reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2019

Ja też mam na usg napisane 5tydzien i 1 dzień plus minus 10 dni i też miałam tylko pęcherzyk. Pęcherzyk miał 4,3mm więc wiek się zgadza. Musimy wierzyć że będzie dobrze. Mnie coraz bardziej bolą piersi i ciągnie mnie brzuch. Mam nadzieję że to dobry znak. Niech maleństwo rośnie zdrowo

Mnie tez boli brzuch i piersi a o 16 jest moja pora drzemki, wszystko identycznie jak w poprzednich ciążach. Nawet głowa mnie boli o wiele za często, tak jak wtedy ;) Trzymam kciuki za nas wszystkie, oby do 12 tc a potem to już z górki ;)

reklama
Mnie tez boli brzuch i piersi a o 16 jest moja pora drzemki, wszystko identycznie jak w poprzednich ciążach. Nawet głowa mnie boli o wiele za często, tak jak wtedy ;) Trzymam kciuki za nas wszystkie, oby do 12 tc a potem to już z górki ;)
Ja myślę, że jak brzuszek nas boli to to znaczy że zarodek ładnie rośnie, pęcherzyk też i macica się powiększa stopniowo. Gdyby nie rosło to byśmy nic nie czuły

N.J. u mnie w 5+2 NIC nie bylo widac! Totalnie NIC. A poltora tyg. pozniej biło juz piekne serce. Nie zamartwiaj sie!

Dzięki dziewczyny! [emoji8]Wiecie jak podnieść na duchu! Lepiej spokojnie czekać do następnego usg zamiast snuć czarne scenariusze :) Wrzucę sobie zaraz z mężem jakiegoś starego Star Treka i przestane myśleć W OGÓLE. Tylko muszę małe rojbry zmusić do pójścia spać jakoś...

Dzięki dziewczyny! [emoji8]Wiecie jak podnieść na duchu! Lepiej spokojnie czekać do następnego usg zamiast snuć czarne scenariusze :) Wrzucę sobie zaraz z mężem jakiegoś starego Star Treka i przestane myśleć W OGÓLE. Tylko muszę małe rojbry zmusić do pójścia spać jakoś...
Na Paramount jest piękny film teraz,, Zakleci w czasie ". Polecam [emoji4]

Dziewczyny ale mnie już stres ogarnia przed jutrzejszą wizyta, a obiecywalam sobie ze podejdę na spokojnie....
Wiem co czujesz, mam to samo a wizyta dzien później we wtorek...
U nas wczoraj na kolacje zamówiliśmy pizze(która zresztą uwielbiam) zjedliśmy i po kilku minutach wylądowała w toalecie [emoji23]
Ojoj to zaczynaja się wam "przyjemnosci" ciazowe :D ktory jesteś tydzien? Ja jutro zaczynam 5 tydzień wiec drugi miesiac [emoji3590][emoji3590] jak to brzmi [emoji16]
Mam dokładnie to samo! Już wszystkim powiedziałam, bo poprzednie dwie ciąże takie bezproblemowe były, a potem wpadł mi w łapy artykuł o pustym jaju i schizuję :/ Na badaniu w 5 tyg. 1 dzień było widać tylko pęcherzyk ciążowy i jeszcze lekarka powiedziała, ze ciąża jest pewnie młodsza (co zreszta sama jej zasugerowałam bo wiem, ze seks bez zabezpieczenia był najwcześniej 5 dni po owulacji wyliczonej wyłącznie z terminu miesiączki), no i teraz mam film, ze pod koniec marca nie będzie serduszka :(
Ja też mam na usg napisane 5tydzien i 1 dzień plus minus 10 dni i też miałam tylko pęcherzyk. Pęcherzyk miał 4,3mm więc wiek się zgadza. Musimy wierzyć że będzie dobrze. Mnie coraz bardziej bolą piersi i ciągnie mnie brzuch. Mam nadzieję że to dobry znak. Niech maleństwo rośnie zdrowo
Dziewczynki, jak piszecie 5t plus 1 dzien to macie na mysli taki zaczety tydzien? Czy ukonczony? Bo ja pelne 4 tygodnie temu zaczelam jakby ostatnia miesiaczke, to dzis jedna apka pokazuje mi 4+1 inna 4+0 a inna 5+1 (bo tam gdzie 4 to ukonczone, a ty gdzie 5 to "bieżący" tydzien)

Punkcja 24.02, czyli "ostatnia miesiaczka" jakby 10. 02, tak to sie liczy?
We wtorek mam sie pokazać w klinice czy wszystko ok,

Jak to sie sie mowi w takim razie? [emoji23] jak we wtorek będę na wizycie to bede w 4+2 4+3 czy 5+2 [emoji12][emoji12] lekarze chyba uzywaja ukończonych czyli 4 plus cos tam?

Wiem co czujesz, mam to samo a wizyta dzien później we wtorek... Ojoj to zaczynaja się wam "przyjemnosci" ciazowe :D ktory jesteś tydzien? Ja jutro zaczynam 5 tydzień wiec drugi miesiac [emoji3590][emoji3590] jak to brzmi [emoji16]Dziewczynki, jak piszecie 5t plus 1 dzien to macie na mysli taki zaczety tydzien? Czy ukonczony? Bo ja pelne 4 tygodnie temu zaczelam jakby ostatnia miesiaczke, to dzis jedna apka pokazuje mi 4+1 inna 4+0 a inna 5+1 (bo tam gdzie 4 to ukonczone, a ty gdzie 5 to "bieżący" tydzien)

Jak to sie sie mowi w takim razie? [emoji23] jak we wtorek będę na wizycie to bede w 4+2 4+3 czy 5+2 [emoji12][emoji12] lekarze chyba uzywaja ukończonych czyli 4 plus cos tam?
A obserwujecie wydzielinę z pochwy? Jaka ma barwę u Was? To moja pierwsza ciąża i nie wiem, co jest normalne a co nie...

Wiem co czujesz, mam to samo a wizyta dzien później we wtorek... Ojoj to zaczynaja się wam "przyjemnosci" ciazowe :D ktory jesteś tydzien? Ja jutro zaczynam 5 tydzień wiec drugi miesiac [emoji3590][emoji3590] jak to brzmi [emoji16]Dziewczynki, jak piszecie 5t plus 1 dzien to macie na mysli taki zaczety tydzien? Czy ukonczony? Bo ja pelne 4 tygodnie temu zaczelam jakby ostatnia miesiaczke, to dzis jedna apka pokazuje mi 4+1 inna 4+0 a inna 5+1 (bo tam gdzie 4 to ukonczone, a ty gdzie 5 to "bieżący" tydzien)

Według mojej wiedzy jak miałas ostatnia miesiączkę 10.02 to dzisiaj jesteś 4+0 a we wtorek będziesz w 4+2. Już dzisiaj pisaliśmy o mamieginekolog ona na pewno o tym kiedyś artykuł pisała więc warto wejść i poczytać

W mojej aplikacji dziś mam 4t6d

reklama
Mi apka pokazuje skończone, czyli dzisiaj jestem 5 w 5 d a ostatnia miesiączka 29.01. Myślałam, ze powinnam rozumieć to jako ze jestem w 6 tyg. ale okazało się, ze usg i gin tez operują tymi skończonymi bo jak w środę byłam na usg to mam na nim napisane 5w1d.

Ostatnia edycja:
Do góry