Zając Czerwcowy
Fanka BB :)
No podobno nieA to tam są jakieś widełki? Myślałam, że becikowe dostaje każdy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No podobno nieA to tam są jakieś widełki? Myślałam, że becikowe dostaje każdy
Mi nie wpadły przy pierwszym A tez jestem w PZUJa mam grupowe z pracy w PZU więc jakieś frytki pewnie wpadną
Cześć, witam się i ja niepewnie.
Jestem mama 5 latka,obecnie 6tyg u mnie ,strasznie się martwie bo w wakacje poroniłam i teraz jak zobaczyłam na teście dwie kreski ucieszyłam się ogromnie ale zaraz ogarnął mnie strach...
Mam nadzieję że dotrwam do końca
W Piątek byłam u gin ale nic nie powiedziała kazała się cieszyć i pokazać 8 kwietnia jak już będzie można zobaczyć co tam kijanki
Gratulacje dla wszystkich
W wolnej chwili postaram się nadrobić co tam napisałyście
Witaj wsród listopadówek. Powodzenia. <3Cześć, witam się i ja niepewnie.
Jestem mama 5 latka,obecnie 6tyg u mnie ,strasznie się martwie bo w wakacje poroniłam i teraz jak zobaczyłam na teście dwie kreski ucieszyłam się ogromnie ale zaraz ogarnął mnie strach...
Mam nadzieję że dotrwam do końca
W Piątek byłam u gin ale nic nie powiedziała kazała się cieszyć i pokazać 8 kwietnia jak już będzie można zobaczyć co tam kijanki
Gratulacje dla wszystkich
W wolnej chwili postaram się nadrobić co tam napisałyście
No A u mnie nie wiadomo c?y wejdzie ubezpieczenie od kwietnia... cos czuje że te ciaze bede prowadziła prywatnie...W takim razie będę musiała poczytać owu do mojego ubezpieczenia, cholera wie jakie mam warunki wiadomo, kasa się przyda ale narazie tylko odkładam pieniądze i liczę że z ciąża i dzieckiem będzie wszystko ok
Tak ! Zaświadczenie! Dokładnie i tam na tym zaświadczeniu wypisuje wszystkie wizyty ! PamiętamDziewczyny,lekarz wypisuje zaświadczenie że byłyście pod opieką od 10 tyg
A karta ciąży przynajmniej u mnie została w szpitalu po porodzie
A o becikowe składacie po porodzie
Nie zapomnijcie o drugim becikowym dla tych co mają mniejsze zarobki
(Inaczej się nazywa ale też 1000)
Co ciekawe jak wam przekroczy możecie się ubiegać w kolejnym okresie rozliczeniowym ale przed pierwszymi urodzinami malucha
Czyli np.urodzicie 5 listopada składacie wniosek i biorą pod uwagę rok 2018
Jak wam przekroczy możecie złożyć wniosek za rok ale między 1 a 4 listopada
I biorą wtedy zarobki z 2019 r. Bo to już okres rozliczeniowy 2020/2011 a dziecko jeszcze roczku nie skończyło
Biorą zarobki Was dwojga. Też nie jesteśmy małżeństwem a jak się starałam o 500+ jak byłam bezrobotna to też podawałam zarobki ojca dzieckaDziewczyny a jak to jest z 500+? Mamy z narzeczonym rok do ślubu, więc jak dzidziuś się urodzi jeszcze nie będziemy małżeństwem. Czy on się liczy w moich zarobkach? czy jak nie jesteśmy małżeństwem to i tak dostanę ? jesteśmy zameldowani pod jednym adresem, bo mamy mieszkanie własnościowe, więc biorą pod uwagę zarobki nas dwojga czy tylko moje?