reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Mam 6 +3, beta na początku tygodnia 4,5 tyś., a w piątek 13tego serducho już biło :)

Mam świetna ginekolog ale ona nie ma uprawnień do dobierania usg "ciażowych" i nie pracuje od jakiegoś czasu w szpitalu. W takie sytauacji nie wiem czy nie szukać kogoś innego???
Tak poza tym nie mam znajomości czy rozeznania w lekarzach, 3 lata temu przeprowadziłam się do Wawy a cała rodzinka we Wrocławiu... w tym polozna i dwoch ginekologów :/

reklama
Ja jeszcze przed pierwszą wizytą u gina, ale mam straszną ochote na seks, niestety mąż też. No ale czekamy do pierwszej wizyty ginekologicznej i będę pytać sie lekarza co z seksem w ciąży.

To ja mam inne zdanie na ten temat. Miałam lekarza, który nie pracował w szpitalu i nie odczułam tego . Za to miałam swoją położną i uważam, że na to warto zwrócić uwagę bo to ona jest przy nas w tym momencie. Lekarz to przyszedł właściwie na samą końcówkę i chyba raz zajrzał zapytać się jak idzie. Moja bratowa miała lekarza w szpitalu w którym rodziła i jego rola była tylko taka, że jak był po porodzie na dyżurze to przyszedł pogratulować.
Może inaczej wygląda to przy cc, albo w szpitalach bardzo obleganych, tego nie wiem. A który tc masz ? Ja we wtorek mam mieć taką pierwszą wizytę i też się denerwuję czy nie odwołają bo u mnie to już 8 tc. Dziś jak byłam w przychodni to mówili, że na chwilę obecną nic się nie zmieniło.
Byłam dziś na becie bo lekarz kazał zrobić przed wizytą i teraz czekam na wyniki. Wydawało mi się, że będę spokojna a ja co chwila sprawdzam czy jest już wynik [emoji1751]

Tyle, ze ja będę miała cc i chce zeby robił mi je mój lekarz. Jak byłam na patologii i potem po porodzie to czułam się zaopiekowana. Inna dziewczyny ba dali dziwiły sie, ze mon lekarz do mnie zaglada i kontroluje co i jak

Ja nawet nie mam potwierdzonej ciazy.. o zwolnieniu nawet nie mysle. A najgorsze jest to ze kieruje placowka gastronomiczna, wiec od dzisiaj jesteśmy zamknieci.. a wynagrodzenie przestojowe wynosi 60% ..

Ja jeszcze przed pierwszą wizytą u gina, ale mam straszną ochote na seks, niestety mąż też. No ale czekamy do pierwszej wizyty ginekologicznej i będę pytać sie lekarza co z seksem w ciąży.
Ja pytałam na pierwszej wizycie to mówił żeby uważać do 12 tyg. I tz chce a ja się boję...

reklama
Ja nawet nie mam potwierdzonej ciazy.. o zwolnieniu nawet nie mysle. A najgorsze jest to ze kieruje placowka gastronomiczna, wiec od dzisiaj jesteśmy zamknieci.. a wynagrodzenie przestojowe wynosi 60% ..
O kuźwa... Mało... No u mnie nie zamkną bo mamy dowozy, więc tylko zwolnienie mnie ratuje..

Do góry