reklama
Mokosza
Fanka BB :)
Dziewczyny, a co myślicie o tym bardzo często powtarzanym zdaniu, że skoro ciąża jest młodsza to owulacja się przesunęła? Chodzi mi o to, że większość ciąż jest min. kilka dni młodsza niż to wynika z @, a wiele dziewczyn albo wykonuje testy owu i wie kiedy jest albo ma owu zawsze jak w zegarku a mimo to ciąże są młodsze. Mówi się, że do dwóch tygodni jest ok, jeśli jest jeszcze mniejsza to może to oznaczać problemy. Ale ilu z nas owu przesuwa się o tydzień? Nie sądzę, żeby to było aż tak częste przy regularnych cyklach.
W poprzedniej ciąży miałam różnicę 9 dni, a jednocześnie wiem, że ostatnie seksy były w dniu spodziewanej owu. Plemniki nie wytrzymają tyle czasu w drogach rodnych. Mało prawdopodobne jest chyba, że niektóre zygoty dzielą się wolniej, skoro do 10-12 tygodnia podobno wszystkie zarodki rosną tak samo a potem górę biorą uwarunkowania genetyczne. I mam hipotezę, że może zygota (czy jak ten zlepek kilku komórek się na początku nazywa) dość często dzieli się na dwie części (czyli de facto zmniejsza się o połowę liczba komórek w zygocie, co powoduje, że jest opóźniona w stosunku do czasu zapłodnienia) a potem jedna z zygot obumiera. Co myślicie?
W poprzedniej ciąży miałam różnicę 9 dni, a jednocześnie wiem, że ostatnie seksy były w dniu spodziewanej owu. Plemniki nie wytrzymają tyle czasu w drogach rodnych. Mało prawdopodobne jest chyba, że niektóre zygoty dzielą się wolniej, skoro do 10-12 tygodnia podobno wszystkie zarodki rosną tak samo a potem górę biorą uwarunkowania genetyczne. I mam hipotezę, że może zygota (czy jak ten zlepek kilku komórek się na początku nazywa) dość często dzieli się na dwie części (czyli de facto zmniejsza się o połowę liczba komórek w zygocie, co powoduje, że jest opóźniona w stosunku do czasu zapłodnienia) a potem jedna z zygot obumiera. Co myślicie?
Ostatnia edycja:
Mokosza
A kiedy masz następną? Mnie zalecają dopiero genetyczne, biję się z myślami czy mimo to nie pójść na szybką kontrolę wcześniej... Obawiam się przypadkowego zakażenia a jednocześnie jeszcze z miesiąc bez usg...A tym, które dziś wizytowały i wszystko w porządku gratuluję Ja nie wiem jak wytrzymam do następnej wizyty
P
pożegnanie
Gość
Dziewczyny super sie Was czyta, bo ja jestem 6+6 i dzięki Wam lepiej sie czuje. Naczytłam się netu i chora ze stresu jestem na tej pracy zdalnej w domu, a tu takie super mamy jak ja na listopad! Serduszko mojej Fasolki bije, ale narazie musi sie rozpędzić , kolejne USG w piątek. Ściskam i gratuluję każdej listopadowej Mamie!
sandyy
Mam ta sama rozkmine[emoji848]Dziewczyny, a co myślicie o tym bardzo często powtarzanym zdaniu, że skoro ciąża jest młodsza to owulacja się przesunęła? Chodzi mi o to, że większość ciąż jest min. kilka dni młodsza niż to wynika z @, a wiele dziewczyn albo wykonuje testy owu i wie kiedy jest albo ma owu zawsze jak w zegarku a mimo to ciąże są młodsze. Mówi się, że do dwóch tygodni jest ok, jeśli jest jeszcze mniejsza to może to oznaczać problemy. Ale ilu z nas owu przesuwa się o tydzień? Nie sądzę, żeby to było aż tak częste przy regularnych cyklach.
A może zależy to od tego, kiedy miała miejsce implantacja?[emoji848]
sandyy
Mam jeszcze pol worka, mogę się podzielic[emoji87]Podziel się , a nie sama tak...pewnie już kubeczek wylizalas...[emoji39][emoji23]
I do tego jeszcze nowe litrowe lody truskawkowe [emoji7]
Wyjdę kwadratowa z tej ciazy[emoji16]
reklama
kociara :)
Widzę że.nie tylko ja mam problem ze spaniem [emoji16] tyle.że nie podjadam tylko więrcę się w łóżku nie umiem zasnąć ehhh....