reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Tez mnie to przeraża i czy wizyty nie będą odwolywane [emoji848][emoji51][emoji51]Nie no chodzi mi o rodzinnego i ewentualne L4 telefonicznie , nie o ginekologa i rozwój ciąży...
Z rodzinnym nie będzie raczej problemu, ja wczoraj poszlam osobiście i jak mu powiedziałam że test ciażowy wyszedł pozytywnie to jeszcze bardziej mnie opierdzielił gdzie sie w ciąż pojawiam, trzeba było telefonicznie.
Tak, pierwsza ciąża...
Ale plan zrealizowany, urodzie ledwo przed 30-tką :D
Ja jeszcze potwierdzonej od ginekologa ciąży nie mam, z apki i kalkulatorów termin wychodzi 9-11 listopad to jeszcze przed 28 urodzinami 🙃

Dziewczyny pytanie czy któraś z was która była w ciazy wcześniej albo teraz borykała się z i infekcjami w ciazy ?

To moja kolejna ciąża i wcześniej takiej sytuacji nie było, nic nie zmieniałam jeśli chodzi o proszki pielęgnacje a to już drugi raz. Właśnie tak zaczęła się ta moja ciąża infekcja która pojawiła się sama i sama zniknęła po 3 dniach i teraz znowu.

Dzwoniłam do lekarza powiedział ze to ma związek ze zmiana pH i mam przyjść szybciej na moja pierwsza wizytę to jest teraz w poniedziałek 16.03 ale jest to dziwna sprawa dla mnie bo nie jest to typowa infekcja właśnie, brak upławów, normalna wydzielina i takie podrażnienie i to nie we środku tylko na zewnątrz.
No ja właśnie tez mam takie czerwone na dole i czasami szczypie mnie to a zaczęło sie to jak tylko zobaczyłam 2 kreski i myślałam ze albo odparzylam wkładka albo w pracy ręcznikiem papierowym natarlam bo nikt nie kupił papieru toaletowego i w sumie z tego wszystkiego zapomniałam zapytac o to lekarza a on sam tego nie widział bo tylko usg robil i smarowalam to clotrimazolem i żelem aloesowym na przemian i dalej mam czerwone i nie wiem co to [emoji51][emoji51]

Cześć :)
Teraz mogę na spokojnie zadomowic sie na forum.
Wczoraj zaliczyłam wizytę u mojej gin i jest piękna fasolka, serduszko bije! Mamy termin na 4.11. Większość wizyt moja gin odwoływała i dostałam smsa z przychodni, że jeśli nic pilnego to mam nie przychodzić ale zadzwoniłam do gin opowiedziała, że mam wpadać :) Emocje na maxa :)
To teraz kilka pytań, czy macie lekarza prowadzacego który pracuje w szpitalu gdzie docelowo zamierzacie rodzić?
Czy jeśli chciałabym zmienić lekarza to muszę ponownie iść na tzw. pierwsza wizytę? Pewnie jest ktoś na forum z większym doświadczeniem zatem będę wdzięczna za pomoc.
Mnienobecnie ogarnia panika, że ja nic nie wiem, nie wiem co mam robić i w ogóle to nie ogarnę tego wszystkiego...
Gratuluje fasolki i bijacego serduszka [emoji7][emoji7]
Ja jeszcze nie mam lekarza prowadzącego bo byłam u jednego i nic nie widziałam na usg ale z bety lekarz mówił , ze ciążą na pewno jest ... A teraz we wtorek idę do drugiego na miejscu z nadzieja , ze cos zobacze i może dostane zwolnienie [emoji4][emoji4]

Hej dziewczyny.
Miałam być październikowa mamą, ale wszystko wskazuje na termin listopadowy. ;)
Mam nadzieję że mogę do Was dołączyć:)
Pod moim sercem biją dwa serduszka więc spodziewam się bliźniaków ;)
To nie moja pierwsza ciąża, a kolejna;)

Witaj :) gratuluje podwójnie :) w jakim wieku masz starszak-a/-ki?

No ja właśnie tez mam takie czerwone na dole i czasami szczypie mnie to a zaczęło sie to jak tylko zobaczyłam 2 kreski i myślałam ze albo odparzylam wkładka albo w pracy ręcznikiem papierowym natarlam bo nikt nie kupił papieru toaletowego i w sumie z tego wszystkiego zapomniałam zapytac o to lekarza a on sam tego nie widział bo tylko usg robil i smarowalam to clotrimazolem i żelem aloesowym na przemian i dalej mam czerwone i nie wiem co to [emoji51][emoji51]
Z tym clotrimazolem bym uważała w pierwszym trymestrze :) wkładki też nie pomagają przy takich dolegliwościach - wręcz je wzmagają. Najlepiej nosić bawełnianą bieliznę i często zmieniać. Wiem, że to dość problematyczne, ale inaczej to jest walka z wiatrakami.

Gratuluje fasolki i bijacego serduszka [emoji7][emoji7]
Ja jeszcze nie mam lekarza prowadzącego bo byłam u jednego i nic nie widziałam na usg ale z bety lekarz mówił , ze ciążą na pewno jest ... A teraz we wtorek idę do drugiego na miejscu z nadzieja , ze cos zobacze i może dostane zwolnienie [emoji4][emoji4]

A który tydzień będzie u Ciebie we wtorek?

Witaj :) gratuluje podwójnie :) w jakim wieku masz starszak-a/-ki?

Z tym clotrimazolem bym uważała w pierwszym trymestrze :) wkładki też nie pomagają przy takich dolegliwościach - wręcz je wzmagają. Najlepiej nosić bawełnianą bieliznę i często zmieniać. Wiem, że to dość problematyczne, ale inaczej to jest walka z wiatrakami.

A który tydzień będzie u Ciebie we wtorek?
O kurde serio nie można go używać w 1 trymestrze?? Nawet nie pomyślałam o tym [emoji1751][emoji1751][emoji51][emoji51]
No wlasnie tz mnie ciagle gania za używanie tych wkładek ale biorę ta luteine teraz i wszystko wypada na wkładkę to lepszy komfort a jak na majtki to juz gorzej..

Wg kalendarza i ost @ we wtorek powinno 6+6 tc wiec mam nadzieje , ze coś zobacze [emoji4]

No właśnie tez nie wiem co to a we wcześniejszej ciazy nie miałam takiej sytuacji.

Do poniedziałku przetrwam wtedy będzie 6+3 mam nadzieje ze będzie coś widać

reklama
Odwołali mi poniedziałkowa wizytę i nie wiem co zrobić... napisalam sms do mojej lekarki, ale na razie bez odzewu ;(

Do góry