Mi się te przypadłości zmieniają bo na początku były inne i teraz też inne..Napiszcie mi proszę jakie zauważyłyscie zmiany w obecnej ciąży w swoim ciele lub w funkcjonowaniu organizmu, myślę że będzie to ciekawe bo kazda z nas inaczej przechodzi ciąże i ma inne objawy. Ciekawa jestem co wam z tego przeszkadza najbardziej? To ja zacznę pierwsza:
- najbardziej meczace są jak dla mnie koszmary nocne oraz to że budzę się w nocy i przez długi czas nie mogę zasnąć, wiem że to może wydawać się błahostka, ale to mi się przydarza noc w noc i już powoli boję się zasypiać...
- kolejna meczaca przypadloscia jest dretwienie palców u rąk lub cały rąk podczas spania
- do wiwatu dają mi mdłości które u mnie na szczęście są tylko wieczorem i w nocy.. Chociaz zauważyłam tendecje malejąca
- ciągle bekanie, odbijanie się nawet na pustym żołądku odbija mi się systematycznie, nawet w nocy jak się przebudzam to muszę sobie odbeknac
- no i pewnie jak wielkszosci z nas dokucza mi zmęczenie, śpię jakieś 13-15h na dobe, często kręci mi się w głowie
Czekam z ciekawością na Wasze wypowiedzi
Ale takie które występują teraz to
Mdłości i tu tendencja malejąca
Wzdęcia i niestrawność a czasami uciążliwe uczucie pełności tak jakby spuchnięcia
Refluks który miałam już przed ciążą teraz atakuje że zdwojoną siła aż zatyka w klatce. Przed leczeniem też tak miałam ale teraz niestety nie mogę zażyć na to tabletki żeby ustąpiło
Wrażliwe dziąsła i zęby
Odruch wymiotny przy każdym myciu zębów
Jak się rozbudze w nocy lub nad ranem to ciężko mi zasnąć
Piję mało wody nad czym ubolewam bo kiedyś picie dużych ilości przychodziło z łatwością
Niechęć do większości pokarmów zanim coś zjem to godzinę się zastanawiam na co mam ochotę bo inaczej nie przełknę
Czasami nagle uczucie zmęczenia lub braku sił
Chęć spędzenia całego dnia na kanapie
Wypryski które nadal są obecne w większym lub mniejszym stopniu ale stale się pojawiają
Zaparcia
Czasami ból kręgosłupa ale to za sprawą siedzenia na kanapie
Czasami są takie dni kiedy ciągle jem a żołądek czuję jakbym cały czas była głodna
No i szalenie szybko rosną mi włosy po goleniu a tu ciepło idzie i będzie trzeba nogi odkryć
Brzuch czuje czasami jakieś ciągnięcie ale póki co rzadko
Totalny kalafior ciążowy zamiast mózgu ciężko mi myśleć ciężko się skupić i dużo wpadek zaliczam a mąż się śmieje
Chyba tyle