reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2019

Ja m
To będziecie świadkowac w 2 :))) a gdzie na wczasy lecicie ? My w maju myślimy leciec bo w przyszłym roku trzeba będzie odpuścić....
[/QUOTE]
Do Turcji drugi rok z rzędu. Ja jedzonka sobie nie odmawiam więc tam mam raj :p tylko obawiam się temperatur. W tamtym roku też byliśmy w czerwcu i godzinach szczytu koło 35st.

reklama
Też miałam lecieć za granicę na wakacje.
Zadatek już wpłacony, ale rezygnuję.
Jednak za bardzo bym się stresowała....a gdyby coś. Poza tym takie wakacje w ciąży to nie są dla mnie 100% wakacje, ja lubię leżeć na słońcu i się smażyć, wypić jakiegoś drinka, zwiedzać (a nie wiem czy z brzuchem i temp.powyzej 30stopni miałabym na to siłę)
Ja mialam :D pamiętam jak - co prawda nie na wakacjach ale w ogródku u babci meza - leżałem na słońcu przy 30 stopniach, w bikini, wysmarowana filtrem dla dzieci. A babcia kazala mi się chować bo dziecku zagotuje wody[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

a widzisz sama nie wiem bo usłuszałam od lekarza że do 4 nie ma co się martwić hmm a 1,95 to ok czy nie ? bo mówił że ok
Jest ok :)

Normy jak zawsze są zależnie od laboratorium. 1 trymestr to do ok 2.3- 2.5. Endo starają się zbić poniżej 2 przed ciąża, żeby pozwolić na ten skok w 1 trymestrze do max 2,5. Drugi trymestr do ok 2.7 - 3.0, a trzeci do ok 3.3 - 3.5.

Jak macie jakieś sprawdzone strony internetowe z ciuchami ciążowymi to wrzućcie link. Ja w tym roku mam 4 wesela a myślę że na wakacjach brzuch będzie widoczny. W poprzedniej ciąży miałam kupione tylko jedne spodnie ciążowe a tak to ciuch w rozmiarze M. Brzuch do porodu miał w obiedzie 93 cm. Ja stety albo niestety mam mocnk tyłozgięta macicę przez co brzuch u mnie bardzo długo nie był wogle widoczny, choć podobno przy drugiej ciąży brzuszek szybciej się ujawnia.
My mamy wesele kuzynki 2-3maj wiec za miesiac :) dzis dopiero 7t3d wiec za miesiac pewnie jeszcze nie bedzie nic, widac (a szkoda bo o ciazy marze os 2.5 roku i juz bym chciala chodzic z duzym brzuchem i chwalic sie wszystkim [emoji1][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Sylwiaa, u mnie to samo, nawet piersi bolą znacznie mniej niż na początku. U mnie to pierwsza ciąża, a u ciebie? Dzisiaj 8+4, w poniedziałek kolejne USG...

Dziewczyny, pisałam wcześniej o tym TSH, bo na początku ciąży wyszło mi 2.02, gin stwierdziła, że jest ok. Nie dostałam skierowania na ponowne badanie, dlatego zaczęłam się zastanawiać jak z tym jest. Na następnej wizycie poproszę o skierowanie.
To moja druga ciąża bo w pierwszej miałam puste jajo płodowe. Moj to jest tydzień 9+0... Może tak przechodzimy ciążę po prostu . Ja jeszcze żadnych badań nie robiłam dopiero mam zrobić na kolejną wizytę.

Ostatnia edycja:
A jesli chodzi o tarczyce, to normalnie norma do 4 ale do zachodzenia w ciaze i do ciazy najlepiej miec miedzy 1 a 2 do max 2.5, ja biore z przed ciazy jeszcze euthyrox 50 codziennie rano i trzyma mi sie 1.9 /1.8 /2.0 i lekarz kazal pilnowac i czesto sprawdzać żeby nie przekroczylo 2.5 bo od razu wtedy mam zwiekszac dawke

My mamy wesele kuzynki 2-3maj wiec za miesiac :) dzis dopiero 7t3d wiec za miesiac pewnie jeszcze nie bedzie nic, widac (a szkoda bo o ciazy marze os 2.5 roku i juz bym chciala chodzic z duzym brzuchem i chwalic sie wszystkim [emoji1][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
My mamy wesele znajomych 4 maja. Jak tak dalej pójdzie z moim brzuchem to będę musiała kupić sukienkę ciążowa..

reklama
Dziewczyny, watek prywatny zakładamy w piątek [emoji16] Chyba że któraś chce się za to zabrać szybciej to proszę [emoji4]

W Lidlu są zawsze bardzo fajne ciuchy ciążowe, były jakieś 2 tygodnie temu może coś u Was zostało, luknijcie. Ja mimo że byłam dopiero po becie to kupiłam jedne legginsy [emoji14] Ale mówię w domu mam chyba z 5 par spodni (polowałam na używki na allegro i olx [emoji4]). Za parę nie dałam więcej jak 25zł [emoji4]

Za granicą byłam w marcu na wakacjach, zaraz po dowiedziałam się o ciąży więc w tym roku już odpuszczamy. Ale w pierwsze ciąży w 20tyg byłam w Paryżu i wdrapywałam się na piechotę po schodach na wieże Eiffle'a [emoji14] najważniejsze to żeby ciąża się rozwijała prawidłowo i mieć zaświadczenie od lekarza że nie ma przeciwwskazań i który to tc. Mnie akurat nikt nie pytał, ale wtedy miałam maleńki brzuszek [emoji4]
My akurat wróciliśmy z Barcelony, zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Więc w tym roku też odpuszczamy zagraniczne wakacje i w końcu będzie okazja pojeździć po Polsce. Zresztą mój mąż jest tak przewrażliwiony na punkcie tego, że coś mogłoby się stać, że nawet rowerem mi zabrania jeździć, a gdzie tu samolot [emoji28]

Co do ciuchów na ciążę to polecam jegginsy z H&M za 50 zl, duży wybór odcieni jeansu, bardzo wygodne i można wyjść do ludzi a nie jak w legginsach [emoji3]

Do góry