reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Denerwuje mnie takie wykupywanie poloznej, gdzie i tak rodzimy w szpitalu panstwowym. Placimy podatki i nagle wielką łaska, zeby odpowiadnio zająć sie pacjentem. Prowadzę ciąże prywatnie i nawet nie chce liczyc ile juz wydałam...
Sama wybrałam szpital gdzie nie ma opcji wykupu poloznej, sugerowałam się dobrymi opiniamii w opiece okołoporodowej.

Denerwuje mnie takie wykupywanie poloznej, gdzie i tak rodzimy w szpitalu panstwowym. Placimy podatki i nagle wielką łaska, zeby odpowiadnio zająć sie pacjentem. Prowadzę ciąże prywatnie i nawet nie chce liczyc ile juz wydałam...
Sama wybrałam szpital gdzie nie ma opcji wykupu poloznej, sugerowałam się dobrymi opiniamii w opiece okołoporodowej.
I tak powinno być, szpital państwowy i zakaz wykupu. Chore jest też to, że trzeba prowadzić ciążę prywatnie, by być spokojniejszym.

I tak powinno być, szpital państwowy i zakaz wykupu. Chore jest też to, że trzeba prowadzić ciążę prywatnie, by być spokojniejszym.
Ja trzy ciąże prowadziłam na NFZ i nie czułam się gorzej zaopiekowana. Nie miałam potrzeby podglądać malucha co miesiąc 😉 teraz prowadzę prywatnie bo przez covida nie było wizyt na NFZ 🤷🏼‍♀️

Ja trzy ciąże prowadziłam na NFZ i nie czułam się gorzej zaopiekowana. Nie miałam potrzeby podglądać malucha co miesiąc [emoji6] teraz prowadzę prywatnie bo przez covida nie było wizyt na NFZ [emoji2372]
I ja też. Jedynie co mnie denerwowało to czekanie w kolejce czasem nawet 2 godziny. Położnej nie będę opłacać.
Co innego gdybym rodziła w domu ale jednak się nie zdecyduję. Za drogo. Dzisiaj się przeraziłam jak policzyłam że tak naprawdę za 4 miesiące już mały może być z nami[emoji7] tak mi szybko ta ciąża mija.
Dziewczyny pomóżcie- w sobotę mamy gości (troszkę nas będzie) i robimy grilla- potrzebuję super hiper pysznej sałatki[emoji1745] te oklepane już mi się przejadły.

Cześć dziewczyny u mnie czasu mało a robory dużo. Zabraliśmy się z mężem za mały remont. Zmieniamy meble w salonie i w łazience razem z umywalką bo chcemy mieć suszarkę. Ja już mam dość tego ciągłego wieszania prania a będzie jeszcze wiecej. Polowkowe mam we wtorek i ciekawa jestem co tam u dzidziusia i kto tam siedzi. Brzuch już nie robi złudzeń wiadomo że to nie efekt przejedzenia.[emoji3] ja startowałam z wagi 55-56 kg a teraz mam prawie 62 kg więc zaczynam robić się już duża. W pierwszej ciąży przytulam z 16 kg i teraz raczej mniej nie będzie.

Ja trzy ciąże prowadziłam na NFZ i nie czułam się gorzej zaopiekowana. Nie miałam potrzeby podglądać malucha co miesiąc 😉 teraz prowadzę prywatnie bo przez covida nie było wizyt na NFZ 🤷🏼‍♀️
Ja tez tak mówiłam w pierwszej ciąży , az na badaniach prywatnych wyszło ze synek 4 tygodnie mniejszy , urodził się z hipotrofia

reklama
Do góry