reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Tak prawdę mówiąc to w ciągu miesiąca między wizytami prywatnymi też się może wiele zmienić 🤷🏼‍♀️
Tak , zgodzę się , ale na NFZ są tylko te Trzy usg I przy każdej mojej wizycie mówiłam ginkowi co mnie nie pokoi i nie zrobił usg tylko wmawiał ze jest okej , gdybym nie poszła prywatnie to nie wiem jak by się skończyło z jakimi powikłaniami , bo miałam po tej wizycie na cito cc 😒

No u nas jest taki konował w przychodni, że nie zauważył przez całą ciąże, że kumpela ma za mało wód płodowych i coś jej podpadało, ze sie mała za mało rusza i poszla prywatnie to lekarz prawie zawału dostał i pytał do kogo chodziła bo to sie w głowie nie mieści...

I ja u niego byłam tylko raz na nfz, i powiedziałam, ze nigdy więcej.

A druga kumpela po ciężkim porodzie (mała szła z rączką przy główce wiec nieźle mamę porozrywała) poszła do niego na kontrolę bo się starali z mężem 1,5roku o rodzeństwo i nic i on zrobił usg trwające 2 minuty i powiedział "wszystko ok". Także ja na kasę chodzić sobie nie wyobrażam. Chodzę prywatnie do cudownej kobiety, usg mam co 4 tygodnie i płace 150 zł. Na prenatalne i połówkowe dała mi skierowanie na nfz do kolegi któremu w pełni ufa.

Więc zazdroszcze tym, które chodzą na nfz i są zadowolone.

Cześć mamusie 😊 powiedzcie mi proszę czy któraś z Was ma może problemy z apetytem ?bo dla mnie jedzenie w tej ciąży to jakiś koszmar na nic nie mam ochoty praktycznie nic mi nie smakuje zmuszał się do jedzenia jem 3 razy i w dodatku nie za dużo martwi mnie to bo moje 3 poprzednie ciążę wyglądały całkiem inaczej dobrze się czułam jadłam smaki miałam A teraz nic i w dodatku z miesiączki to już 20 Tydzień A ja ledwo co czuje ruchy i to bardzo rzadko we wtorek mam drugie prenatalne i mam nadzieję że wszytko będzie ok

Cześć mamusie 😊 powiedzcie mi proszę czy któraś z Was ma może problemy z apetytem ?bo dla mnie jedzenie w tej ciąży to jakiś koszmar na nic nie mam ochoty praktycznie nic mi nie smakuje zmuszał się do jedzenia jem 3 razy i w dodatku nie za dużo martwi mnie to bo moje 3 poprzednie ciążę wyglądały całkiem inaczej dobrze się czułam jadłam smaki miałam A teraz nic i w dodatku z miesiączki to już 20 Tydzień A ja ledwo co czuje ruchy i to bardzo rzadko we wtorek mam drugie prenatalne i mam nadzieję że wszytko będzie ok
Co do apetytu nie podpowiem bo mam ogromny, ale z ruchami to tak bardzo sie nie martw. Niektore dzieci sa po prostu leniwe :-) moja pierwsza corka bardzo malo sie ruszala całą ciążę. Teraz jestem w 19tym tygodniu z drugą córką i też czuję ją może raz dziennie- o ile to nie jelita....

Ja juz zaczelam 23 tc i dopiero od 21 tc czuje ruchy naprawdę wyraźnie i to zazwyczaj w nocy albo jak sie położę na chwilę oo obiedzie 😉 to moja pierwsza ciąża i nasze maluchy mają jeszcze dużo miejsca na "przewracacie się" i nie zawsze musimy to czuć 😉

A tyjesz cos? Maluch rośnie? Jak maluch rośnie, jak ma rosnąć, to bym sie nie przejmowała. Masz we wtorek prenatarne,to lekarz sprawdzi czy maluch prawidlowo przybiera. W ciazy jest spowolniona przemiana materii, więc nawet jak mało jeszcz, to może coś przybierasz.

Z tymi ruchami to myśle ze nie ma co panikować ;) jestem w drugiej ciąży i poczułam je wcześnie bo w 18 tyg i od tego czasu czuje je dziennie , ale czasem muszę czekać pół godziny na jedno muśnięcie, a raz pol nocy spać nie mogę bo młody ma imprezę 😊 pare dni temu dłużej nie czułam nawet jak „Zaczepialam” brzuszek , a na drugi dzień buszował dosłownie cały dzień i noc , czulam ruchy nawet na siedząco , stojąco . Teraz zaczęłam 22 tc i zaczyna się już wypychać ze widać i czuć ze to młody się wypycha ;) ale czasem jest dzień ze młody nie daje długo o sobie znać . Wczoraj na usg lekarz powiedział ze dawno nie badał tak „niegrzecznego” dziecka 😄 mierzył mu brzuszek a ten bach obrócił się dupka i tyle z naszych starań o dokładny pomiar 😀

reklama
U mnie ostatnio apetyt jest strasznie duży,ciagle bym jadła (chce pilnować swojej wagi ale słabo idzie) tabliczka czekolady na raz?bez problemu😂 frytki uwielbiam i inne niezdrowe rzeczy 😂 A mały od 20-21 tygodnia tak fika ze masakra spać nie mogę.. tyle ile już mam filmików z jego kopnięć do masakra 😂 (należę do osób szczuplejszych wiec mogę bardziej odczuwać kopanie)

Do góry