reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Jestem w około 10 11 tygodniu. A mój brzuch wygląda na 7 , taki maialam w pierwszej ciąży. Nie ukrywam jest mi z tym zle, gdzie moja ciąża wyczekana. Będę orka.
Ja zauważyłam 2 dni temu że i mój brzuch się zaokrąglił albo jest wzdęty [emoji85]
Boję się, że będę się źle czula w ciele wieloryba [emoji86]

reklama
Powoli bo powoli ale skończyłam świąteczne porządki zrobiłam pyszną sałatkę śledziową i właśnie placek skończył się pięć i w domu pachnie świętami [emoji7]
Jeszcze tylko dzisiaj zrobię jajka z farszem zawijane w szynce a na jutro zostanie tylko parzenie białej kiełbasy i święta w tym roku gotowe [emoji16] nie potrzebujemy więcej dla nas dwóch.
Jestem z siebie dumna że tyle dzisiaj zrobiłam i dziękuję mojej dzidzi że mi dzisiaj na to pozwoliła.. chociaż teraz pod koniec dnia czuję już podbrzusze.
Czy Wy też na koniec dnia macie już lekko widoczne brzuchy ? Nie męczą mnie już za bardzo wzdęcia a brzuch wieczorem lekko rośnie
No i pytanko do kiedy liczymy pierwszy trymestr? Do końca 12 tyg czy 14 tyg? Bo różnie wszędzie piszą..
Ooo to trochę zrobiłaś, szacun :D
Ja chyba zrobię swój wieczorny i tu wstawie, mam taki bęben, że masakra[emoji23]

Mnie w drugiej ciąży brzuch prowadzal taki był wielki, jak wody mi odeszły to laly się i laly i laly i laly do wyjścia małego, jak będzie powtórka to moje nogi wysiada, bo ja ogólnie małej postury :(

Powoli bo powoli ale skończyłam świąteczne porządki zrobiłam pyszną sałatkę śledziową i właśnie placek skończył się pięć i w domu pachnie świętami [emoji7]
Jeszcze tylko dzisiaj zrobię jajka z farszem zawijane w szynce a na jutro zostanie tylko parzenie białej kiełbasy i święta w tym roku gotowe [emoji16] nie potrzebujemy więcej dla nas dwóch.
Jestem z siebie dumna że tyle dzisiaj zrobiłam i dziękuję mojej dzidzi że mi dzisiaj na to pozwoliła.. chociaż teraz pod koniec dnia czuję już podbrzusze.
Czy Wy też na koniec dnia macie już lekko widoczne brzuchy ? Nie męczą mnie już za bardzo wzdęcia a brzuch wieczorem lekko rośnie
No i pytanko do kiedy liczymy pierwszy trymestr? Do końca 12 tyg czy 14 tyg? Bo różnie wszędzie piszą..

Według mnie do 14. Chociażby z tego względu, że usg prenatalne robi się w pierwszym trymestrze a można je zrobić do 13+6. I druga sprawa ciąża trwa 40 tygodni więc dzieląc po równo to bardziej w tą stronę się skłaniam. Na pewno ja trochę będę spokojniejsza dopiero po tym czasie.

reklama
Aaa to w tym czasie to już będę ogromną. Za mam z OM 7 i 4 a wyglądam jak w 7 miesiącu. Pokaż swój to ja też pokaże ale raczej nikt mnie tu nie przebije[emoji24]

Do góry