza odmiana. To jest jakby nieprawidłowe przetwarzanie kwasu foliowego, pisze tak swoimi słowami mam nadzieję że w miarę logicznie;D i na to mógł mi dać refundowane a to duża różnica przecież miesięcznie... ogólnie robiłam to jakby online przyszła do domu mi wymazowka z zestawem do domu i jak zrobiłam szło to do Warszawy czekało się z 3 tygodnie za wynikiem koszt koło 300 400 zł...!! Pytaj śmiało jak coś więcej!!

Witam wszystkie nowe mamusie [emoji173]

Ale się rozpisałyście [emoji85] ja miałam mieć dziś dentyste na 9. Wczoraj telefon czy będę - odpowiadam że tak. Dziś rano telefon że p.dr nie przyjdzie. Propozycja że jest miejsce u innej dr na 13.30 - biorę tą wizytę bo mam w zębie lekarstwo które może być max 3 miesiące. Przed chwilą sms że ta wizyta również odwołana. Jakaś masakra.
A co sądzicie o segregatorach ciążowych od mamy ginekolog? Macie/planujecie zakup? [emoji846]
Ja kupiłam sobie go w 1 ciąży i przyznam szczerze że teraz nie będę z niego korzystać. Jest nieporęczny. Nie mieścił się do torebki (zawsze jak gdzieś jechałam to w razie w zabierałam go ze sobą). Karta ciąży cały czas mi wypadała. Ty razem kupię sobie małą foliową teczkę na dokumenty i w tym będę wszystko trzymać.

Maggie17--Prowadzi mnie ginekolog który właśnie podejrzewał u mnie zaburzona krzepliwość krwi i zlecił badania genetyczne w tym kierunku i robiłam właśnie taki pakiet chyba 5 badań w tym na ta mutacje dwa jej warianty pai , v leiden i coś jeszcze i wyszła ta mthrf ale heterozygotyczna słabsza odmiana. To jest jakby nieprawidłowe przetwarzanie kwasu foliowego, pisze tak swoimi słowami mam nadzieję że w miarę logicznie;D i na to mógł mi dać refundowane a to duża różnica przecież miesięcznie... ogólnie robiłam to jakby online przyszła do domu mi wymazowka z zestawem do domu i jak zrobiłam szło to do Warszawy czekało się z 3 tygodnie za wynikiem koszt koło 300 400 zł...!! Pytaj śmiało jak coś więcej!!
O czyli jakie suple bierzesz?
Bo ja badan na mthfr nie robilam, ale zrobilam test na sobie z suplemwntacja normalna 6 tygodni a pozniej 6 tygodni tylko metyli. I czarno na bialym mialam roznice w wynikach

Witam wszystkie nowe mamusie [emoji173]

Ale się rozpisałyście [emoji85] ja miałam mieć dziś dentyste na 9. Wczoraj telefon czy będę - odpowiadam że tak. Dziś rano telefon że p.dr nie przyjdzie. Propozycja że jest miejsce u innej dr na 13.30 - biorę tą wizytę bo mam w zębie lekarstwo które może być max 3 miesiące. Przed chwilą sms że ta wizyta również odwołana. Jakaś masakra.Ja kupiłam sobie go w 1 ciąży i przyznam szczerze że teraz nie będę z niego korzystać. Jest nieporęczny. Nie mieścił się do torebki (zawsze jak gdzieś jechałam to w razie w zabierałam go ze sobą). Karta ciąży cały czas mi wypadała. Ty razem kupię sobie małą foliową teczkę na dokumenty i w tym będę wszystko trzymać.
A ja dostałam SMS z potwierdzeniem jutrzejszej wizyty u ginekologa więc mam nadzieję, że się nic nie zmieni [emoji846]

Odnośnie segregatora to ja nie miałam i nie mam jakoś potrzeby kupować. Na wizyty to właściwe tylko karta ciąży była potrzebna a do szpitala to wszystko sobie poukładałam w koszulki.

Dzwoniłam przed chwilą do przychodni w której przyjmuje mój gin, żeby w razie czego zapisać się na wizytę(nieraz terminy oczekiwania dochodzą do 4 tyg mimo że to prywatne wizyty😣) i mnie zaskoczyli bo miejsce byłoby już dziś 😝 ale najpierw chce powtórzyć test w domu, więc zapisały mnie na kolejny poniedziałek, 23.03 🙂 będę wtedy na początku 6 tyg, więc pójdę chociaż sprawdzić czy pęcherzyk jest, i czy w odpowiednim miejscu, bo na serduszko pewnie za wcześnie 🙂

reklama
Do góry