reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2019

reklama
Dziewczyny w tamtym tygodniu robiłam betę dwa razy jest slaby przyrost, lekarz powiedzial że jest ciąża ale jej nie widzi i zmartwil sie wynikami z bety hcg 47.9 pierwszy wynik, drugi to 94,1. Wiem ze to bardzo maly przyrost bo pierwaz robiona byla 4 marca a druga 8 marca. Lekaez nastaszyl mnie ze mozw dojsc do poronienia lub ciąży pozamacicznej, kazał powtorzyć. Srasznie się boję ☹️
Niestety tez tak mialam w pierwszej ciazy.. Po 2tyg zrobilam jeszcze raz bete i urosla ale znowu za 2dni zaczla spadac i bylo poronienie. Ale to MOJ przypadek. TWOJ bedzie napewno inny. Bedzie wszystko dobrze. Glowa do gory!!

Dziewczyny w tamtym tygodniu robiłam betę dwa razy jest slaby przyrost, lekarz powiedzial że jest ciąża ale jej nie widzi i zmartwil sie wynikami z bety hcg 47.9 pierwszy wynik, drugi to 94,1. Wiem ze to bardzo maly przyrost bo pierwaz robiona byla 4 marca a druga 8 marca. Lekaez nastaszyl mnie ze mozw dojsc do poronienia lub ciąży pozamacicznej, kazał powtorzyć. Srasznie się boję [emoji3525]
Po 1 na usg lekarz nic nie zobaczy, gdyż pęcherzyk ciążowy widać przy becie rzędu 1000. Po drugie, faktycznie przyrost jest słaby. Nie wiem, czy cie to pocieszy, ale mój przyrost był z 33 na 35, 5 w ciągu 48h. Doszło do poronienia. Ile u ciebie wychodzi przyrostu na 48h? Trochę lepiej niż u mnie, więc może nie wszystko stracone [emoji176]

Wy juz tak? :O ja dalej w rozmiarze 34. :p
Jak czytałam to te większe brzuszki na poczatki maja 2 powody: nasilone wzdęcia podczas pierwszych tygodni i drobna budowa ciała kobiety. U mnie się skumulowało, nie dość że mam wzdęcia to jeszcze jestem drobna i niska dlatego macica poszerzając się robi sobie miejsce :) i tak np. dziś koleżanka w pracy stwierdzila że w końcu mi się przytylo [emoji23] a zawsze chciałam a nie mogłam przybrać na wadze [emoji6]

Po 1 na usg lekarz nic nie zobaczy, gdyż pęcherzyk ciążowy widać przy becie rzędu 1000. Po drugie, faktycznie przyrost jest słaby. Nie wiem, czy cie to pocieszy, ale mój przyrost był z 33 na 35, 5 w ciągu 48h. Doszło do poronienia. Ile u ciebie wychodzi przyrostu na 48h? Trochę lepiej niż u mnie, więc może nie wszystko stracone
emoji176.png
Tylko ze miesiaczkę miałam 31 stycznia wiec na usg powinno juz co kolwiek widać a tu nic. Może owulacja mi sie przesunęła czy co nie mam pojecia jestem załamana, siedze i tylko płacze i czekam na kolejną wizytę

Dziewczyny w tamtym tygodniu robiłam betę dwa razy jest slaby przyrost, lekarz powiedzial że jest ciąża ale jej nie widzi i zmartwil sie wynikami z bety hcg 47.9 pierwszy wynik, drugi to 94,1. Wiem ze to bardzo maly przyrost bo pierwaz robiona byla 4 marca a druga 8 marca. Lekaez nastaszyl mnie ze mozw dojsc do poronienia lub ciąży pozamacicznej, kazał powtorzyć. Srasznie się boję ☹️
Wiem co czujesz. Strach i wielka niewiadoma. Zrób jeszcze raz betę, zobacz czy przyrasta, czy stoi w miejscu lub spadam.. Zawsze jest nadzieja :*

Dziewczyny w tamtym tygodniu robiłam betę dwa razy jest slaby przyrost, lekarz powiedzial że jest ciąża ale jej nie widzi i zmartwil sie wynikami z bety hcg 47.9 pierwszy wynik, drugi to 94,1. Wiem ze to bardzo maly przyrost bo pierwaz robiona byla 4 marca a druga 8 marca. Lekaez nastaszyl mnie ze mozw dojsc do poronienia lub ciąży pozamacicznej, kazał powtorzyć. Srasznie się boję [emoji3525]
Od 8 marca trochę minęło, a dziś jak jest? Masz jakieś skurcze albo plamienia? Jeśli nie i dobrze się czujesz to może jeszcze beta się rozkręci. Ja pierwszy wynik bety odebrałam rok temu w walentynki.. Wynosił 184.. Nie sprawdzałam czy przyrasta poszłam do lekarza ale na usg nic nie widział, na drugi dzień dostałam krwawienia i to był niestety koniec. Ale może zrób bete jeszcze raz teraz pod koniec tygodnia? Może już sie rozkrecila :)

reklama
Tylko ze miesiaczkę miałam 31 stycznia wiec na usg powinno juz co kolwiek widać a tu nic. Może owulacja mi sie przesunęła czy co nie mam pojecia jestem załamana, siedze i tylko płacze i czekam na kolejną wizytę
Kiedy kolejna wizyta? Rozumiem przez co przechodzisz. Naprawdę uwierz, że rozumiem. Mi lekarz od razu powiedział że to poronienie. U ciebie jest nadzieja. Postaraj się uspokoić. Dopóki rośnie jest nadzieja. Moja spadała.

Do góry