Też nie mam jakoś bardzo wystających tylko.. nie wiem jak to napisać płaskie? 2 tygodnie po porodzie miałam je tak zmasakrowane, że płakałam z bólu przy każdym karmieniu. Niby mały był dobrze dostawiany i obejmował pięknie całą brodawkę więc stwierdziłam, że poprostu muszą się zahartować. Próbowałam karmić z nakładkami ale zrezygnowałam. Myślę, że to nie będzie problem jak dzidzia będzie dobrze przystawiana od samego początku. Położne Ci pewnie pomogą więc nie martw się za wczasu. Dla mnie najgorszy był 5 czy 6 dzień jak dostałam nawału. Gorączka, piersi jak kamień, ból niesamowity. Pomogła herbata z szałwii i kapusta w staniku...Co do mdłości, to ja czasem nie mogę patrzeć na jedzenie, poza tym jest ok.
Przy następnej wizycie muszę zapytać lekarza, ale może wy, doświadczone mamusie mi coś poradzicie. [emoji20]
Mam problem od zawsze z sutkami, które są mało wystające i bardziej są wklesle niż odstają, a odstaja bardzo rzadko. Czy myślicie że z tego powodu może być problem z kp? Chciała bym karmić piersią, ale nie wiem jak to będzie wyglądać, czy piersi się zmienią po porodzie?
reklama
Ewarut
Fanka BB :)
Też mam tak i syn nie chciał jeść z niej.Ja też wolałabym kp ale zobaczymy co przyniesie los, nie wiem jak to będzie w moim przypadku bo tak jak wspominałam mam usunięta część piersi i nie wiem jak ona teraz "funkcjonuje" jeśli chodzi o kp cięcie mam pod brodawką nie wiem czy to nie będzie dyskomfort ale zobaczymy jak się potoczy ważne żeby maluch był zdrowy ja sama byłam karmiona mm bo mama nie miała pokarmu jak mnie urodziła i w wieku 1,5 roku miałam 2,5kg nadwagi [emoji23][emoji23] ja też jutro wizytuje, byłam tydzień temu prywatnie ale teraz chce iść do placówka z PZU żeby dostać skierowanie na badania krwi.
Nalsonik
Aktywna w BB
A masz może jeszcze jakieś inne objawy? Ja czasami czuje ból piersi. Poza tym nic więcej.
U mnie podobnie, bol piersi a poza tym zadnych mdlosci nie mam, w nocy w ogole sie nie budze, jem wszystko i ciagle mam nadzieje, ze tak juz zostanie
Sunflower01
Zawroty głowy, bóle i skurcze brzucha, osłabienie, zawroty głowy, mega mdłości, wrażliwość na zapachy, wrażliwość piersi (choć nie bardzo dokuczliwe)-generalnie źle się czuję. Nie martw się, jeśli nie masz dolegliwości - znak kobiety, które nie mają żadnych i dzieciaki zdroweA masz może jeszcze jakieś inne objawy? Ja czasami czuje ból piersi. Poza tym nic więcej.
Sunflower01
Moje sutki przed porodem były wklęsłe - dziecko wyciągnęłoby bez żadnych nakładek.Co do mdłości, to ja czasem nie mogę patrzeć na jedzenie, poza tym jest ok.
Przy następnej wizycie muszę zapytać lekarza, ale może wy, doświadczone mamusie mi coś poradzicie.
Mam problem od zawsze z sutkami, które są mało wystające i bardziej są wklesle niż odstają, a odstaja bardzo rzadko. Czy myślicie że z tego powodu może być problem z kp? Chciała bym karmić piersią, ale nie wiem jak to będzie wyglądać, czy piersi się zmienią po porodzie?
Ja tak miałam. Miałam takie coś silikonowe co wyciągało mi sutka przed podaniem piersi. Ale po jakimś miesiącu juz nie było to potrzebne synek wyciągnął sutki.Co do mdłości, to ja czasem nie mogę patrzeć na jedzenie, poza tym jest ok.
Przy następnej wizycie muszę zapytać lekarza, ale może wy, doświadczone mamusie mi coś poradzicie.
Lansinoh Korektor brodawek piersi LAN70180 - Ceny i opinie - Ceneo.pl
Lansinoh Korektor brodawek piersi LAN70180 - od 34,01 zł, porównanie cen w 22 sklepach. Zobacz inne Pozostałe akcesoria dla mamy, najtańsze i najlepsze oferty, opinie.
m.ceneo.pl
Co do mdłości, to ja czasem nie mogę patrzeć na jedzenie, poza tym jest ok.
Ja ci powiem że przed pierwszą ciążą miałam też wklęsłe sutki ale po porodzie niebyło problemu i mała złapała odrazu i tak mi je wyciągnęła że dalej mam wystające nieważne czy w ciąży czy nie
ewelka8312
Ja też mdłości i tylko raz wymiotowałam ślina, ale to dlatego, że silny ból głowy miałam..Hej. Czy ktoś oprócz mnie jeszcze nie wymiotuje? Mam same mdłości. 9 + 3.
Ana 17.2020
Zaangażowana w BB
Ja tez nie wymiotuje, tylko raz mi się zdarzyło ale mdłości na maxaHej. Czy ktoś oprócz mnie jeszcze nie wymiotuje? Mam same mdłości. 9 + 3.
reklama
angles
Ja raz poki co wymiotowałam. Ale mdłości... Nic nawet nie mówię, mecze się okropnie moja mama twierdzi, że gdy byłam dzieckiem/nastolatka nic innego z chorób nie było tak straszne dla mnie jak wymioty i mdłości nawet jak miałam zapalenie płuc to znioslam po mistrzowsku a jakakolwiek grypa gdzie wymiotowałam lub jakieś zatrucie to był cały czas płacz i ciągle pytania "mamo, dlaczego akurat ja muszę tak żygać " Więc jak możecie się domyślać, mdłości to coś najgorszego co mogę w tej chwili mieć