reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2019

reklama
W pierwszej ciazy od razu ( w 5 tv) lekarz zrobila mi usg zeby zobaczyć czy jest jajo płodów. Bylo. Miala za słaby sprzęt i powiedziala ze musze co najmniej 2 tyg poczekać zeby usłyszeć serduszko. To były najgorsze 2 tyg mojego zycia w oczekiwaniu.
Tera? Pierwsze usg bede miala jakos w 8tc. I wszystko się rozwiąże. Owszem, denerwuje się ale Nie az tak jak wtedy...

Dziewczyny chyba mnie mdłości dopadaja[emoji43] miało być bezobjawowo... Ale na kolacje robimy pizze więc po kawałku myślę, że będzie ok [emoji23]
U nas wczoraj na kolacje zamówiliśmy pizze(która zresztą uwielbiam) zjedliśmy i po kilku minutach wylądowała w toalecie [emoji23]

Ja też się strasznie boję. Głupia naczytalam się o pustym jaju plodowym i na tym punkcie schizuje... Błagam powiedzcie że to się zdarza rzadko... Ja do 20 marca oszaleje...

Mam dokładnie to samo! Już wszystkim powiedziałam, bo poprzednie dwie ciąże takie bezproblemowe były, a potem wpadł mi w łapy artykuł o pustym jaju i schizuję :/ Na badaniu w 5 tyg. 1 dzień było widać tylko pęcherzyk ciążowy i jeszcze lekarka powiedziała, ze ciąża jest pewnie młodsza (co zreszta sama jej zasugerowałam bo wiem, ze seks bez zabezpieczenia był najwcześniej 5 dni po owulacji wyliczonej wyłącznie z terminu miesiączki), no i teraz mam film, ze pod koniec marca nie będzie serduszka :(

Mam dokładnie to samo! Już wszystkim powiedziałam, bo poprzednie dwie ciąże takie bezproblemowe były, a potem wpadł mi w łapy artykuł o pustym jaju i schizuję :/ Na badaniu w 5 tyg. 1 dzień było widać tylko pęcherzyk ciążowy i jeszcze lekarka powiedziała, ze ciąża jest pewnie młodsza (co zreszta sama jej zasugerowałam bo wiem, ze seks bez zabezpieczenia był najwcześniej 5 dni po owulacji wyliczonej wyłącznie z terminu miesiączki), no i teraz mam film, ze pod koniec marca nie będzie serduszka :(
Będzie serduszko napewno [emoji8]

W pierwszej ciazy od razu ( w 5 tv) lekarz zrobila mi usg zeby zobaczyć czy jest jajo płodów. Bylo. Miala za słaby sprzęt i powiedziala ze musze co najmniej 2 tyg poczekać zeby usłyszeć serduszko. To były najgorsze 2 tyg mojego zycia w oczekiwaniu.
Tera? Pierwsze usg bede miala jakos w 8tc. I wszystko się rozwiąże. Owszem, denerwuje się ale Nie az tak jak wtedy...
Dlatego w tej ciąży też dopiero umówiłam się po 8 tyg na usg. W pierwszej ciąży miałam podobnie w ok 6tyg lekarz gdzieś przez 10 min szukał pęcherzyka strasząc już ciąża pozamaciczna. Obiecałam sobie, że w tej ciąży pójdę już wtedy gdzie będzie na pewno juz wszystko wiadomo, a że mój gin akurat na urlopie to i tak dopiero na 29 mnie umówił

Ja też mam na usg napisane 5tydzien i 1 dzień plus minus 10 dni i też miałam tylko pęcherzyk. Pęcherzyk miał 4,3mm więc wiek się zgadza. Musimy wierzyć że będzie dobrze. Mnie coraz bardziej bolą piersi i ciągnie mnie brzuch. Mam nadzieję że to dobry znak. Niech maleństwo rośnie zdrowo

reklama
Do góry