reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Też mam fizyczną pracę, czekam aż będzie ciąża pewna, w międzyczasie pozostawiam wszytskie sprawy w robocie i ide na l4. NIe ma sensu się męczyć i użerać z ludźmi

Podczytalam Was i sie wpraszam [emoji4]
Test robilam wczoraj I ewidentne krechy od razu wyszły , @ powinna byc w piątek i nie przyszła , a tak na nią czekałam [emoji28] dziś zrobiłam tsh (2,3) progesteron ok 15 i beta 291 , w piątek mam wizyte u lekarza bo mialam jechać do niego z tsh i prolaktyna, ale ze sie okazała ciąża to pojadę z tsh, progesteronem i beta.. w styczniu mialam hsg i miałam drożne jajowody ale 1 cykl po hsg się udalo , wiec może cos pomoglo [emoji16] Tp wychodzi na 7.11.2020 [emoji3]
I mam tez do Was pytanie bo widzę, ze niektóre idą zaraz na L4 a ja dopiero podpisałam umowę 17.02 i teraz nie wiem czy bd mogła w ogóle isc na to L4 bo nie wiem czy bd płatne , bo wczesniej byłam na kuroniowce i nie bylo składki chorobowej a teraz trzeba aż 3 mies mieć je odprowadzane , zeby korzystać ze zwolnienia płatnego i nie wiem co teraz robic :/

Gratuluje wszystkim mamom , kreseczek, bet i kropeczek [emoji7][emoji8]
Życzę wszystkim spokojnych 9 miesięcy [emoji4][emoji4]

Test robilam wczoraj I ewidentne krechy od razu wyszły , @ powinna byc w piątek i nie przyszła , a tak na nią czekałam [emoji28] dziś zrobiłam tsh (2,3) progesteron ok 15 i beta 291 , w piątek mam wizyte u lekarza bo mialam jechać do niego z tsh i prolaktyna, ale ze sie okazała ciąża to pojadę z tsh, progesteronem i beta.. w styczniu mialam hsg i miałam drożne jajowody ale 1 cykl po hsg się udalo , wiec może cos pomoglo [emoji16] Tp wychodzi na 7.11.2020 [emoji3]
I mam tez do Was pytanie bo widzę, ze niektóre idą zaraz na L4 a ja dopiero podpisałam umowę 17.02 i teraz nie wiem czy bd mogła w ogóle isc na to L4 bo nie wiem czy bd płatne , bo wczesniej byłam na kuroniowce i nie bylo składki chorobowej a teraz trzeba aż 3 mies mieć je odprowadzane , zeby korzystać ze zwolnienia płatnego i nie wiem co teraz robic :/

Witamy [emoji847] i oczywiście gratulacje [emoji3059]
Co do przepisów to nie pomogę, bo te akurat od tego roku się zmieniły a nie jestem na bieżąco [emoji85]

Witam się z Wami [emoji4]

Witam cieplutko nowe mamusie [emoji4]rozgośćcie się i spokojnej ciąży życzę.

Co do słów ciąża to nie choroba, to ja wypowiem się tak - mamy prawo iść na l4 i każdy powinien z tego korzystać i iść od razu na l4. I nie słuchać innych. W tym czasie to właśnie My i nasze maluszki są najważniejsze. Kariera poczeka.

Wczoraj trochę wyluzowałam, po tym jak zaczęło mnie mdlić, kręcić mi się w głowie. Jestem dobrej myśli... Dziś o 16.15 wizyta...
Macie już jakieś zachcianki?

Już mam dość chodzenia na siku... Mój m mówi, żebym sobie pampersa założyła [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Gratuluje dwóch kreseczek.
Jeśli chłodzi o ten ciąże ba początku pracy to okres chroniony w Twoim przypadku zaczyna się jak skończysz 3 miesiąc ciąży. Wowczas umowa ulega przedłużeniu do dnia porodu i będzie Ci przysługiwał zasiłek macierzyński wypłacany przez ZUS.
Jaka masz prace? Masz możliwość pracować do tego czasu i bie mówić o ciąży.
Ja o poprzednim ciąży powiesiłam pracodawcy w 9 tyg już, ale tylko dlatego, ze chcieli zwolnić mi chłopaka z mojego zespołu. Wiadomsoc o mojej ciąży go uratowała [emoji16][emoji16] a pracowałam do 25 tygodni ciąży.

Witam się z Wami [emoji4]

Witam cieplutko nowe mamusie [emoji4]rozgośćcie się i spokojnej ciąży życzę.

Co do słów ciąża to nie choroba, to ja wypowiem się tak - mamy prawo iść na l4 i każdy powinien z tego korzystać i iść od razu na l4. I nie słuchać innych. W tym czasie to właśnie My i nasze maluszki są najważniejsze. Kariera poczeka.

Wczoraj trochę wyluzowałam, po tym jak zaczęło mnie mdlić, kręcić mi się w głowie. Jestem dobrej myśli... Dziś o 16.15 wizyta...
Macie już jakieś zachcianki?

Już mam dość chodzenia na siku... Mój m mówi, żebym sobie pampersa założyła [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Trzymam kciuki i cieszę się, ze „lepiej” się czujesz [emoji846][emoji846]
Czekamy na relacje z wizyty

A ja dzisiaj idę na betę. Wyniki po południu. Mam nadziej, ze to ostanii raz i więcej już nie będę musiała. Stresuje się czy wszystko ok bo w ciąży z córeczka na tym etapie milam jednk trochę wyższe wyniki.
Mam nadzieje, ze przyrost bedZoe ok to soe uspokoję i będę czekała na wizytę, która mam równo za tydzień dopeiro [emoji24][emoji24][emoji24]

reklama
Gratuluje dwóch kreseczek.
Jeśli chłodzi o ten ciąże ba początku pracy to okres chroniony w Twoim przypadku zaczyna się jak skończysz 3 miesiąc ciąży. Wowczas umowa ulega przedłużeniu do dnia porodu i będzie Ci przysługiwał zasiłek macierzyński wypłacany przez ZUS.
Jaka masz prace? Masz możliwość pracować do tego czasu i bie mówić o ciąży.
Ja o poprzednim ciąży powiesiłam pracodawcy w 9 tyg już, ale tylko dlatego, ze chcieli zwolnić mi chłopaka z mojego zespołu. Wiadomsoc o mojej ciąży go uratowała [emoji16][emoji16] a pracowałam do 25 tygodni ciąży.

Trzymam kciuki i cieszę się, ze „lepiej” się czujesz [emoji846][emoji846]
Czekamy na relacje z wizyty

A ja dzisiaj idę na betę. Wyniki po południu. Mam nadziej, ze to ostanii raz i więcej już nie będę musiała. Stresuje się czy wszystko ok bo w ciąży z córeczka na tym etapie milam jednk trochę wyższe wyniki.
Mam nadzieje, ze przyrost bedZoe ok to soe uspokoję i będę czekała na wizytę, która mam równo za tydzień dopeiro [emoji24][emoji24][emoji24]
A ile razy trzeba powtórzyć betę?
Ja tak dopytuje o wszystko bo to moja pierwsza ciaza i jestem zielona [emoji849]

Do góry