reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

A ile razy trzeba powtórzyć betę?
Ja tak dopytuje o wszystko bo to moja pierwsza ciaza i jestem zielona [emoji849]

Gdbrlenie wystarczy raz zeby sprawdzić przyrost. Ja zrobialma sama dla siebie po pozytywnym teście i zbadałam przyrost, a teraz gin mi kazał we wyorek, wiec dzisi ten przyrost i finito z beta mam nadzieje.

W pierwszej ciąży tez byłam zielona i nie wiedziałam nic [emoji846] pytaj śmiało [emoji846][emoji846]

reklama
A ile razy trzeba powtórzyć betę?
Ja tak dopytuje o wszystko bo to moja pierwsza ciaza i jestem zielona [emoji849]
Też jestem w pierwszej ciąży 😊 betę zrobiłam dwa razy w odstępie 2 dni żeby sprawdzić przyrost (tak wyczytałam na forum 😁). Ale jak po pierwszej pozytywnej becie dzwoniłam do gin to mówiła, że już nie muszę powtarzać chyba że sama dla siebie chcę. Więc oczywiście, że chciałam 😁😂

Też jestem w pierwszej ciąży [emoji4] betę zrobiłam dwa razy w odstępie 2 dni żeby sprawdzić przyrost (tak wyczytałam na forum [emoji16]). Ale jak po pierwszej pozytywnej becie dzwoniłam do gin to mówiła, że już nie muszę powtarzać chyba że sama dla siebie chcę. Więc oczywiście, że chciałam [emoji16][emoji23]
Ja to chyba będę powtarzać co jakiś czas tą betę żeby upewniać się, czy jest wszystko ok. A później są jakieś inne badania na patologię ciąży, nie pamiętam jak się te badania nazywają w moim labo HCG+BETA albo HCG wolna jednostka beta więc też będę sprawdzać [emoji2]

Ja też idę ide dzisiaj na powtórkę bety i tak się stresuje, a wyniki dopiero jutro :/
Gratuluje dwóch kreseczek.
Jeśli chłodzi o ten ciąże ba początku pracy to okres chroniony w Twoim przypadku zaczyna się jak skończysz 3 miesiąc ciąży. Wowczas umowa ulega przedłużeniu do dnia porodu i będzie Ci przysługiwał zasiłek macierzyński wypłacany przez ZUS.
Jaka masz prace? Masz możliwość pracować do tego czasu i bie mówić o ciąży.
Ja o poprzednim ciąży powiesiłam pracodawcy w 9 tyg już, ale tylko dlatego, ze chcieli zwolnić mi chłopaka z mojego zespołu. Wiadomsoc o mojej ciąży go uratowała [emoji16][emoji16] a pracowałam do 25 tygodni ciąży.

Trzymam kciuki i cieszę się, ze „lepiej” się czujesz [emoji846][emoji846]
Czekamy na relacje z wizyty

A ja dzisiaj idę na betę. Wyniki po południu. Mam nadziej, ze to ostanii raz i więcej już nie będę musiała. Stresuje się czy wszystko ok bo w ciąży z córeczka na tym etapie milam jednk trochę wyższe wyniki.
Mam nadzieje, ze przyrost bedZoe ok to soe uspokoję i będę czekała na wizytę, która mam równo za tydzień dopeiro [emoji24][emoji24][emoji24]

Dzień dobry [emoji173] ja miałam ciężką noc [emoji20] jakieś głupie sny mi się śniły a do tego synek o 4 postanowił zrobić sobie przerwę w spaniu [emoji85]
Witam się z Wami [emoji4]

Witam cieplutko nowe mamusie [emoji4]rozgośćcie się i spokojnej ciąży życzę.

Co do słów ciąża to nie choroba, to ja wypowiem się tak - mamy prawo iść na l4 i każdy powinien z tego korzystać i iść od razu na l4. I nie słuchać innych. W tym czasie to właśnie My i nasze maluszki są najważniejsze. Kariera poczeka.

Wczoraj trochę wyluzowałam, po tym jak zaczęło mnie mdlić, kręcić mi się w głowie. Jestem dobrej myśli... Dziś o 16.15 wizyta...
Macie już jakieś zachcianki?

Już mam dość chodzenia na siku... Mój m mówi, żebym sobie pampersa założyła [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Mnie w zasadzie żadna konkretna zachcianka która by się utrzymywała jeszcze nie złapała. Raczej wszystkiego po trochu. Wczoraj np złapała mnie ochota na słodkie.. i bach! Cała paczka ciastek poszła [emoji43]
Daj znać nam po wizycie [emoji173]

I powodzenia wszystkim które robią dziś bete [emoji847]

Czujecie takiw kłucie jakby serca? Meczy mnie od nocy :/ nie wiem czy to typowy objaw czy z astmy czy z nerwow Oo

reklama
Czujecie takiw kłucie jakby serca? Meczy mnie od nocy :/ nie wiem czy to typowy objaw czy z astmy czy z nerwow Oo
wczoraj miałam coś podobnego może nie serca ale w jego okolicach takie chwilowe ukłucie ale po paru minutach przechodziło, dzisiaj też jest ale znacznie mniejsze, podejrzewam że to z nerwów

Do góry